Chudnutie DIÉTA na chudnutie PODĽA KRVNÝCH SKUPÍN.
Základom diéty a stravovania podľa krvných skupín je teória, že vplyv potravín na náš organizmus a chudnutie je ovplyvnený krvnou skupinou. Diéta podľa krvných skupín nesľubuje len zníženie hmotnosti, ale aj zdravšie a odolnejšie telo.
Podstata stravovania diéty podľa krvných skupín vychádza z pravidiel stravovania vytvorených pre každú krvnú skupinu, ktoré určujú, aké potraviny máte jesť a naopak, ktoré sú pre náš organizmus nežiaduce.
Diéta by mala okrem schudnutia pomôcť zlepšiť zdravotný stav chudnúceho.
Stravovacie odporúčania pre jednotlivé krvné skupiny sú len východisko stravovania. Nie je možné sa ich držať na 100%, pretože každý človek disponuje špecifickým metabolizmom, ktorého reakcie nemusia zodpovedať tabuľkovým odporúčaniam.
Podstatou diéty podľa krvných skupín je princíp rôznorodosti krvných skupín a tvrdenie, že pre príslušníkov určitej krvnej skupiny existujú potraviny, ktoré ich telu prospievajú a naopak, tie, ktoré mu škodia a spôsobujú nadváhu. To znamená, že ak rôzny ľudia jedia rovnaké potraviny, jedni priberajú a iní chudnú.
Diéta podľa krvných skupín nie je podložená exaktnými vedeckými dôkazmi. Zníženie hmotnosti, ktoré jej dodržiavaním ľudia dosiahnu je založená hlavne na kontrolovanom príjme odporučených potravín, čoho dôsledkom je celkové zníženie príjmu energie.
Stravovanie a chudnutie u ľudí s krvnou skupinou 0
Ľudia s nulkou sú ako stvorení pre živočíšne výrobky a fyzickú aktivitu. Cieľom je podporiť správne fungovanie metabolizmu a štítnej žľazy.
Pozor si však treba dávať na tuky, mliečne výrobky a najmä nezdravé údeniny.
Môžete jesť: steaky z červeného mäsa, divina, teľacina, ryby a morské živočíchy, tofu, fazuľu, kozí syr, figy, slivky, ananás, citróny, maliny, datle, artičoky, brokolicu, cibuľu, špenát, kapustu a listovú zeleninu.
Mali by ste sa vystríhať: sladkých limonád, prisladených ovocných džúsov, mliečnych výrobkov, kefíru, syrov, šunky, chleba, pečiva, strukovín, müsli , čierneho čaju, zemiakov, kelu, karfiolu, mandarínok, pomarančov, špargle, horčičných semiačok, kečupu, majonézy a všetkých vyprážaných jedál.
Stravovanie a chudnutie u ľudí s krvnou skupinou A
Ľudia s krvnou skupinou A by sa mali čo najviac zdržať živočíšnych tukov, ktoré im prinášajú poruchy trávenia.
Preháňať to netreba ani s mliečnymi výrobkami, ktoré sú priamou cestou k obezite.
Mali by ste však dbať na prísun protirakovinových antioxidantov a posilňovať imunitný systém pomocou vhodných potravín.
Môžete jesť: vegetariánske produkty, rastlinné oleje, v malom množstve ryby (kapor, sardinky, losos, makrela) a chudé biele mäso, sóju, sójové syry, sójové mlieko, pohánku, šošovicu, ananás, špenát a ľadový šalát.
Mali by ste sa vystríhať : mäsa (zakázané sú kačky, pečienky, hovädzina, bažanty a divina), údenín, plodov mora, mliečnych výrobkov, zákuskov, otrúb, banánov, manga, melóna, papáje, pomarančov, piva, likérov, kelu, húb a zemiakov.
Stravovanie a chudnutie u ľudí s krvnou skupinou B
Pre vás bude dôležitá pestrá strava obohatená vitamínmi A, B, E, C a železo.
Naopak, dobre vám nespraví pšenica, ktorá sa uloží ako tuk a šošovica, ktorá spomaľuje metabolizmus. Mali by ste si dávať pozor na tvorbu inzulínu a posilniť imunitný systém.
Môžete jesť: zeleninu, králika, srňacinu, jahňacinu, ryby a morské živočíchy, ovos, proso, ryžu, huby, nízkotučné mliečne výrobky, fazuľu, ovocie (ananás, banány, papája, egreše, mandarínky, datle), zelenú listovú zeleninu, kefír, kozí syr, tvaroh a zelený čaj.
Mali by ste sa vystríhať : kukurice, šošovice, arašidov, sezamu, čiernych olív, kokosu, granátového jablka, avokáda, tekvice, zmrzliny, plesňového syru, pšeničných výrobkov (bagety, vitachleby a rožky), tofu a paradajok.
Stravovanie a chudnutie u ľudí s krvnou skupinou AB
Ak patríte do tejto skupiny, dávajte si pozor na svoj imunitný systém. Cieľom by malo byť nielen jeho posilnenie, ale tiež zdravé fungovanie srdca. Mali by ste dbať, aby bola strava bohatá na mliečne výrobky, tofu, ovos i zeleninu.
Môžete jesť: tofu, ananás, morské riasy, ovos, jahňacinu, králika, pstruha, tresku, sardinky, makrelu, kyslú smotanu, riccotu, kefír, jogurt, sójový a vitachlieb, zemiaky, karfiol, brokolicu, červenú repu a bôb.
Mali by ste sa vystríhať : červeného mäsa, hydiny, pšeničných výrobkov, kukurice, fazule, parmezánu, masla, mlieka, hermelínu, zmrzliny, artičokov, avokáda, reďkovky, banánov, manga a papriky.
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)


