Hovädzie mäso s lečom

05.12.2013 10:11

Suroviny na (4 porcie)

400 g hovädzieho mäsa

120 g papriky

200 g paradajok

1 cibuľa

40 g paradajkového pretlaku

olivový olej

hladká múka

soľ

korenie

Postup:

Mäso nakrájame na plátky. Ochutíme ho soľou. Na panvicu dáme rozpáliť oliv.olej a nakrájanú cibuľu dáme opražiť do zlata , potom pridáme mäso. Pred tím ako mäso podlejeme vodou, pridáme ešte paradajkoví pretlak a trochu paradajok, spolu to trošku podusíme. Zvlášť si pripravíme lečo z paprík a paradajok. Papriky najprv umyjeme, zbavíme dužiny a jadierok. Potom znovu opláchneme vodou (paprika by nemala byť štiplavá). Potom nakrájame na pásiky a dáme dusiť. Potom pridáme aj nakrájané paradajky a podusíme (nie dlho aby sa neodlupovala šupka). Mäso vyberieme a šťavu trochu zahustíme múkou, následne povaríme. Mäso naservírujeme na tanier polejeme štavou a pridáme navrch lečo.

1 porcia obsahuje: 15 g bielkovín, 14 g sacharidov , 23 g tuku a 316 kcal.

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY