Aj drobnosti Vám pomôžu schudnúť

26.12.2009 12:01

Chcete schudnúť, neviete nájsť správny recept na chudnutie a trvalé schudnutie? Ste nešťastní z diét, pri ktorých hladujete a potom naberiete stratené kilogramy späť? Nebuďte! Nasledujúce rady sú kľúčom k štíhlej postave.

1. Pred odchodom na nákup zjedzte jablko či iné ovocie
Ak chcete zdravo nakúpiť, nikdy nevkročte do obchodu s prázdnym žalúdkom, lebo zabudnete na všetky predsavzatia a plány zdravo sa stravovať a neodoláte ťažko stráviteľným potravinám bohatým na tuky. Vždy si vopred pripravte zoznam potravín, ktoré potrebujete.

2. Zoberte si menší tanier

Na nikoho, kto chudne a bojuje s kalóriami, nevplýva dobre, keď pred seba položí poloprázdny tanier. Naložte si preto na menší tanier.

3. K jedlu si sadnite
Veľmi rýchlo zabudnete, že ste jedli, ak budete jesť v pokluse. Vždy si k jedlu sadnite.

4. Jedzte častejšie, obmedzte jedlo po piatej popoludní
Tí, čo desiatujú a olovrantujú, chudnú viac ako tí, ktorí sa striktne pridŕžajú troch jedál denne. Pomocou vhodnej nízkotučnej desiaty a olovrantu skonzumujeme denne až o sto kalórií menej.

5. Robte veci, ktoré zaženú pokušenie maškrtiť
Zapíšte si dvadsať činností ktoré radi robíte. Urobte si radšej manikúru alebo pozrite ďalší diel seriálu. Nemali by ste však zabudnúť, že už pri polhodinovej prechádzke by ste spálili päťkrát viac kalórií.

6. Na obed nevynechajte polievku a nezabudnite na proteíny - bielkoviny
Ľudia, ktorých menu sa začína polievkou, potrebujú prijať stravu, ktorá má o 25% kalórií menej ako strava tých, ktorý tento chod vynechali. Výskumy dokázali aj to, že najúčinnejšou zložkou potravy na otupenie apetítu je prijať dostatok proteínov. Takže jedzte na obed plátok chudého mäsa, ryby, vajíčka, strukoviny.

7. Raňajkujte cereálie

Sú zárukou, že prijmete dostatok sacharidov a málo tuku. Podľa výskumu schudla skupina ľudí, ktorá 12 týždňov raňajkovala obilniny zaliate polotučným mliekom v priemere o 1,5 kg viac ako tá, ktorá si zvolila iné raňajky.

8. Pite chladné nápoje
Pridajte si do nápojov kocky ľadu. Pitie chladných nápojov pomáha chudnúť, lebo potrebujete energiu na to, aby voda dosiahla teplotu vášho tela. Počet kalórií, ktoré pri tom spálite, je síce malý, ale nie celkom zanedbateľný. Príjem vody zmenšuje apetít, takže pite aj vtedy, keď nemáte poruke ľad.

9. Myslite pozitívne

Nezaoberajte sa svojimi slabosťami. Ak si napríklad myslíte, že sa nikdy nezbavíte celulitídy, pomyslite si radšej, že pomocou zdravého jedla a cvičenia určite schudnete.

10. Zapisujte si, čo ste zjedli

Zaznamenajte si nielen, čo a kedy ste jedli, ale aj to, čo ste vtedy cítili. Po šiestich týždňoch budete s istotou vedieť, čo vás núti, aby ste sa prejedali.

11. Žite aktívne
Úspešne schudnúť sa vám nepodarí, ak jedinou aktivitou vo vašom živote je hodinové cvičenie aerobiku 2x týždenne. Sto kalórií spálite aj vtedy, ak budete 20 minút maľovať stenu, 18 minúť kopať v záhrade, 47 minút triediť a vešať bielizeň alebo 18 minút tancovať v obývačke.

12. Telefonujte postojačky
Postavte sa vždy, keď vám niekto zatelefonujete alebo vy niekomu telefonujete. Ak budete stáť hodinu denne navyše, spálite o 50 kalórií viac.

13. Dajte prednosť kvalite pred kvantitou
Najlepší spôsob, ako zmenšiť porciu, je zaplatiť rovnakú sumu radšej za menšie množstvo jedla lepšej kvality.

14. Majte rady sami seba
Osoby vedomé si svojich hodnôt chudnú ľahšie ako osoby s nízkym sebavedomím. Ak vám teda chýba, pouvažujte o návšteve u psychológa alebo začnite navštevovať kurzy asertivity.

15. Čítajte etikety na potravinách
Dozviete sa, koľko tuku potravinársky výrobok obsahuje. Vyhnite sa tým, čo obsahujú 20 a viac gramov tuku.

 

16. Poraďte sa s odborníkom aké má byť zloženie Vašej stravy   Správnym zložením Vašej stravy dosiahnete, že nebudete pravidelne priberať, ale znížite s voju váhu.

 Viac o stravovaní sa dozviete na

www.delena-strava.meu.zoznam.sk

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY