RECEPTY Ryžový šalát s tuniakom
13.05.2014 02:06
Suroviny na 4 porcie:
- 250 g ryža
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks žltá paprika
- soľ
- olivový olej
- 1 PL citrónová šťava
- 1 konzerva tuniak v oleji
- 5 ks paradajka
- 1 ks mrkva
Postup receptu:
- Opláchnutú ryžu uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom ju prepláchneme studenou vodou, prelejeme olivovým olejom, aby sa nezlepila, a nasypeme do šalátovej misy.
- Umyté papriky nakrájame na rovnako veľké kúsky. Paradajky rozštvrtíme, odstránime jadierka, osolíme a necháme odkvapkať v sitku. Mrkvu nakrájame na dlhšie tenké rezance.
- Všetky prísady premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mäsom z tuniaka.