RECEPTY na CHUDNUTIE Grécky mäsovo-zeleninový pekáč
Ingrediencie
bravčové karé /4-8 rebierok/, olivový olej, zemiaky, mrkva, lečo, cuketa, baklažán, cesnak, balkánsky slaný syr, drvená rasca, bazalka, morská soľ, korenie
Postup
Bravčové karé jemne posolíme a potrieme korením a olivovým olejom. Necháme odležať. Potom narýchlo opečieme na panvici z oboch strán. Zemiaky predvaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Na panvici narýchlo opečieme na troške oleja tenké plátky cukety a kolieska baklažánu. Oboje pred opečením nasolíme, aby pustili vodu. Na pekáč dáme zemiaky dookola. Pomedzi zemiaky môžeme dať na hrubo pokrájanú mrkvu. Do stredu dáme lečo a položíme do neho mäso. Na každý kúsok mäsa položíme koliesko opečeného baklažánu štedro potretého roztlačeným cesnakom a pomedzi poukladáme plátky opečenej cukety. Napokon na zeleninu pokladieme kúsky slaného balkánskeho syra. Celý pekáč dochutíme bazalkou. Pečieme 30 až 40 minút na najvyššej teplote.