Chudnutie PARADAJKY to je zdravie i štíhla postava.
Paradajky veľkým obsahom vody a chrómu, vám dodajú dostatočný pocit nasýtenia.
Paradajky patria medzi najobľúbenejšie druhy zeleniny vo svete. Sú kyslou zeleninou, ktorá má na organizmus, paradoxne, zásaditý účinok.
Paradajky by vám nemali chýbať na stole počas celého roka, hlavne keď sa snažíte schudnúť.
Paradajky vám pomôžu schudnúť a zlepšiť zdravotný stav vášho organizmu.
Čerstvé paradajky obsahujú veľa vody – takmer 94% hmotnosti a malé množstvo uhľohydrátov – 3,54%, bielkovín – 0,85% a tukov – 0,33%.
Paradajky sú veľkým zdrojom vitamínov ale aj nevýživných látok.
Najhojnejšie je v paradajkách zastúpený vitamín C – 19,1mg / 100g. V paradajkách nechýba ani vitamín B1, B2, B6, niacín a foláty a prítomný je v nich aj provitamín A.
Z minerálov v paradajkách si najväčšiu pozornosť zasluhuje draslík, nasleduje železo, horčík a fosfor.
Z nevýživných zložiek sú v paradajkách najpozoruhodnejšie: rastlinná vláknina, organické kyseliny, lykopén.
Ohromný vplyv paradajok na zdravie človeka, ako pomáhajú.
- znižuje vysoký krvný tlak a hladinu škodlivého cholesterolu v krvi (čím poskytuje ochranu pred kardiovaskulárnymi ochoreniami),
- reguluje podiel cukru v krvi,
- blahodárne pôsobí proti stresu, bolestiam hlavy,
- predstavuje ochranu pred žlčníkovými a obličkovými kameňmi.
- vitamíny podporujú imunitný systém – stačí jedna paradajka denne a máte prijaté všetky vitamíny, ktoré telo potrebuje v dennej dávke
- látky obsiahnuté v paradajke podporujú obnovu buniek a zlepšujú pružnosť pokožky
- vláknina podporuje trávenie a pravidelné vyprázdňovanie
- Draslík zabezpečuje močopudný účinok – správne odvodnenie organizmu
- Paradajky neutralizujú a pomáhajú vylučovať odpadové látky metabolizmu, ktoré bývajú väčšinou kyslé.
- Ich pravidelná konzumácia sa odporúča na „prečistenie“ krvi pri dne, zlyhaní obličiek s nárastom množstva močoviny v krvi alebo chronickej prítomnosti toxínov v tele zapríčinenej stravou bohatou na mäso a živočíšne proteíny.
Paradajky chránia žalúdok, podporujú trávenie a zvyšujú imunitu.
Zrelé paradajky majú príjemnú, sladkú chuť, pretože obsahujú ľahko stráviteľné cukry, teda fruktózu, glukózu a sacharózu. Podporujú trávenie a v črevách dokonca ničia baktérie. Čím sú paradajky zrelšie, tým je obsah kyselín nižší. Z vitamínov je najdôležitejší betakarotén, ktorý sa v ľudskom organizme mení na vitamín A. Čím ho máte v strave viac, tým lepšie funguje váš imunitný systém. Ani slnko tak nepoškodí pokožku ľuďom, ktorí majú tohto vitamínu dostatok, a dokonca sa krajšie opália. Vitamínu C je najviac v povrchovej vrstve, až trikrát viac ako v dužine a šťave. Najviac ho obsahujú žltkasté a ružové plody. V posledných rokoch sa zistilo, že sírna zlúčenina S–metylmetionín, označovaná ako vitamín U, ktorá sa tiež nachádza v rajčiakoch, chráni organizmus pred vredovým ochorením žalúdka a dvanástnika.
Surové paradajky sú najzdravšie na konzumáciu. Vyprážané paradajky sú chutné, ale pre človeka so slabým žalúdkom ťažko stráviteľné. Paradajková šťava a omáčka sú bohaté na vitamín C a minerálne soli. Priemyselne spracované výrobky však zvyčajne obsahujú veľké množstvo prísad, ktoré môžu vyvolať alergické reakcie.
Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie.
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)
UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)


