Chudnutie Prečo by ste mali jesť RYBY - RECEPTY.
Pri chudnutí sú ryby vhodným jedlom hlavne z dôvodu nižšieho množstva kalórií, v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je ich neporovnateľne menej. Dokonca aj tučnejšie druhy rýb, ako napríklad losos, makrela, tuniak či sleď majú lepšie kalorické a výživové hodnoty ako iné druhy mäsa. Dôležité pre vás je, že vás dokážu plnohodnotne a vyvážene zasýtiť.
Keď hľadáte potraviny, ktoré vám pomôžu schudnúť, zaraďte do svojho jedálneho lístka ryby.
Pri chudnutí je primeraným množstvom konzumovanie rýb dva razy do týždňa.
Ryby obsahujú dostatok kvalitných bielkovín a nenasýtené kyseliny, preto by ste ich mali konzumovať aspoň jedenkrát do týždňa.
Častou chybou pri výbere rýb na chudnutie je zamieňanie si rybieho produktu so skutočnou rybou, treska z kelímka a fileta z tresky určite nie je to isté. V prvom prípade ide o zmes majonézy, konzervantov a iných pridaných látok, ktoré s diétou nemajú nič spoločné, v druhom prípade prevažuje skutočné rybie mäso, ktoré si sami pripravíte na požadovaný diétny spôsob.
Ak začnete na chudnutie využívať produkty z rýb, vyhýbajte sa výrobkom v olejovom, paradajkovom či inak ochutenom náleve. Najvhodnejšie sú ryby vo vlastnej šťave, čerstvé alebo mrazené. Z jedálneho lístka nemusíte celkom vyraďovať ani najtučnejšie druhy rýb. Ako sme už povedali, aj tie sú menej kalorické ako iné mäsá a poskytnú vám dostatok potrebných výživový látok pre telo, takže ich len obmedzte.
Ryby obsahujú aj vitamíny a minerály, napríklad vitamíny A a D, sú výborným zdrojom jódu, stopových prvkov a omega-3 mastných kyselín, ktoré chránia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Vďaka nízkemu obsahu nasýtených tukov sú zdravým, diétnym jedlom.
RECEPTY na JEDLÁ z RÝB.
Rybacie kelové závitky
Suroviny na 6 porcií:
- 200 g ryby
- 1 ks kel
- 200 g mrkva
- 1 KL bylinková soľ
- 100 g zeleninová zmes podľa chuti
- 100 g maslo
Postup receptu:
Rybu pokrájame na malé kúsky, zeleninu na drobno. Kel sparíme vo vriacej vode a oddelíme listy. Na každý kelový list položíme kúsok ryby, pridáme zeleninu a posypeme bylinkovou soľou príp. korením na rybu. Uzatvoríme špajľou a narobíme si aj zvyšné závitky. Poukladáme ich do zapekacej nádoby, poukladáme navrch maslo a zapekáme pri 180 C cca 30 minút. Podávame ako ľahkú večeru , napr aj s varenými zemiakmi alebo si zemiaky zapečieme rovno so závitkami.
Ryba pečená na zelenej fazuľke a špenáte
Postup receptu:
- 1.Tuniaka scedíme, fenikel a papriky nakrájame na tenké pásiky, očistenú cibuľu na kolieska. Všetko dáme do šalátovej misy.
- 2.Uvarené vajcia nakrájame na osminky a pridáme k zelenine. Olej a ocot dobre vymiešame, ochutíme cukrom, korením, soľou a nalejeme na šalát. Opatrne premiešame a šalát posypeme nakrájaným kôprom.
- 3.Ak chcete ponúknuť šalát ako hlavné jedlo, primiešajte doň uvarenú ryžu a miesto dresingu pridajte len pár kvapiek balzamového octu.
Krabí zeleninový šalát
Postup receptu:
- 1.Pripravíme si suroviny a dáme variť cestoviny.
- 2.Nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme.
- 3.Pridáme lúpané paradajky, jemne ocukríme a osolíme. Pridáme bazalku, ak máme, najlepšie čerstvú.
- 4.Pridáme konzervu sardiniek. Premiešame, pomaly privedieme do varu, odstavíme a podávame.
Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie.
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)
UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)