Chudnutie ALKALICKÝ ŽIVOTNÝ ŠTÝL a STRAVOVANIE.
Na nadváhu vplýva aj pomer konzumácie kyslých a zásaditých potravín. Prekyslenie organizmu uvádza do pohybu cyklus nerovnováhy. Dôsledkom je nielen obezita, ale aj choroby, ochorenia i zdravotné problémy. Veľké množstvo kyselín oberá telo o kyslík, bez ktorého sa spomaľuje metabolizmus. Trávenie prebieha pomalšie, čo vyvoláva priberanie, a čo je horšie, spôsobuje hnitie potravy!
Nadmerná konzumácia mäsa, hlavne bravčového a hovädzieho vám pomáha dostať organizmus do takéhoto nevhodného stavu. Dôvodom je vysoký obsah živočíšnych bielkovín a tukov s nasýtenými mastnými kyselinami, cholesterolom, a je príčinou mnohých ochorení ( napr. reumatizmus, artérioskleróza, rakovina, žlčové kamene, obezita.).
Obmedziť konzumáciu bravčového a mastného mäsa nie je potrebné len kvôli tukom, obezite a cholesterolu. Naša krv, podobne ako mlieko, je z 20% kyslá, ale až 80% alkalická, čiže zásaditá. Keď konzumujeme prevažne potraviny zvyšujúce kyslosť vnútorného prostredia, organizmus sa bráni zvýšeným vylučovaním vápnika z kostí i zubov. Cholesterol je takisto chemická zlúčenina kyselín. Z toho vyplýva , že ak si chceme zachovať vnútorné prostredie organizmu v rovnováhe, príjem kyslých a zásaditých potravín by mal byť v pomere 1:4.
Na štyri diely zásaditej potravy si môžme dovoliť skonzumovať jeden diel kyslej.
Medzi kyslo reagujúce potraviny patrí predovšetkým mäso. Ďalej sú to všetky živočíšne tuky, rafinované oleje a cukor, biely chlieb i pečivo, cestoviny z bielej múky, čokoláda (tieto majú tiež vysoký GI) a soľ a niektoré druhy ovocia (tie však majú mnohé iné nenahraditeľné funkcie pri prísune enzýmov, vitamínov a nerastných látok!).
Neutrálny je banán, melón, sladké jablká, paradajky.
Zásadito reagujú jedlé gaštany, pšeničné otruby a klíčky, zemiaky, cesnak, cibuľa, zelenina, sója.
Alkalickou (zásaditou) výživou a životným štýlom sa dá  predísť a zbaviť sa väčšiny známych chorôb vrátané rakoviny, sklerózy multiplex, reumy, žalúdočných vredov, astmy, alergií, migrény, menštruačných bolesti, impotencie, straty vlasov, akné, chrípky, nádchy ...
Alkalický životný štýl - niekoľko najdôležitejších zásad pri chudnutí.
1 - Piť pohár alkalickej filtrovanej vody každú hodinu.
2 - Jest surovú zeleninu s každým jedlom.
3 - Vylúčiť z jedálnička všetky zvieracie proteíny okrem rýb (mäso, mlieko, syry, vajíčka...).
4 - Najväčšie jedlo dňa je obed a nie večera.
5 - Večer jest čo najmenej a len zeleninu.
6 - Vyhýbať sa sladeným nápojom, bublinkovým nápojom, umelým sladidlám, káve a alkoholu.
7 - Vyhýbať sa chemikáliám v potravinách.
8 - Cvičiť, pohybovať sa, športovať, dýchať.
Správne kombinácie jedál
Proteíny sa neznášajú so škrobmi! Proteíny (ryby) jeme len so zeleninou.
Škroby (nekvasený nepšeničný chlieb, nepšeničné cestoviny) jeme len so zeleninou. Dôvod:
Žalúdok používa iné enzýmy na škroby a iné na proteíny. Ak jeme proteíny so škrobmi, žalúdok uvoľní oba enzýmy naraz a tie sa navzájom neutralizujú. Strava zostane veľmi dlho v žalúdku nestrávená a toxíny z kvasenia otrávia cely organizmus.
OVOCIE sa neznáša so žiadnym iným jedlom! Ovocie treba jest na prázdny žalúdok (strávi sa za 30 min). Ak sa ovocie stretne s čímkoľvek v žalúdku, začne kvasiť a kvasne produkty otrávia organizmus.
PRESTAVKA MEDZI JEDLAMI: Žalúdok potrebuje 2 - 3 hodiny na spracovanie jedla bez vyrušovania. Ak zjeme niečo medzi jedlami, tráviaci proces sa preruší a vytvorí sa prebytočné množstvo kyselín v žalúdku.
Neprejedajte sa! Žalúdok potrebuje 1/3 svojho objemu na miešanie a spracovanie jedla. Ak sa prejeme, žalúdok je vystresovaný z napätia a nedostatku priestoru. Spracovanie jedla sa rapídne spomalí a jedlo sa prílišným kvasením stane toxickým.
| ALKALICKÉ JEDLÁ 75% (3/4 z dennej dávky) | 
 | KYSLÉ JEDLÁ 25% (1/4 z dennej dávky) | ||||
| NAJVIAC ALKALICKE | Stredne alkalicke | Malo alkalicke | KATEGORIA JEDLA | Malo kysle | Stredne kysle | NAJVIAC KYSLE | 
| Zerucha vyhonky/trava Jacmen vyhonky/trava Psenica vyhonky/trava Soja vyhonky Uhorka Akekolvek vyhonky, klicky Akakolvek trava Kel Petzlen Morske rastliny | Spenat Cvikla (cerstva) Cervena redkovka Kapusta Brokolica Zazvor Zelena fazulka Hlavkovy salat Zeler Paprika | Mrkva Karfiol Kalerab Ruzickovy kel Cukina Chren Cibula Por Hrach (cerstvy) Paprika Tekvica Baklazan Biela redkovka Asparagus Articoky | Zelenina Korenova zelenina | Varena zelenina | Mrazena zelenina | Sladke zemiaky Nakladana zelenina Hriby Kysla kapusta Konzervovana zelenina | 
| Sojovy lecitin - cisty Sojove fazule (namocene a potom ususene) | Sojove fazule cerstve Granulovana soja (varena, mleta) Lima fazula Biela fazula | Sosovica Tofu Sojova muka | Strukoviny | Cicer Cervena fazula Cierna fazula | 
 | 
 | 
| Tekvicove semena | Zerucha semeno | Psenica spalda Pohanka Quinoa Sezamove semena Kmin Rasca Fenikel | Obilniny Semena | Basmati ryza Lanove semena Slnecnicove semena Proso | Hneda ryza Psenica Divoka ryza Biela ryza Ovsene vlocky Ovos | Jacmen Kukurica Raz | 
| 
 | 
 | Mandle (namocene) Mandlove maslo | Orechy | Brazilske orechy Lieskovce Pecans | Vlasske orechy | Kesu orechy Arasidy Arasidove maslo Pistacie | 
| 
 | 
 | Chlieb zo spaldovej psenice (bez kvasnic a cukru) | Chleby (zemle, pity, tortily) | Chlieb z naklicenej psenice (bez kvasnic a cukru) | Biely chlieb Piskotove cesto Celozrnny chlieb Razny chlieb | 
 | 
| 
 | 
 | Olivovy olej Kokosovy olej Lanovy olej Sezamovy olej Rybi olej (vsetky za studena lisovane) | Tuky a oleje | Slnecnicovy olej Canola olej Olej z hroznovych semien | Margarin Maslo Kukuricny olej | 
 | 
| 
 | Avokado Paradajka | Citron Limetka Grapefruit Kokos - cerstvy Visna | Ovocie | Marhula Cucoriedka Ceresna Slivka Nektarinka Zlty melon | Hrozno Jablko Hruska Banan Pomaranc Mandarinka Ananas Jahoda Papaja Mango Cerveny melon Malina Broskyna Ribezle Malina Sipka | Susene ovocie Zavarane ovocie | 
| Materske mlieko | 
 | Kozie mlieko | Mliecne produkty | Sojove mlieko Ryzove mlieko Mlieko Smotana | 
 | Syr Tvaroh Zmrzlina Jogurt Sojovy syr Kozi syr Proteinove zmesy z mlieka | 
| 
 | 
 | 
 | Maso Hydina Ryby | Sladkovodna ryba (volne chytena, nie z farmy) | Morska ryba (volne chytena, nie z farmy) | Bravcove Hovadzie Jahnacie Kura Kacka Hydina Vajcia Pecen Organy Sardinky (konzerva) Tuniak (konzerva) Kreveta Lobster Ryba z farmy Ustrice | 
| Sol Celtic (morska) | Cesnak Cibula Zazvor Oregano Paprika Cayenne paprika | Bylinky Vacsina korenin | Prisady Bylinky Koreniny | Kari korenie | Vanilka Stolova sol Kecup Majoneza | Ocot Jablcny ocot Horcica Ryzovy sirup Sojova omacka Vegeta Dzem, lekvar Kvasnice Kakao | 
| 
 | 
 | Stevia | Cukrovinky Sladidla | 
 | 
 | Umele sladidla Sacharin Aspartam Xylitol Biely cukor Repny cukor Cokolada Med Sirup, slad Cukrova trstina Fruktoza Turbinado cukor Halva Melasa | 
| Alkalicka voda | 
 | Caj (bylinkovy, zeleny) Prirodna voda (Fiji, Hawaiian, Evian) Destilovana voda | Napoje | Ryzove mlieko | Perliva voda Soda Ovocny dzus cerstvy 
 | Likery, tvrdy alkohol Pivo Vino Kava Cola Caj (cierny) Ovocny dzus sladeny | 
| Soda bikarbona | 
 | 
 | Rozne | 
 | 
 | 
 | 
Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA
nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.
Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE,
konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)
UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.
S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.
NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)
 
                        

