RECEPTY na CHUDNUTIE Grécky mäsovo-zeleninový pekáč

28.10.2016 11:28

Ingrediencie

bravčové karé /4-8 rebierok/, olivový olej, zemiaky, mrkva, lečo, cuketa, baklažán, cesnak, balkánsky slaný syr, drvená rasca, bazalka, morská soľ, korenie

Postup

Bravčové karé jemne posolíme a potrieme korením a olivovým olejom. Necháme odležať. Potom narýchlo opečieme na panvici z oboch strán. Zemiaky predvaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Na panvici narýchlo opečieme na troške oleja tenké plátky cukety a kolieska baklažánu. Oboje pred opečením nasolíme, aby pustili vodu. Na pekáč dáme zemiaky dookola. Pomedzi zemiaky môžeme dať na hrubo pokrájanú mrkvu. Do stredu dáme lečo a položíme do neho mäso. Na každý kúsok mäsa položíme koliesko opečeného baklažánu štedro potretého roztlačeným cesnakom a pomedzi poukladáme plátky opečenej cukety. Napokon na zeleninu pokladieme kúsky slaného balkánskeho syra. Celý pekáč dochutíme bazalkou. Pečieme 30 až 40 minút na najvyššej teplote.

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY