RECEPTY Hlávkový šalát s cibuľou

20.01.2014 02:13

 

Suroviny

hlávkový šalát, cibuľa, 2 – 3 PL olivového oleja, 3 PL octu, 3 – 4 PL cukru, soľ, kôpor, 7,5 dl vody

Postup

Nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame s nasekanou pažítkou a kôprom. Podľa chuti osolíme a necháme stáť. Z vody, octu, cukru a štipky soli pripravíme nálev, ktorým pripravenú zmes zalejeme a necháme odstáť. Dôkladne umyté šalátové listy nadrobno natrháme (alebo nakrájame na pol centimetrové rezančeky), dáme do misy, zalejeme pripraveným nálevom a premiešame. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom.

4 porcie

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY