Chudnutie Z týchto DIÉTNYCH RECEPTOV si môžete navariť PRED VIANOCAMI i medzi sviatkami.
Každý z nás chce prežiť záver roka tak, aby na začiatku roka nemusel riešiť problém ako schudnúť. Už teraz je dobré pripraviť svoj organizmus zdravším stravovaním na to, aby dokázal vianočné hodovanie ľahšie zvládnuť. Pripravíte ho aj tak, že mu aspoň počas tých pár dní doprajete výživnejšiu stravu, ktorá vám pomôže ľahšie zvládať vianočné chúťky. Nasledujúce recepty vám odľahčia váš žalúdok aj medzi sviatkami a pomôžu vám aj schudnúť.
Rybie filety so zemiakmi
Postup receptu:
Zemiaky predvaríme v osolenej vode. Polouvarené zemiaky okoreníme a poukladáme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Pór narežeme na tenké pásiky a poukladáme na zemiaky. Do sójového mlieka rozhabarkujeme vajíčka a zmes vylejeme na zemiaky a pór. Dáme zapiecť na 220 stupňov cca 25 min.
Cuketa s baklažánom a tofu syrom na indický spôsob
Postup receptu:
Na olivovom oleji speníme cibuľku a pridáme na veľké kusy nakrájanú cuketu, mrkvu a stonkový zeler. Krátko orestujeme a potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a baklažán. Všetko osolíme, okoreníme a poriadne posypeme kari korením (nebojíme sa a môžeme dať kľudne aj 3-4 PL). Premiešame a podlejeme vodou (cca 0,3-0,4l). Podusíme približne 10 minút a pridáme na kocky nakrájaný tofu syr. Okoreníme indickým korením Harissa (1KL) a dusíme približne 20-30 minút, kým je zeleninka krásne mäkká. Na úplný záver pridáme šťavu z jedného citróna. Ako prílohu odporúčam ryžu.
Špagetová cuketa s mletým mäsom
Postup receptu:
Cibuľu nakrájame na kúsky. Na oleji ju vyprážame, kým zosklovatie. Mäso nakrájame na väčšie kúsky a pridáme ho k cibuli. Mäso orestujeme z každej strany. Stále miešame. Potom dolejeme vodu asi po výšku mäsa, premiešame. Pridáme soľ, korenie, majoránku, červenú papriku a paradajkový pretlak. Mäso dusíme, kým nezmäkne. Zemiaky oškrabeme a nakrájame na kocky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame ju na kocky spolu s paradajkou. Asi pol hodiny pred uvarením mäsa (mäso začne postupne mäknúť) pridáme do hrnca zeleninu. Ak je chuť guláša nevýrazná, so zeleninou pridáme aj 2-3 pretlačené strúčiky cesnaku. Podľa chuti dosolíme a pridáme korenie. Guláš podávame s pečivom alebo so zemiakmi.
Grilovaná zelenina s cesnakom
Postup receptu:
Predhrejeme gril a na jeho mriežku naukladáme celé baklažány, papriky a paradajky. Budeme grilovať veľmi pomaly, za stáleho obracania. Postupne odoberáme zeleninu po upečení, papriky a baklažány necháme len mierne vychladnúť a potom ich ošúpeme. Pokrájame. Zeleninu naukladáme do veľkej misy a nakoniec ju pokvapkáme marinádou z olivového oleja, ktorý sme premiešali so soľou, s korením, citrónovou šťavou a prelisovaným cesnakom. Zeleninu posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame ku grilovanému mäsu.
Grilovaná krkovička so zeleninou
Postup receptu:
Krkovičku nakrájame na plátky a vyklepeme. Potrieme horčicou z oboch strán. V miske rozmiešame prelisovaný cesnak s troškou sójovej omáčky. Ponatierame na plátky mäsa a posypeme troškou bazalky. Poukladáme na rozpálený gril a ugrilujeme. Grilovaná zelenina: Šampiňóny, cukinu a cibuľu nakrájame, dáme na grilovaciu tácku a ugrilujeme. Zeleninový šalát: Paradajky, uhorku a papriku nakrájame, prelejeme olivovým olejom a posypeme provensálskym korením.
Grilovaná zelenina
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár
Keď chcete schudnúť vyplňte tento FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)
Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.skChcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)