Chudnutie Skúste SCHUDNÚŤ, pomôžu vám tieto RADY.

23.02.2017 01:39

O tom, či sa stravujete podľa zásad zdravej výživy, nerozhoduje počet zjedených kalórií, ale to, akú výživnú hodnotu potraviny obsahujú. Zistiť presnú potrebu kalórií je nanajvýš obtiažne, pretože to nezáleží len na výške a váhe, ale tiež na fyzickom výkone, pohlaví a na rade ďalších faktorov. So stúpajúcim vekom kalorická potreba klesá. U mužov sú tieto hodnoty o niečo vyššie.
K tomu, aby organizmus zásobil svojich mnoho miliárd buniek energiou a stavebnými látkami, potrebuje približne 45 rôznych živín. Žiadnej z nich sa nemôžeme vzdať, pretože každá z nich má svoju špecifickú úlohu a len všetky dohromady môžu dosiahnuť žiaduci účinok.

Človek sa prispôsobuje životným podmienkam, väčšinou sa všetko snaží dosiahnuť čo najjednoduchšie. Tak je to aj so stravovaním. Pohodlné stravovanie s nevhodným výživovým zložením jedál sa čoraz častejšie negatívne prejavuje na stave našej populácie, sme stále viac a viac tučnejší.

Ak sa pustíte do nezmyselnej redukčnej diéty, je zle. Mnoho ľudí, hlavne žien, sa snaží schudnúť tým spôsobom, že obmedzia svoj príjem energie na minimum. Zjedia len toľko jedla, aby neomdleli. Po nastolení takej drastickej redukčnej diéty sa začne váha hýbať správnym smerom, bohužiaľ to trvá len niekoľko dní. Potom sa zrazu úbytok hmotnosti začne spomaľovať. 

Pomôcť schudnúť vám pomôže týchto pár rád, vďaka ktorým zhodíte za krátku dobu nadbytočných päť kilogramov tuku bez straty svalovej hmoty.

Prírodné močopudné prostriedky.

Kvôli častej konzumácii slaných potravín sa nám ukladá v tele voda, kvôli čomu vznikajú opuchy, spomaľuje sa metabolizmus a tak priberáme. Využite prírodné močopudné prostriedky, ktoré vám zároveň pomôžu aj pri znižovaní váhy. Do jedla by ste si mali častejšie pridávať zeler alebo fenikel a k tomu si varte čaj z petržlenovej vňati, harmančekový alebo repíkový čaj.

Dajte si dva poháre vody pred jedlom.

Aby ste sa zbytočne neprejedali, mali by ste pred raňajkami, obedom a večerou vypiť jeden až dva poháre čistej neochutenej vody, môžete do nej pridať iba citrónovú šťavu. Ľahšie tak dodržíte pitný režim a trošku sa zasýtite. Zároveň sa vám tak podarí odvodniť organizmus, pretože obličky budú fungovať lepšie.

Spánok je liekom na chudnutie.

Ak pravidelne neoddychujete aspoň osem hodín denne, tuk sa vám začne ukladať do zásoby a zároveň sa vám spomalí metabolizmus. Kvôli tomu priberáte a nedokážete schudnúť, napriek úprave stravovania a dostatku pohybu.

Vyhýbajte sa polotovarom a snackom.

Nemali by ste jesť žiadne polotovary a ani lákavé, no pre postavu a zdravie nebezpečné potraviny ako čipsy, slané a sladké tyčinky, keksy a jedlá s umelými prídavkami. Investujte do kvalitnejšej stravy, ktorá vás aj v menšom množstve lepšie zasýti a taktiež vám dá viac výživných látok. Namiesto návštevy reštaurácií si pravidelne varte a vyberajte, aké suroviny na to použijete.

Obmedzte pitie alkoholu.

Nepriateľom každej diéty je alkohol. Ľudia si často myslia, že pokiaľ si dajú večer pár pohárikov a vynechajú tak jedno jedlo, urobia tak pre seba prospešnú vec. Lenže takéto nápoje majú v sebe v skutočnosti ešte viac kalórií ako jedna porcia jedla. To by ste si pokojne mohli dopriať aj rezeň s majonézovým šalátom a do tela by ste dostali podobnú energetickú hodnotu.

Pravidelne cvičte, pol hodina intenzívneho tréningu je na nezaplatenie.

Stačí pol hodinka, no ak do nej zvolíte dobré cviky a zameriate sa na vysoko intenzívny tréning, oplatí sa vám to viac ako hodina ponevierania sa po fitnes centre a nepremyslená kombinácia jednotlivých cvikov.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Tipy na chudnutie pre zaneprázdnených ľudí.

Aj keď nemáte ani minútu voľného času, môžete vyzerať štíhlo.

Zmeňte miesta pracovných i súkromných stretnutí.

Formálne porady je zrejme potrebné absolvovať v zasadačke, ale veľa rozhovorov a stretnutí počas dňa a týždňa absolvujete pri káve. Rozhovor s kamarátkou, frajerom, kamarátom, alebo známym dokonale vpasujete medzi lavičky vo fitnesku.

Samozrejme, že všetko dôležité preberiete počas oddychu medzi sériami. Zacvičíte si, optimalizujete čas a často aj ušetríte za kávu, či zákusok niekde v reštaurácii.

Zmeňte nákupný košík.

Namiesto konzervovanej zeleniny siahnite po čerstvej. V zime jej nie je až tak veľa, no alternatívou je zelenina mrazená. V oboch prípadoch majú omnoho viac výživy, menej cukrov, farbív a pridaných zložiek. Dokážete schudnúť len tým, že počas nákupu si vyberiete viac živých potravín ako tých sladkých a určených na varenie, alebo pečenie.

Smoothie z avokáda, orieškov, banánu, jahôd, chia semienok a bobuľového ovocia vás zasýti ešte viac ako mäso s ryžou. A príprava je extrémne rýchla. Nielenže zlepšíte svoju váhu, ale dokonca ušetríte čas, čo je pre zaneprázdnených naozaj jedna z najlepších správ.

Pred večerou pite dostatok tekutín

Reč je hlavne o čistej vode, ale môžete pokojne dať do seba aj čaj. Večera je pre náš organizmus asi najkomplikovanejšie jedlo. Čím máme viac povinností, tým  ju viac odkladáme na neskoršiu hodinu.

Telo potom nemá dosť priestoru na spaľovanie energie a preto je často priama úmernosť medzi nárastom stresu, práce a váhy. Pred večerou naplňte žalúdok tekutinou. Zjete menej, aj keď to bude v čase, kedy by sa už jesť nemalo.

Využite prirodzené spaľovače tukov.

Výsledná váha je vždy len sumárom toho, čo do svojho tela dáte. Aj zaneprázdnená žena si musí nájsť dostatok času na pitný režim. Dva litre čistej vody sú pre každý deň základom. Káva bez mlieka a cukru je výborný spaľovač tuku, rovnako aj zelený čaj. Nezabudnite pri sebe nosiť aj prvú pomoc v podobe dobrého čili. To vám pomôže, ak nemáte čas na obed a len do seba hodíte niečo menej zdravé a kalorické. Pridaním čili aspoň ako - tak podporíte metabolizmus a fast food vašej postave menej ublíži.

Čo by sme nemali jedávať na raňajky.

Počas raňajok sa ľudia dopúšťajú najväčších stravovacích chýb. Buď ich úplne vynechávajú, alebo si na tanier naložia nezdravé a nevhodné pochúťky. Stačí si však urobiť v špajze a chladničke trošku poriadok a i vám sa potom ráno pod ruku dostanú správne potraviny.

Čo by ste teda mali vyradiť z raňajkového.  

Sladké cereálie

Asi najobľúbenejšie ranné jedlo je v podstate veľkou chybou. Do tela dostanete síce veľa energie, no tá sa veľmi rýchlo minie a nemá pre vás žiaden význam.

Namiesto toho sa naučte predpripraviť si nejaké domáce müsli z čistých ovsených vločiek, sušeného ovocia a nepražených orieškov. Vďaka tomu sa vám získaná energia rozloží do celého predpoludnia a nebudete sa cítiť unavene.

Vyhnite sa kupovaným džúsom alebo smoothies

Do kupovaných výrobkov sa obvykle pridávajú ďalšie komponenty, ktoré ničia výživné hodnoty ovocia a zeleniny. Niekedy sú to sladké dochucovadlá, kyselina citrónová na zvýraznenie chuti alebo v prípade smoothies zmrzlina. Navyše najviac vitamínov uchováte v čerstvom stave, takže vždy si ráno pripravte vlastný nápoj, ktorý vám pomôže viac.

Biele pečivo počas chudnutia úplne vylúčte

Pokiaľ máte radšej sýtejšie raňajky, istotne na vašom stole nechýba chlieb alebo pečivo. Prvé základné pravidlo platí pri jeho výbere. Vždy by ste mali uprednostniť radšej celozrnné alebo špaldové výrobky. Najhoršie je klasické biele pečivo, ktoré má málo výživných hodnôt. Na pečivo by ste si nemali natierať maslo a ani tavené syry. Namiesto toho si na ne dajte plátok syra, kvalitnej šunky alebo tvarohovú nátierku.

Cereálne tyčinky môžu byť kalorickou hrozbou

Mnohí ich považujú za rýchlu a zdravú alternatívu raňajok. Prečítali ste si však niekedy ich zloženie? Keby skutočne obsahovali len ovsené vločky, orechy, sušené ovocie a prípadne med, bola by to skvelá pomôcka, ktorá by vám urýchlila raňajky. No väčšina týchto tyčiniek obsahuje aj konzervanty a umelé prídavky, ktoré znižujú hodnotu tejto pochúťky. Taktiež do nich pridávajú aj biely cukor, ktorý nie je vhodným raňajkovým prídavkom.

Sladké pečivo alebo koláč sú na priberanie

Dávajte si pozor tiež na rôzne sladké pečivá, ktoré sú zároveň skrytým škodcom vašej postavy. Croissant môže vyzerať nevinne a lákavo, no v skutočnosti má v sebe toľko tukovej zložky, ktorú ešte podporíte sladkým džemom, že by to mali byť len vaše sviatočne pripravované raňajky. Rovnako si odpustite aj koláčiky, ktoré vás zbytočne zaťažia a nepodporia vaše ranné aktivity.

Nesprávne pripravované vajíčka

Vajíčko je skvelou voľbou, pretože má v sebe veľa bielkovín a pomôže vám lepšie si rozložiť energiu do celého dňa. Lenže to by ste mali pripravovať správnym spôsobom. Keď z neho urobíte volské oko alebo suchú omeletu, nič vám to neprinesie. Najvhodnejšie je iba si ich uvariť alebo pripraviť chutnú praženicu.

Pravidlá chudnutia sú jednoduché.

Bielkovinové jedlo vás zasýti najlepšie a na najdlhší čas a je jedno, či ho jete ráno, na obed alebo večer. Sacharidy by sme nemali jesť popoludní a večer, lebo ich telo nestačí spáliť a navyše veľmi rýchlo po nich vyhladneme.

Ovocie by sme mali tiež uprednostniť dopoludnia, popoludní a večer si doprajme rôzne množstvo zeleniny. Takýmto spôsobom môžete zdravo schudnúť, ak to potrebujete alebo udržať si hmotnosť, pričom ani vaše telo nebude trpieť a nebudete pociťovať ani hlad.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY