Chudnutie Bez raňajok neschudnete RECEPTY na RAŇAJKY.

16.04.2014 04:23

1 uvarené vajce, 1-2 plátky celozrnného chleba, paprika. (Približná energetická hodnota: 950 kJ/230 kcal.)

Chlieb (1-2 plátky), kuracia šunka (2-3 plátky), paradajka. (Približná energetická hodnota: 1100 kJ/260 kcal.)
Ovocné müsli (cca 50 g) s čerstvým ovocím a nízkotučným jogurtom (Vitalinea). (Približná energetická hodnota: 1500 kJ/360 kcal.)

1 krajec celozrnného chleba, vajíčkový šalát (1 natvrdo uvarené vajce, 2 lyžice bieleho jogurtu, ľadový šalát alebo čínska kapusta - všetko nakrájame, zmiešame, posolíme). (Približná energetická hodnota: 1500 kJ/360 kcal.)

1 krajec chleba s tvarohovou pomazánkou z nízkotučného tvarohu (napríklad s pažítkou alebo pórom). Paradajka, uhorka. (Približná energetická hodnota: 1230 kJ/290 kcal.)

Šopský šalát Uhorky, paradajky, paprika, pór, balkánsky syr (40 g), rozpečená bageta. (Približná energetická hodnota: 1300 kJ/310 kcal.)

1 krajec normálneho chleba, nízkotučný tavený syr (30 g), obložiť zeleninou, napríklad paradajkou. Čaj s mliekom alebo káva s mliekom (100 ml nízkotučného mlieka). (Približná energetická hodnota: 1000 kJ/240 kcal.)

Obložený tanier 1 krajec celozrnného chleba, 30 g kuracej šunky, 30 g eidamu (30 % tuku v sušine), 1 paradajka, 1 paprika, zeleninový šalát. (Približná energetická hodnota: 1300 kJ/310 kcal.)

Corn-flakes (cca 50 g) s nízkotučným mliekom, pomaranč.(Približná energetická hodnota: 750 kJ/180 kcal.)
2 plátky tmavého chleba, nízkotučný syr, 1 paradajka.
(Približná energetická hodnota: 1500 kJ/350 kcal.)

Zelený šalát s 1 nízkotučným jogurtom, 1 chlebíkom s nízkotučným syrom. (Približná energetická hodnota: 1260 kJ/300 kcal.)

Huby s vajíčkom

150g húb, 1 pol.lyžica oleja, rasca, mleté čierne korenie, 1vajíčko, zelená petržlenová vňať, voda.

Huby nakrájame na plátky a dáme do rozpáleného oleja. Osolíme, okoreníme a dusíme za občasného podlievania horúcou vodou. Keď sa voda odparí, pridáme rozšľahané vajíčko. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s čiernym chlebom.

1 porcia...143 kcal

 

Šunková rolka s jablkovým chrenom

2 plátky chudej šunky, 1 väčšie jablko, 1 pol.lyžica strúhaného chrenu, šťava z citróna, tekuté nízkoenergetické sladidlo, soľ.

Jablko postrúhame na jemno, pridáme chren, šťavu z citróna, osolíme a dochutíme sladidlom. Zmes natrieme na šunku a zavinieme.  

1 porcia....125 kcal

 

Pikantná šunková rolka s chrenom

2 plátky chudej šunky,1pol. lyžica smotany, 1 pol.lyžica nastrúhaného chrenu s octom, 1 pol.lyžica horčice, petržlenová vňať, soľ.

Chren premiešame s horčicou a vmiešame do vyšľahanej smotany. Pridáme vňať. Zmesou natrieme plátky a zvinieme do rolky.  .

1 porcia...120 kcal

 

Pikantný tvaroh so syrom a cesnakom

50 g mäkkého tvarohu, 25 g smotanového syra, posekaná pažítka, strúčik cesnaku, čierne korenie, soľ.

Tvaroh roztlačíme na jemno a zmiešame so syrom. Cesnak pretlačíme, zmiešame so soľou a pažítkou a vmiešame do tvarohovej zmesi. Na dosku nasypeme korenie, v ňom vytvarujeme valček. Dáme asi na 2 hodiny stuhnúť do chladničky. Podávame s chlebom.

1 porcia...127 kcal

 

Zeleninová Omeleta 1 (na 1 porciu)

Pokrájame 150 g šampiňónov na plátky a 100 g póru posekáme na kolieska.
Šampiňóny a pór opražíme na masle.
Rozšľaháme 2 vajcia, 70 ml nízkotučného mlieka, pridáme posekané bylinky, trocha soli a mletého čierneho korenia. Šampiňóny a pór zalejeme vajcovou zmesou a necháme na miernom ohni dopiecť.
Energetická hodnota 1 porcie: 1256 kj

 

Indické chlebové placky  

Suroviny: 20 dkg celozrnnej múky, 1,5 dcl vlažnej vody, štipka soli, provensálske korenie, cesnak, petržlenová vňať ap., 1 ČL oleja (do cesta), paradajková omáčka alebo kečup
Postup: Zmiešame múku, soľ, pridáme olej, koreniny a vodu. Cesto necháme stáť asi pol hodiny prikryté mokrou utierkou. Potom vytvarujeme 6 rovnakých guliek. Rovnomerne ich rozvaľkáme na okrúhle placky. Placky upečieme z oboch strán na horúcej panvici, alebo v rúre. Ešte teplé ich potrieme kečupom.

 

Müsli s orechmi
Prísady: 6 PL ovsených vločiek, 6 PL hrozienok, hrsť lieskovcov, 200 ml kefíru alebo jogurtu, 2 ČL medu.

 

Praženica so šunkou
Prísady: 4 vajcia, 50 ml nízkotučného mlieka, čierne korenie, soľ, 3 PL byliniek, 1 ČL masla, 4 až 6 plátkov šunky.
 

Tuniakový šalát

Suroviny na 4 porcie:           

  • 2 konzervy tuniak
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks fenikel
  • 3 ks farebná paprika
  • 4 ks uvarené vajce natvrdo

Dresing:

  • 4 PL olivový olej
  • 4 PL vínny ocot
  • 1/2 cl práškový cukor
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL kôpor

Postup receptu:

  • 1.Tuniaka scedíme, fenikel a papriky nakrájame na tenké pásiky, očistenú cibuľu na kolieska. Všetko dáme do šalátovej misy.
  • 2.Uvarené vajcia nakrájame na osminky a pridáme k zelenine. Olej a ocot dobre vymiešame, ochutíme cukrom, korením, soľou a nalejeme na šalát. Opatrne premiešame a šalát posypeme nakrájaným kôprom.
  • 3.Ak chcete ponúknuť šalát ako hlavné jedlo, primiešajte doň uvarenú ryžu a miesto dresingu pridajte len pár kvapiek balzamového octu.

Grécky šalát

Počet porcií: 4

Suroviny

  • mix šalátov
  • paprika, asi 200 g
  • 4 paradajky, asi 400 g
  • 1 šalátová uhorka, asi 200 g
  • 1 červená cibuľa, asi 100 g
  • 100 g olív
  • hrsť zeleného petržlenu
  • 1 lyžica nakladaného zeleného korenia
  • 200 g syra feta
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1 citróna
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku

Postup

1. Listy šalátov natrhajte do misy. Nakrájajte paradajky, cibuľu, papriku a uhorku na malé kocky.

2. Nakrájanú zeleninu pridajte do misy na listy šalátu, posypte bylinkami nasekanými na drobno, pridajte olivy, zelené korenie bez nálevu a nadrobenú fetu.

3.V miske vyšľahajte olivový olej, citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak na zálievku. Šalát zalejte zálievkou tesne pred podávaním a premiešajte.

 

Jogurtový krém s ovocím

Suroviny

1 biely nízkotučný jogurt, 2 PL netučného mäkkého tvarohu, kivi, 1/2 pomaranča, 1 ČL lieskových orieškov.

Postup

Na spodok misky dáme umyté, očistené, na kocky pokrájané ovocie. Zalejeme bielym jogurtom vymiešaným s tvarohom. Posypeme nadrobno posekanými lieskovcami a podávame vychladené.

191 kcal

 

Kalerábový šalát s jogurtom a mätou  

Ingrediencie

1 kaleráb, biely Probio jogurt, pažítku, petržlenovú vňať, mandľové lupienky, alebo slnečnicové semiačka, trocha citrónovej šťavy
Postup

kaleráb najemno nastrúhame, zmiešame s jogurtom, pridáme nasekanú pažítku, petržlen, ozdobíme lístkami mäty a pokvapkáme citrónovou šťavou. Mandle, alebo slnečnicové semiačka nasucho opražíme a posypeme naservírovaný tanier.
 

Tuniaková nátierka so zeleninou

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 konzerva tuniak v oleji
  • 100 g rastlinné maslo
  • 2 ks paradajka
  • 1 ks paprika
  • 1 ks uhorka
  • 1 ks cibuľa
  • 1 KL horčica
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie

Postup receptu:

Papriku, uhorku a paradajky umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Tiež cibuľu pokrájame nadrobno. Spolu dôkladne premiešame tuniaka, rastlinné maslo, horčicu a nakrájanú zeleninu. Podľa chutí osolíme a okoreníme.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite na nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY