NEVHODNÉ DIÉTY - 8. REDUKČNÁ DIÉTA. Rady na stravovanie a chudnutie.

05.02.2011 11:30

Drastická REDUKČNÁ DIÉTA je nepriateľom Vášho CHUDNUTIA.

Nízkokalorická drastická redukčná diéta spomalí váš metabolizmus a neskôr spôsobí zlyhanie vašej snahy schudnúť. Presne tak! To je vedecký fakt, ktorý vychádza z vlastností ľudského tela. Chvíľu o tom premýšľajte. Držali ste niekedy redukčnú diétu a všetko išlo nádherne? Schudli ste každý týždeň a potom to zrazu nejde ani o jedno kilo? Vaše telo si upravilo metabolizmus na uchovávanie tukov a začalo spaľovať bielkoviny vo svalstve ako reakciu na náhly pokles v príjme kalórií vo vašej strave. Vzhľadom na to, že svalstvo sa stráca, v tele sa vyrába dusík. V snahe očistiť telo od dusíka bunky uvoľňujú vodu a Vám môže sa zdať, že naďalej chudnete. Čoskoro telo spomalí váš metabolizmus až do takej miery, že si začne šetriť tuk na dni, keď dostane málo kalórií. Väčšina ľudí je frustrovaných, ak aj naďalej nechudnú a napokon prestanú s diétou. Vaša hmotnosť sa vráti na pôvodnú a zvyčajne sa telo so super pomalým metabolizmom pomstí balíčkom ďalších kíl navyše.

Ako vidíte, v dlhodobom horizonte je to skvelý recept, ak chcete skutočne pribrať. Chvíľu hladujete, takže váš metabolizmus spomaľuje a potom zjete všetky vysoko kalorické potraviny, ktoré ste si tak dlho odopierali a vaše telo bude samozrejme naberať kilá!

Ak ste si mysleli, že vždy budete mať metabolizmus, aký máte práve teraz, mýlite sa. Existuje spôsob, ako manipulovať vaším metabolizmom prostredníctvom konzumácie určitých potravín. Druhy potravín a načasovanie ich konzumácie je kľúčom k zmene vášho metabolizmu a umožní vám schudnúť bez hladovania, ak však sami seba nenastavíte na získanie vyššej váhy v dlhodobom horizonte tak, že opakovane skúšate tradičnú redukčnú diétu.

Takže prestaňte počítať kalórie a začnite znova žiť. Uvedomte si pravdu o redukčných diétach a naučte sa, ako zmeniť váš metabolizmus tak, aby vaše telo pracovalo pre Vás miesto proti vám. Nie je to nič zlého pre vaše telo. Je to jednoducho reakcia na stres, ktorý ste zažili za všetky tie roky, čo držíte diétu. Zmeňte to a majte bez hladovania štíhle, zdravé telo, o ktorom ste vždy snívali.

Žiaľ, mnoho tučných nevie, ako sa správne stravovať. Nič si o stravovaní neprečítajú, na žiadneho odborníka sa neobrátia, rovno sa pustia do diéty. Taká diéta vychádza z hore uvedených nevhodných postupov, niekedy uplatňovaných  do absurdných rozmerov. Niektoré potraviny sa stanú zakázané, iné preferované. Človek, ktorý chce schudnúť potom má napríklad takýto jedálniček:

  • Z chleba sa akceptuje len "polystyrén".
  • Povolené jedlo býva jogurt, ale čo najnižšie tučný.
  • Ak niečo k tomu, tak nízkotučný syr, hlavne málo.
  • Väčšina jedál sa nahradí ovocím v dobrej viere, ako super to pomôže.
  • Často sa úplne škrtne mäso, vajcia, mlieko.
  • Niekedy sú pokusy o vegetariánstvo, oddelenú stravu a iné extrémne výživové štýly (ryžová diéta).
  • Obmedzia sa veľkosti príloh.
  • Na obed sa volí radšej len polievka.
  • Úplne sa ruší príjem tuku v akejkoľvek forme.
  • Bielkovín je spravidla nedostatočné množstvo.

TU kliknite na zobrazenie celého článku

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY