Ako schudnúť PARADAJKY sú nielen chutnou, ale aj vhodnou potravinou pri chudnutí.
Surové paradajky sú najzdravšie na konzumáciu. Vyprážané paradajky sú chutné, ale pre človeka so slabým žalúdkom ťažko stráviteľné. Paradajková šťava a omáčka sú bohaté na vitamín C a minerálne soli. Priemyselne spracované výrobky z paradajok však zvyčajne obsahujú veľké množstvo prísad, ktoré môžu vyvolať alergické reakcie.
Paradajky by vám nemali chýbať na stole počas celého roka.
Paradajky znižujú cholesterol, stimulujú imunitný systém a spomaľujú starnutie.
Paradajky sú potešením nielen pre vaše oči, ale aj žalúdok a postavu, pomáhajú pri chudnutí.
Paradajky chránia žalúdok, podporujú trávenie a zlepšujú imunitný systém.
Zrelé paradajky majú príjemnú, sladkú chuť, pretože obsahujú ľahko stráviteľné cukry, teda fruktózu, glukózu a sacharózu. Podporujú trávenie a v črevách dokonca ničia baktérie. Čím sú paradajky zrelšie, tým je obsah kyselín nižší. Z vitamínov je najdôležitejší betakarotén, ktorý sa v ľudskom organizme mení na vitamín A. Čím ho máte v strave viac, tým lepšie funguje váš imunitný systém. Vitamínu C je najviac v povrchovej vrstve, až trikrát viac ako v dužine a šťave. Najviac ho obsahujú žltkasté a ružové plody. V posledných rokoch sa zistilo, že sírna zlúčenina S–metylmetionín, označovaná ako vitamín U, ktorá sa tiež nachádza v rajčiakoch, chráni organizmus pred vredovým ochorením žalúdka a dvanástnika.
Paradajka má pomerne silný antibiotický a močopudný účinok.
Paradajka pôsobí protiskleroticky, zlepšuje tvorbu hemoglobínu a stimuluje imunitný systém.
Paradajka posilňuje činnosť pečene a srdca a pôsobí ako prevencia rakoviny. Existuje mnoho dôkazov, že veľká spotreba paradajok alebo produktov z nich môže súvisieť s nízkym rizikom rakoviny.
Surová paradajková šťava a surové paradajky majú tiež protizápalový účinok a chránia pred zvyšovaním krvného tlaku.
Paradajky vám pomôžu schudnúť a aj zlepšiť stav vášho organizmu.
Čerstvé paradajky obsahujú veľa vody – takmer 94% hmotnosti a malé množstvo uhľohydrátov – 3,54%, bielkovín – 0,85% a tukov – 0,33%.
Paradajky sú významným zdrojom vitamínov ale aj nevýživných látok.
Paradajky veľkým obsahom vody a chrómu vám dodávajú veľký pocit nasýtenia.
Paradajky patria medzi najobľúbenejšie druhy zeleniny vo svete. Sú kyslou zeleninou, ktorá má na organizmus, paradoxne, zásaditý účinok.
Najhojnejšie je v paradajkách zastúpený vitamín C – 19,1mg / 100g. V paradajkách nechýba ani vitamín B1, B2, B6, niacín a foláty a prítomný je v nich aj provitamín A.
Z minerálov v paradajkách si najväčšiu pozornosť zasluhuje draslík, nasleduje železo, horčík a fosfor.
Z nevýživných zložiek sú v paradajkách najpozoruhodnejšie: rastlinná vláknina, organické kyseliny, lykopén.
Ako zlepšuje každodenná konzumácia paradajok zdravotný stav človeka.
§ znižuje vysoký krvný tlak a hladinu škodlivého cholesterolu v krvi (čím poskytuje ochranu pred kardiovaskulárnymi ochoreniami),
§ reguluje podiel cukru v krvi,
§ blahodárne pôsobí proti stresu, bolestiam hlavy,
§ predstavuje ochranu pred žlčníkovými a obličkovými kameňmi.
§ vitamíny podporujú imunitný systém – stačí jedna paradajka denne a máte prijaté všetky vitamíny, ktoré telo potrebuje v dennej dávke
§ látky obsiahnuté v paradajke podporujú obnovu buniek a zlepšujú pružnosť pokožky
§ vláknina podporuje trávenie a pravidelné vyprázdňovanie
§ Draslík zabezpečuje močopudný účinok – správne odvodnenie organizmu
§ Paradajky neutralizujú a pomáhajú vylučovať odpadové látky metabolizmu, ktoré bývajú väčšinou kyslé.
Ich pravidelná konzumácia sa odporúča na „prečistenie“ krvi pri dne, zlyhaní obličiek s nárastom množstva močoviny v krvi alebo chronickej prítomnosti toxínov v tele zapríčinenej stravou bohatou na mäso a živočíšne proteíny.
Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA
nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE,
konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)
UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.
S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)