Chudnutie Ako súvisia HLAD, STRAVOVANIE a CHUDNUTIE.

27.08.2016 11:39

Čo je to hlad.

Hlad je potreba výživy a energie, ktoré si telo pýta. Naše telo denne potrebuje zhruba 50 druhov mikroživín. To sú tie látky. ktoré si telo nevie vyrobiť a musí ich dostať v strave. Sú to vitamíny, minerály, stopové prvky, esenciálne aminokyseliny - to sú stavebné jednotky bielkovín, nenasýtené mastné kyseliny, atď. Ak budete mať v strave dostatok všetkých mikroživín. stratia sa vaše chúťky a časté pocity hladu, nebudete priberať.

Mikroživiny sú aj živočíšne bielkoviny, cukry, tuky, tie si naše telo vie vytvoriť a práve tých máme často v strave prebytok. Jeme veľa varenej stravy. Varením sa jedlo stáva ľahšie stráviteľným, no súčasne sa znehodnocuje a stráca chuť. Vrením sa ničia aj enzýmy a tie sú veľmi dôležité pre naše zdravie. Jeme v podstate mŕtve jedlo, telo stále pýta a tak jeme zbytočne veľa a preťažujeme svoj tráviaci systém.

Ďalším nešťastím je náš zlozvyk kombinovať potraviny. Uvedomili ste si niekedy, koľko rôznych zložiek potravín zjete odrazu? Tráviaci systém to musí spracovať a nečudujte sa. keď to postupne nebude zvládať a jednoducho sa vzdá. A navyše žalúdok po 20. hodine už nepracuje. Koľkokrát aj Vy idete spať s plným žalúdkom?

Bolo by ideálne, keby sme jedli čo najjednoduchšie jedlá a keby sme 2 až tri hodiny pred spánkom, teda zhruba po 19.hodine už nejedli. Snažte sa dodržiavať faktor čerstvosti. Jedzte jedlo čerstvo pripravené a snažte sa denne jesť veľa surového ovocia a zeleniny. Naučte sa pri nákupoch sledovať a kontrolovať zloženie a konzervačné látky vo všetkom, čo kupujete, aby ste vedeli, čo jete. Pokiaľ neviete, čo jedlo obsahuje a čo z neho vaše telo získa, tak ho radšej nejedzte.

Neurobte základnú chybu väčšiny ľudí s nadváhou, teda že sa rozhodnete schudnúť bez poznania základných zásad, ktoré potrebujete dodržať, aby výsledkom Vašej diéty nebolo opäť obrovské sklamanie. Mali by ste vedieť, ako sa spávať ku svojmu telu. Platí jedna veľká pravda. Ako sa Vy správate k svojmu telu, tak sa Vám Vaše telo oplatí Vaším zdravím a samozrejme aj množstvom prebytočných tukových vankúšikov či súmernou postavou.

Ľudia vedia, akú tabletku si majú dať pri bolestiach hlavy, no nevedia, ako bolestiam hlavy predchádzať. Veľmi málo ľudí si uvedomuje svoje zdravie a nepovažujú za potrebné robiť niečo pre svoje zdravie skôr, než pokiaľ sa neobjaví nejaký zdravotný problém, či prichádzajúca tučnota.

Sami sme zodpovední za svoje zdravie, za to, akú má naše telo kondíciu, vitalitu i za to ako vyzeráme.

Sami si vyberáme, čo zjeme, čo vypijeme. Práve to, čo pijeme a čo jeme, určuje kvalitu nášho zdravia, energie a vitality a náš celkový vzhľad.   Veď naše telo stále vytvára nové bunky a tie vytvára z toho, čo mu dáte, teda čo zjete. Uvedomili ste si, čo vlastne jete, čo pijete?!

Kedysi dávno mali ľudia svoje mlieko, svoje mäso, svoje vajíčka, svoju zeleninu, svoje ovocie, sami si dorábali potraviny, A dnes? Kupujeme si potraviny v obchodoch a je samozrejmé, že potravinársky priemysel hľadá spôsoby, ako predĺžiť ich trvanlivosť. Každá potravina, ktorá má určitú dobu trvanlivosti, je nejakým spôsobom konzervovaná. Jeme potraviny s konzervačnými látkami a farbivami, stabilizátormi a rôznymi prísadami, ktoré vylepšujú chuť, farbu a trvanlivosť, no naše telo tieto látky nepozná a nevie ich spracovať. Veľmi často priamo poškodzujú naše bunky. Je to daň za zmenený spôsob života.

Hovorí sa, že každá choroba je daň za chutné jedlo. Navyše denne konzumujeme veľa cukru, priemerne až 70 kg na osobu v jednom roku.

Jeme 12 krát viac solí, ako potrebujme. U väčšiny z nás živočíšne tuky tvoria až 80% všetkých tukov z našej stravy. Jeme veľa živočíšnych bielkovín a napriek tomu sme stále hladní. Prečo?

Možno aj Vy spoznávate takéto stravovanie. Dali ste si kompletný obed, polievku, druhý chod, možno koláč, polom ste si sadli pozerať televízny program a zrazu ste mali na niečo chuť?. Niečo by ste zjedli, no neviete čo. Tieto chúťky sú dôkazom toho, že organizmus nedostal v strave to, čo potrebuje a preto si pýta ďalšiu dávku. Dostavujú sa rôzne chute, hoci, sme sa pred chvíľou dobre najedli.

Varená strava neobsahuje  žiadne  enzýmy,  tie  sa  ničia  už pri jej varení pri 40  stupňoch Celzia. Varená strava neobsahuje takmer žiadne vitamíny. Tie sa varením ničia.

Pokiaľ jeme len varenú stravu, naše telo nedostáva vitamíny, enzýmy a tak si ich stále pýta a to sú tie chúťky, ktoré pociťujeme.

Aby naše telo dostalo to, čo potrebuje mali by sme denne zjesť 7 kusov surového ovocia alebo zeleniny, 5 porcií celozrnných obilnín, 4 porcie jedla s vysokým obsahom vápnika, plnohodnotné bielkoviny - proteíny s potrebnými aminokyselinami, dostatok správnych tukov, teda rastlinných. Robíte to?. Všetci trpíme nedostatkom mikroživín. Mikroživiny sú látky, ktoré telo nevyhnutne potrebuje, ale ktoré si nevie samo vytvoriť, potrebujeme ich zjesť v strave.

V dnešnej dobe už nie je možné dodať telu všetko bežnou stravou, nakoľko ovocie sa oberá pred dozretím, aby sa mohlo prevážať na veľké vzdialenosti a skladovať, takže obsahuje oveľa menej vitamínov a minerálov, ako keď sa konzumuje tesne po zbere. Jeme veľa jedla s vysokým obsahom kalórií a množstvom rôznych chemických látok. Často jeme to, čo máme práve po ruke, na čo máme chuť a vôbec netušíme, čo z toho naše telo má, čo získa. Predstavte si, že za život zjeme asi 60 ton potravín a 240kg chemických látok. Tráviaci systém to všetko musí spracovať.

Výživa organizmu je rozhodujúci faktor ovplyvňujúci zdravie a Vašu postavu.

Popri vode práve výživa najviac ovplyvňuje naše zdravie. Dnes je už dokázané, že zdravá výživa dokáže predĺžiť život o viac ako 20 rokov. Existuje len veľmi málo chorôb, ktorým by vhodná strava nevedela zabrániť, alebo aspoň zmierniť ich príznaky. Vhodná strava pomôže pri každom zdravotnom probléme, navyše zlepšuje psychiku, dodáva viac energie a vitality, zlepší spánok a tak chorý človek oveľa ľahšie prekonáva svoju chorobu.

Človek by mal jesť to, čo potrebuje, ale väčšinou je to, čo mu chutí. Zdravie si však udrží vtedy, ak mu bude chutiť to,  čo jeho telo potrebuje. Výživa nie je to, čo zjeme, ale to, čo dokáže naše telo využiť pre budovanie a činnosť jednotlivých telesných systémov.

Naučte   sa jedlo  dôkladne  prežúvať.   Žalúdok   nemá  zuby a veľké kusy nedokáže stráviť. Nedostatočne požuvané   kusy jedla spôsobujú kŕčovité bolesti a v črevách hnijú. Naše telo vie využiť len to. čo dokáže skvapalniť.

Naučíme vás jesť menej a nehladovať, dostanete aj jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania. 

ABECEDA CHUDNUTIA a STRAVOVANIA pri CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY