Chudnutie NESPRÁVNE STRAVOVANIE a nesprávne chudnutie vám ZHORŠÍ STAV ČRIEV, ako ich dáte do poriadku.

24.11.2013 07:08

Stav črevnej sústavy človeka je odrazom jeho stravovania. Nevhodným stravovaním sa dopracujete k tomu, že vaše črevá sa stanú skladiskom odpadových látok, toxínov a rôznych parazitov, vážia až niekoľkokrát viacej ako zdravé črevá, výrazne si zhoršíte vstrebávanie prepotrebných živín zo stravy do svojho organizmu a v neposlednom rade si zhoršíte metabolizmus a nedokážete schudnúť. Zrejme patríte medzi tých, ktorým chýba v jedálničku vláknina. Nepravidelná a nevyvážená strava  je bohužiaľ súčasťou dnešného uponáhľaného životného štýlu. Navyše sa na Slovensku stále vo veľkom množstve konzumuje biele pečivo, chlieb a cukrárenské výrobky, teda potraviny chudobné na vlákninu. Rovnako ako cestoviny, pizza, koláče, mliečne výrobky a výrobky z mäsa, kde je obsah vlákniny naozaj minimálny alebo žiadny. Základnými zdrojmi vlákniny sú celozrnné obilniny, strukoviny, zelenina a ovocie. Avšak ani zdanlivo zdravé stravovanie nemusí vždy znamenať, že vlákniny v potrave prijímame dostatok. Dôkazom toho je, že iba u 2 % populácie dosahuje príjem vlákniny doporučenú dennú dávku 25-30 g.

Stravovanie a životný štýl ovplyvňujú stav vašej črevnej sústavy a následne aj chudnutie.

Moderný životný štýl, nevhodná strava, životné prostredie, stres, záťaž zapríčiňujú ochorenia a poruchy čriev v dnešnej dobe. Strava je jedným z hlavných faktorov ovplyvňujúcich stav čreva. Naša kuchyňa skladajúca sa z bielej múky, tuku, cukru a enormnej spotreby mäsa vedie k usadzovaniu nánosov v hrubom čreve a k narušeniu jeho mikroflóry.

Príznaky narušenej funkcií hrubého čreva.

Zdravé čisté črevo váži asi 2 kg. Pri preťažení toxínmi a odpadom z nestrávených potravín boli pri pitvách nájdené črevá s váhou aj 20 kg nevylúčených usadenín. Tieto sa v malých výdutiach a kapsách rozťahaného čreva usádzajú a sú živnou pôdou pre baktérie, vírusy, plesne, parazity, ktoré potom vo forme toxínov prestupujú do krvi a lymfy a zaťažujú organizmus. Vzniká stav tzv. „dysbiózy“- narušenia mikroflóry v hrubom čreve a „autointoxikácie“v zmysle celého organizmu. Nesmieme zabúdať, že črevná mikroflóra zaisťuje až 80% niektorých tráviacich procesov a tiež vznik niektorých vitamínov. Dysbióza rozbieha rôzne nebezpečné procesy a choroby. Zároveň dochádza aj k zhoršenému vstrebávaniu živín cez narušenú sliznicu čreva.
Najhorším dôsledkom črevnej dysbiózy býva však porucha trávenia tukov a živočíšnych bielkovín, čo má za následok vznik nebezpečných látok, ktoré nazývame vnútorné črevné karcinogény, teda látky rakovinotvorné, ktoré sú základným a zásadným sprievodcom každého onkologického ochorenia. Sprievodné javy narušenej funkcie hrubého čreva, ktoré by nás mali viesť k zamysleniu sa nad týmto problémom, sú najmä: zápcha, nafukovanie, kŕče či bolesti brucha, hnačky, hemoroidy, citlivé črevá, zápaly čriev, črevné huby a Candida. Samotná zápcha je jednou príčin ochorení ako: chronická únava, hemoroidy, kŕčové žily, črevné polypy, nafukovanie, zápal slepého čreva, choroby pečene a žlčníka, vysoký cholesterol, kožné choroby, rakoviny čriev, prostaty či prsníkov.

Črevná sprcha (mechanická očista hrubého čreva)

Črevná sprcha, je najúčinnejšia metóda mechanickej očisty hrubého čreva. Táto metóda má v prírodnej medicíne veľký význam, pretože črevo má významný vplyv na chod celého organizmu, od imunity cez nervy až po metabolizmus. Pokiaľ sú v čreve toxické látky šíriace sa do celého tela, nie je kvalitné liečenie mysliteľné.
Na čistenie čreva dbáme v zásade pri každom zdravotnom probléme, predpisovaná je často pri chorobách kožných, pľúcnych, onkologických, reumatických, močových a gynekologických, ale aj alergiách, tráviacich problémoch, migrénach, chronickej únave a strate vitality, poruchách spánku, závratiach, psychických problémoch ako strach, úzkosť, agresivita, náladovosť atď.
 V praxi býva narušenie zdravej črevnej flóry spôsobené najmä prítomnosťou toxických usadenín a infekčných ložísk, ktoré naopak črevná sprcha odtiaľ vyplavuje. Ložiská majú obal z tukov, cholesterolu, vlákniny, nestrávených zbytkov  potravy. Pri očiste môžeme vidieť odchádzať stovky týchto tzv. črevných kameňov - ložísk, od veľkosti pohánkových zŕn až k extrémnej veľkosti pingpongovej loptičky. Črevná sprcha nemôže ublížiť črevnej flóre tak ako neubližuje sprchovanie a umývanie našej koži. 

Príznaky, kedy by ste mali začať s očistou čriev.

- častá únava a slabosť
- plyny a nadúvanie
- nadváha
- alergia na rôzne druhy jedla
- nedostatočné trávenie
- dráždivosť, náladovosť
- sťažené dýchanie a zapáchajúca stolica
- parazity v stolici
- časté prechladnutia, vracajúce sa bolesti hlavy
- chronická zápcha
- syndróm dráždivého traktu
- vyduté brucho
- neupokojiteľný pocit hladu
- kožné problémy, vyrážky a pod.
- pocit kovovej chuti v ústach
 

Aká strava spôsobuje zanesenie čriev.

- konzervy a hotové jedlá určené na prípravu v mikrovlnnej  rúre
- sladké nápoje s vysokým obsahom cukru
- mastné omáčky, dressingy a majonézy
- nadmerná konzumácia kávy, nikotínu a alkoholu

Jednoduché opatrenia ako naštartovať očistu čriev.

-Denne konzumujte dostatok vlákniny.

-Jeden týždeň konzumujte prísne zdravú stravu : napríklad surová zelenina, krátko podusená zelenina,   zemiaky v šupke, prírodná ryža a čo možno najmenej mäsa.
-Úplne sa vzdajte kávy, nikotínu a alkoholu.
-Namiesto troch veľkých jedál jedzte počas dňa  5 malých porcií.
-Pred hlavnými jedlami vypite trochu citrónovej šťavy alebo jablčného octu (zriedené vodou).  To povzbudí produkciu žalúdočnej kyseliny a zárodky infekcie sa usmrtia skôr, ako sa dostanú do čreva.
-Jogurt s obsahom  lactobacillus acidophilus (probiotická baktéria) je prirodzeným prostriedkom na boj s choroboplodnými mikroorganizmami.
-Rýchlorozpustné cukry (vo výrobkoch z bielej múky a cestovinách) a cukor predstavujú hlavný zdroj výživy pre vírusy a baktérie, a preto by ste sa ich mali úplne vzdať, ak máte problémy.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY