Chudnutie ANTIOXIDANTY sú nenahraditeľnou súčasťou zdravia i chudnutia.
Antioxidačný systém lv ľudskom organizme ikviduje voľné radikály a vysoko deštruktívne chemikálie, ktoré v tele vznikajú prirodzenou cestou ako produkt látkovej premeny, alebo sa do tela dostávajú z vonkajšieho prostredia.
Antioxidant je látka, ktorá chráni naše telo pred procesom zvaným oxidácia. Kyslík je pre telo veľmi dôležitý, je to však tiež silne reagujúci prvok. Reaguje napríklad s tukmi v masle, oxiduje ich a vyvoláva ich žltnutie. Podobný proces prebieha aj v tele človeka. Ako starneme, objavuje sa v tele viac kyslíku - naše telo určitým spôsobom oxiduje. Látky, ktoré bránia oxidačnému procesu alebo ho spomaľujú sa nazývajú antioxidanty. Antioxidant v podstate ochraňuje telesné zlúčeniny pred devastačným účinkom kyslíka.
Zoznam potravín, ktoré patria medzi najlepšie zdroje antioxidantov.
Čučoriedky, citrusové plody, brusnice, jahody, maliny, čerešne, červené a modré hrozno, červené jablká, slivky, broskyne, avokádo, marhule, paradajky, kapusta, brokolica, špenát, cesnak, mrkva, červená paprika, pór, červená fazuľa, hrášok, tekvica, rôzne druhy orechov, mandle, slnečnicové semienka, ľanové semienka, olejnaté rastliny, sójové a kukuričné výhonky, zelený čaj, morské živočíchy, ryby, pečeň, červené víno.
Osobitnú pozornosť si zaslúžia čučoriedky, ktoré majú veľmi silné antioxidačné účinky. Čučoriedky účinne podporujú regeneráciu svalstva po cvičení, posilňujú steny krvných kapilár, pôsobia proti únave, zvyšujú pružnosť pokožky, majú schopnosť predchádzať rôznym infekciám, zlepšujú videnie, znižujú riziko očných porúch
Pokiaľ chcete schudnúť, tak antioxidanty sú neoddeliteľnou súčasťou zdravého chudnutia. Mali by byť súčasťou prirodzenej detoxikácie. Ak chcete schudnúť, samotné antioxidanty vám nezabezpečia peknú postavu, ale pomôžu vášmu telu pri jeho regenerácii a sfunkčnení, čo v konečnom dôsledku pomôže vášmu telu zdravo schudnúť. Preto súčasťou zdravého chudnutia by mali byť ovocie a zelenina a ďalšie zdraviu prospešné potraviny.
Antioxidanty sú prírodné fyziologické látky, pomocou ktorých môže byť dosiahnutá prevencia ochorení.Užívanie antioxidačných živín ako vitamínu E, vitamínu C, karotenoidov, kyseliny alfa lipoovej a ďalších, je zdravotne bezpečné aj pri veľmi vysokom dávkovaní.
Prehľad antioxidantov podľa ich významu pre antioxidačný systém spolu s odporúčanými dennými dávkami pre zdravého človeka od 40 – 45 rokov.
|
Kyselina alfa lipoová |
50 mg |
|
Koenzým Q 10 |
30 – 50 mg |
|
Vitamín E |
400 – 500 mg |
|
Vitamín C |
500 mg |
|
Selén |
200 mcg |
|
Biotin |
300 mcg |
|
Vitamín B6 |
2 mg |
|
Ginko biloba (extrakt) |
30 mg |
Pokiaľ je to možné, dávky sa delia na polovicu a užívajú sa ráno a večer.
Osoby s chronickými ochoreniami užívajú niektoré antioxidanty vo zvýšených dávkach, napr. diabetici užívajú kyselinu alfa lipoovú v dennej dávke 300 – 500 mg. Konkrétne ochorenie priaznivo ovplyvňujú aj iné antioxidanty.
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami,
ak chcete konečne schudnúť a neopakovať DIÉTNE CHYBY(kliknite)
Už pri úvodnom a bezplatnom telefonickom rozhovore Vám poradíme, čo by ste mali urobiť,
aby ste konečne schudli a nemali ani chúťky na sladkosti.
Úspešnosť chudnutia s nami je až 90%-ná.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)


