POHYB, CVIČENIE a CHUDNUTIE - 6. Cviky na chudnutie a tvarovanie ZADOK BOKY STEHNÁ. Rady na chudnutie.

11.03.2011 06:03

Zadok, boky a stehná sú u mnohých žien ale i mužov kritickými miestami ich postavy.  Keď držíte redukčnú diétu, založenú na značnom znížení príjmu kalórií, väčšinou sa Vám podarí schudnúť tam, kde nechcete. Jedným z riešení ako predísť takýmto neblahým výsledkom a zároveň vytvarovať svoje problematické partie je pravidelné cvičenie!  Zaraďte si k obľúbeným fyzickým aktivitám aj polhodinku, v ktorej si precvičíte najmä zadok a stehná. Aktívne a pravidelné precvičovanie týchto partií  je u žien zároveň výbornou prevenciou proti vzniku celulitídy a slúži i na redukciu pomarančovej pokožky. Aby sa splnil účel cvičenia je samozrejme potrebné dodržiavať zásady správneho a zdravého stravovania. Ideálne je do stravy zaradiť výživu obsahujúcu všetky zložky živín, hlavne bielkoviny, vitamíny, minerály a antioxidanty.

Pri tréningu zadku sa dôkladne sústreďte na sedacie svaly, a preto vykonávajte opakovania v pomalšom tempe, ako zvyknete pri iných partiách. Čím je tempo pomalšie, tým viac dostanú zabrať sedacie svaly a tým rýchlejšie sa zadok spevní. Ak chcete dosiahnuť viditeľné výsledky, je dôležité cítiť pri cvičení mierne pálenie, a to najlepšie dosiahnete pomalým vykonávaním vyššieho počtu opakovaní.

Svaly stehien a zadku musíte neustále prekvapovať. Skúste precvičovať spodok tela rôznymi spôsobmi, zaraďujte a obmieňajte jednotlivé cviky. Ak vás tréning nudí, buďte si istí, že rovnako nudná bude i odozva vášho tela na cvičenie. Používajte rôzne cviky, rôzne pomôcky, rôzne uhly.

Do tréningu stehien a zadku zaraďujte jednostranné cviky. Zanožovanie v kľaku, výpady, výstupy na lavičku – to všetko vyhovuje. Takéto cviky pomáhajú predchádzať, prípadne i naprávať svalovú nerovnováhu. Tvarovanie pekných stehien vyžaduje nielen tvrdú prácu, ale aj trpezlivosť. Vyššia hladina estrogénov spôsobuje u žien ukladanie tuku na zadku, stehnách a bokoch. Vzhľad týchto partií môžete vylepšovať samotným tréningom, ale keď ich chcete skutočne tvarovať, potrebujete aj spaľovať tuk, a pri tom hrá dôležitú úlohu vhodná diéta a strava s dostatkom živín. Zároveň si treba uvedomiť, že genetické danosti možno zvrátiť len do určitej miery.

Ak túžite po peknom zadku, nevyhýbajte sa drepom. Drepy sú najlepším cvikom na tréning bokov a zadku. Je pravda, že budujú svaly stehien, bokov a zadku, ale nemajte strach. Je to ten druh svalového rozvoja, aký presne chcete: spevňovanie svalovej hmoty pružného okrúhleho zadku.

Cviky na tvarovanie ZADOK BOKY STEHNÁ nájdete TU (kliknite)

 

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

 PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach  www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

 Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY