Chudnutie POLIEVKY, ktoré vám pomôžu SCHUDNÚŤ.

Polievka v minulosti bola a aj v súčasnosti by mala byť považovaná za výborného pomocníka na chudnutie. Zložením je to takmer samá voda.
Diétnym nezmyslom chudnutia je využívanie tukožrútskej kapustovej polievky na chudnutie ako jediného jedla v diétnom režime.
Polievka by sa u vás mala stať jedným z pomocníkov pri snahe schudnúť, ako dodávať vášmu organizmu vyváženú stravu a potrebné živiny zo zeleniny a najmä strukovín. Veď dobrá šošovicová alebo fazuľová polievka chutí a zasýti vás na dlhší čas, obsahujú totiž väčšie množstvo bielkovín.
Dobrým výberom polievky pri chudnutí sú vývary z kuracieho a hovädzieho mäsa, doplnené koreňovou zeleninou či hráškom.
Pri chudnutí sa vyhnite sa polievkám na krémovom základe, obsahujú veľa kalórií a nasýtených tukov.
Polievka pred hlavným jedlom povzbudzuje sliznicu žalúdka, čo vedie k lepšiemu tráveniu stravy. Zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav, preto je pre dobre fungujúce zažívanie tak dôležitá.
Bohužiaľ sa polievka pomaly, ale isto vytráca z našich jedálnych lístkov. Ľudia s nadváhou často zabúdajú, že nemusí byť len prvým chodom pred hlavným jedlom, ale práve naopak, samotná polievka vás môže nielen úplne nasýtiť, ale aj zahriať alebo dokonca aj liečiť.
Polievku neberte ako základné jedlo, ktoré vám pomôže schudnúť. Nejedzte ju od rána do večera, telo potrebuje na správne fungovanie množstvo živín, a tie len z polievky nezískate.
Zdravá, výživná a chutná polievka plná zeleniny a byliniek je dobrý spôsob, ktorý vám minimálne pomôže zjesť menšiu porciu hlavného jedla a teda aj schudnúť.
Redšie polievkové vývary so zeleninou vás zdravo zasýtia, zlepšia váš denný pitný režim a hlavne dodajú telu prepotrebnú vlákninu, vitamíny a stopové prvky.
U väčšiny z nás sa polievka stáva súčasťou jedálneho lístka aspoň v nedeľu. V lete vás osvieži, v chladnom počasí zahreje a počas celého roka vás zásobí živinami.
Hustými polievkami by ste však pre ich vysokú kalorickú hodnotu mali v priebehu týždňa občas nahradiť hlavný chod a nekonzumovať ich ako predjedlo.
Recepty na výživné polievky, ktoré môžete využiť na chudnutie.
Rýchla kuracia polievka
Suroviny
200 g kuracích pŕs
2 mladé cibuľky
2 karotky
50 g fazuľových lúskov
1 paprika
2 citróny
50 g zázvoru
50 g koktailových rajčín
1 pór
sladká sójová omáčka
kari korenie
olivový olej
voda
soľ
Postup
Kuracie prsia pokrájajte na malé kúsky a približne 2 minúty opekajte na olivovom oleji. Medzi tým pokrájajte zázvor a pridajte k mäsu. Na malé kúsky pokrájajte aj papriku a karotky, pór pokrájajte na kolieska spolu s cibuľkou. Na panvicu dajte všetku zeleninu, premiešajte s mäsom a pridajte kari spolu s veľkou šálkou vody. Keď sa polievka zvarí, pridajte citrónovú šťavu a dochuťte sójovou omáčkou, soľou a korením. Koktailové rajčiny pridajte do polievky a povarte tri minúty.
Špenátová polievka
Suroviny
1 bal. špenátový pretlak
cibuľka
2-3 strúčiky cesnaku
olej
múka Promix PK
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Na oleji opražíme múku Promix PK, urobíme svetlú zápražku, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, mierne opražíme, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme studenou vodou. Zápražku rozvaríme, do vriacej vložíme mrazený špenátový pretlak. Za stáleho miešania špenát rozpustíme a krátko povaríme. Na záver zahustíme zátrepkou z mlieka a múky. Posolíme, mierne okoreníme.
Rýchla hrachová polievka
Suroviny
350 g mrazeného hrachu, tri strúčiky cesnaku,1l vody, lyžička masla, soľ a čierne korenie na ochutenie. Na posypanie, 20 dkg na jemno nastrúhané údené tofu
Postup
V hrnci roztopíme maslo na ktoré vysypeme mrazený hrach. Osolíme, okoreníme, premiešame a zalejeme vodou. Varíme asi 20 minút, potom pridáme strúčiky cesnaku, rozmixujeme a varíme ešte asi 5 minút. Pred podávaním posypeme nastrúhaným údeným tofu a môžeme podávať s celozrnným pečivom, alebo žitným chlebíkom.
Kuracia polievka bez kuraťa
Suroviny
900 g tekvicu ( alebo cukety), mrkvu, petržlen, pol kalerábu, pol zeleru, paradajku, pol papriky, cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, celé čierne korenie, soľ, ½ lyžičku kurkumy (nemusí byť – ale dodáva žltú farbu polievke),5 lyžíc rastlinného oleja, 1,5 l vody.
Postup
Koreňovú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, tekvicu, alebo cukety pozdĺžne rozkrojíme na štvrťky, vyberieme jaderníky. Spolu s nakrájanou zeleninou, cibuľou, paradajkou, paprikou a jaderníkmi z tekvice, alebo cukiet vložíme do vriacej vody. Osolíme, okoreníme pridáme korenie, soľ, kurkumu a olej. Varíme pokiaľ sa uvarí koreňová zelenina. Tesne pred odstavením zo zdroja tepla pridáme umytú petržlenovú vňať. Môžeme podávať s ryžovými niťovkami, alebo uvareným pšenom.
Falošná držková polievka z kurčaťa
Suroviny
Kosti, drobky a koža z kurčaťa
1 až 1,25 l vody
soľ
štvrtku zeleru
1 petržlen
1 cibuľu
1 lyžicu oleja
1 lyžičku mletej červenej papriky
štipku mletej štipľavej papriky
2 lyžice hladkej múky
polovicu kocky masoxu
2 strúčky cesnaku
majoránku
mleté čierne korenie.
Postup
Kuracie kosti, drobky a kožu, zeler a polovicu cibule zalejeme studenou vodou, posolíme a uvaríme domäkka. Druhú polovicu cibule nadrobno pokrájame a opražíme. Primiešame uvarenú, na rezance nakrájanú kožu a opäť opražíme do ružova. Zasypeme paprikou, múkou, premiešame a zalejeme precedeným vývarom. Vmiešame uvarené a na kúsky pokrájané mäso, masox, a ešte krátko povaríme. Polievku ochutíme rozotreným cesnakom, majoránkov, korením.
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! Po zapojení sa do nášho programu na chudnutie môžete získať jedálne lístky a recepty na chudnutie
Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie.
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)
UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)


