Chudnutie Ako zrýchliť CHUDNUTIE BRUCHA a BOKOV, strava a cviky.

21.01.2018 16:05

Na chudnutie bokov a brucha musíte znížiť aj  príjem tukov – mali by ste vynechať vyprážané a mastné jedlá, sladkosti a iné kalorické dobroty. K vylepšeniu svalstva brucha a bokov musíte v každom prípade zvýšiť príjem bielkovín  – proteínov, ktoré sú základom vhodnej výživy svalových buniek. Toto je len krátky popis zmien v stravovaní, o ostatných sa dozviete v ďalších článkoch. Ponúkame vám spôsob na chudnutie brucha a bokov, ktorý je zameraný na vyformovanie postavy pomocou nenáročných a jednoduchých cvičení, ktoré sa dajú cvičiť prakticky všade.

Jednoduché cviky na chudnutie v oblasti brucha a bokov.

  • 1. cvičenie: stojte s mierne rozkročenými nohami a ruky skrížte za hlavou. Pomaly sa ukláňajte doľava. Postupne zosilnite úklon ťahaním ľavej ruky v lakti. Vydržte v maximálnom úklone 10 až 15 sekúnd. Uvoľnite svalstvo trupu. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 krát.
  • 2. cvičenie: sadnite si na zem s vystretými nohami a ľavú nohu si preložte cez pravú. Pravou rukou sa opierajú o ľavé koleno, ľavou rukou si podopierajte trup. Pomaly obracajte hlavu a trup dozadu a zotrvajte v dosiahnutej polohe 10 až 15 sekúnd. Uvoľnite sa a opakujte cvik na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 krát.
  • Tieto dve cvičenia boli do tohto programu zaradené skôr na zahriatie svalstva panvovej oblasti ako na aktívny rozvoj sily a formovania postavy. Ďalšie cvičenia už intenzívne pôsobia na formovanie a ich efekt je zosilnený práve predchádzajúcimi dvoma cvikmi.
  • 3. cvičeniae: kľaknite si a rukami sa oprite o zem tak, aby kolená i dlane boli od seba vzdialené aspoň na šírku ramien. Pomaly prehýbajte chrbát hore a dole. Cvik zopakujte ešte 10 až 12 krát.
  • 4. cvičenie: kľaknite si do predklonu na pravé koleno, ľavou rukou sa opierajte o zem a pravou rukou ťahajte ľavé koleno k pravému ramenu. Teraz pomaly vystierajte pravé rameno a ľavé koleno až do vodorovnej polohy a v tejto polohe zostaňte 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite sa a nechajte odpočinúť chrbtové a brušné svalstvo. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 až 3 krát.
  • 5. cvičenie: postavte sa s mierne pokrčenými nohami a ruky skrížte za hlavu. Pokrčte zľahka nohy v kolenách a so vzpriamenou chrbticou otáčajte pomaly trupom doľava. Zostaňte v tejto polohe 7 až 10 sekúnd. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Uvoľnite namáhané svalstvo. Každý cvik zopakujte ešte 2 až 3 krát.
  • 6. cvičenie: stojte s rozkročenými nohami, kolená roztiahnite na šírku pliec. Pomaly vyťahujte krížovú chrbticu a vzpriamujte panvu. Chrbticu v ramennej a hrudnej časti tiež pomaly vyťahujte nahor. Cvičenie opakujte ešte 10 až 12 krát.
  • 7. cvičenie: ľahnite si na chrbát a opierajte sa o predlaktie a päty. Zadok zostáva na zemi. Postupne dvíhajte panvu, až kým sa nenapnete v bokoch. V tejto polohe zostaňte podľa možnosti 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite namáhané svalstvo. Cvičenie zopakujte ešte 6 až 7 krát.
  • 8. cvičenie: čupnite si, roztiahnite kolená a vystrite chrbticu, ako len môžete. Stiahnite bradu a vystierajte bedrové a krčné svalstvo. V tejto polohe vydržte 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite chrbtové svalstvo. Cvičenie opakujte 6 až 7 krát.
  • Na záver uvoľnite svalstvo potriasaním a ľahkým naťahovaním. Tento krátky program vám odporúčame cvičiť 2 až 3 krát týždenne, postupne môžete početnosť cvičenia zvyšovať, alebo prejsť na cvičenie náročnejších cvikov.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Jednoduché cviky na chudnutie v oblasti zadku a stehien.

  • Ľahneme si na ľavý bok, hlavu oprieme o ľavú ruku. Zo zeme zdvihneme obe vystreté nohy. Pravú nohu podržíme vo vzduchu a ľavou pomaly kmitáme zhora nadol. Opakujeme 7-krát a cvičíme pravou nohou.
  • Ľahneme si na chrbát, ruky položíme voľne popri tele. Pokrčíme nohy a oprieme sa o chodidlá. Chodidlo pravej nohy oprieme o koleno ľavej. Potom napneme zadok a zdvihneme ho zo zeme. V krajnej polohe narátame do päť, vrátime sa do východiskovej polohy a vymeníme nohy. Opakujem 5-krát každou nohou.
  • Ľahneme si na brucho, čelo položíme na pokrčené ruky. Pomaly zdvihneme zo zeme obe vystreté nohy. Podržíme ich chvíľu vo vzduchu a položíme ich na zem. Opakujeme 10-krát.
  • Kľakneme si, oprieme sa o predlaktia rúk. Zdvihneme pokrčenú pravú nohu tak, aby koleno bolo v jednej rovine so zadkom. Nadvihneme ju ešte desať centimetrov, krátko zadržíme a vrátime na úroveň zadku. Opakujeme 10-krát a cvičíme ľavou nohou. Aby sme udržali nohu v správnej pozícii a nevytáčali ju do strán, môžeme si na pokrčené chodidlo položiť knihu.
  • Sadneme si, vystrieme chrbát, hlava je v predĺžení trupu. Dlane položíme vedľa zadku. Ohneme chodidlá na oboch nohách. Vystretú ľavú nohu pomaly zdvihneme zo zeme, podržíme ju v krajnej polohe a uvoľníme. Opakujeme 15-krát a cvičíme pravou nohou.
  • Ľahneme si na ľavý bok, hlavu oprieme o ľavú ruku, pravú položíme voľne pred trup. Pokrčenú pravú nohu položíme za vystretú ľavú, ktorou pomaly kmitáme zhora nadol. Opakujeme 15-krát a cvičíme druhou nohou.
  • Ľahneme si na brucho. Oprieme sa o predlaktie a špičky nôh. Celé telo zdvihneme z podložky tak, aby boli nohy i trup v jednej rovine. Zdvihneme vystretú pravú nohu. V polohe vydržíme 15 sekúnd, uvoľníme sa a cvičíme ľavou nohou.
  • Ľahneme si na brucho, čelo položíme na pokrčené ruky. Nohy vystrieme a oprieme sa o špičky chodidiel. Zdvihneme pokrčenú pravú nohu, medzi predkolením a stehnom je približne pravý uhol. Predkolenie pomaly vystierame a krčíme. Opakujeme 7-krát a cvičíme ľavou nohou.
  • V stoji pokrčíme pravú nohu dozadu, kolená oboch nôh sú na jednej úrovni. Potom pomaly ťaháme pätu pokrčenej nohy čo najbližšie k zadku. Opakujeme 10-krát a cvičíme ľavou nohou.
  • Ľahneme si na ľavý bok, hlavu položíme na ľavú ruku, pravú dáme voľne pred telo. Ľavú nohu pokrčíme dozadu, pravú vystrieme a z chodidla urobíme takzvanú fajku. Pomaly kmitáme pravou nohou, pri pohybe nadol ju však nepoložíme na podložku, ale necháme vo vzduchu. Opakujeme 15-krát a cvičíme ľavou nohou.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY