RECEPTY Ryžový šalát s tuniakom

13.05.2014 02:06

Suroviny na 4 porcie:

  • 250 g ryža
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks žltá paprika
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1 konzerva tuniak v oleji
  • 5 ks paradajka
  • 1 ks mrkva

Postup receptu:

  • Opláchnutú ryžu uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom ju prepláchneme studenou vodou, prelejeme olivovým olejom, aby sa nezlepila, a nasypeme do šalátovej misy.
  • Umyté papriky nakrájame na rovnako veľké kúsky. Paradajky rozštvrtíme, odstránime jadierka, osolíme a necháme odkvapkať v sitku. Mrkvu nakrájame na dlhšie tenké rezance.
  • Všetky prísady premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mäsom z tuniaka.

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY