Chudnutie Rady ako schudnúť a byť SÝTY.

27.02.2018 09:26

Hlad je potreba výživy a energie, ktoré si telo pýta a bez ktorých nemôže existovať. Naše telo denne potrebuje zhruba 50 druhov mikroživín. Sú to látky. ktoré si telo nevie vyrobiť a musí ich dostávať v strave. Jedná sa o vitamíny, minerály, stopové prvky, esenciálne aminokyseliny - to sú stavebné jednotky bielkovín, nenasýtené mastné kyseliny, atď. Ak budete mať v strave dostatok všetkých mikroživín, stratia sa vaše chúťky na sladkosti a časté pocity hladu, nebudete priberať.

Keď ste sa rozhodli schudnúť, mali by ste si začať pripravovať zdravé a kaloricky únosné jedlá na raňajky, obed i večeru.

Pri chudnutí by ste nemali hladovať ale zároveň zo svojho jedálneho lístka na chudnutie by ste mali vynechať vysokokalorické jedlá zo stánkov rýchleho občerstvenia, mali by ste začať sa stravovať pravidelne 5 krát denne a v žiadnom prípade počas dňa nevynechávať jedlá.

Diéty a chudnutie nie sú len o hladovaní a vysiľujúcich hodinách športovania. Ak si správne upravíte stravovanie, podarí sa vám zhodiť prebytočné kilá aj bez veľkého fyzického trápenia. Napríklad ak si zaradíte do jedálnička potraviny, ktoré vás zasýtia na dlhší čas, nebudú vám robiť problém ani menšie porcie jedál. Taktiež sa nimi môžete zasýtiť na desiatu alebo olovrant, aby ste ľahšie zvládli hlavné chody dňa.

Vďaka opakovaným pokusom o chudnutie a skúšaním rôznych zaručených diét, dochádza k spomaľovaniu metabolizmu. Telo sa naučí šetriť a spaľuje stále menej „kalórií“ a stále  pomalšie. Tento problém sa týka ľudí, ktorí za svoj život viackrát schudli a znova pribrali o  veľa kilogramov a „zúspornili“ si tak svoj metabolizmus.

Potraviny, ktoré sú počas chudnutia vhodné na raňajky a desiatu a naštartujú chudnutie.

§         Vhodné potraviny: ovocie, zelenina, celozrnné pečivo, netučné mliečne výrobky, nízkokalorické domáce nátierky, šunka.

§         Nevhodné potraviny: tučné údeniny, hotové obložené bagety z obchodu, majonézové šaláty, biele pečivo

§         Raňajky a desiata by mali obsahovať celozrnné pečivo, zeleninu a ovocie. Súčasťou by však mali byť bielkoviny(majú vysokú sýtiacu schopnosť) – chudá šunka, varené vajíčko, netučný syr alebo jogurt. Vyhnite sa nakupovaným sladkostiam.  

Potraviny, ktoré vás zasýtia na dlhší čas, zjete menej kalórií a nebudete hladovať. 

Jablko

Vynikajúco sa hodí práve na desiatu. Dokáže rýchlo zasýtiť a oklamať tak hladný žalúdok. Dokonca ho môžete zjesť hodinu pred obedom, aby ste potom neskonzumovali veľkú porciu obedňajšieho jedla.

Voda a iné vhodné tekutiny.

Je veľmi pravdepodobné, že pri pravidelnom pití vody každú hodinu budete oveľa sýtejší – odpadne vám mnoho záchvatov chuti na sladkosti a iné dobroty. Riadne napitý človek proste nie je taký hladný a preto ho uspokojí aj menšia porcia.

Strukoviny

Okrem rýchleho zasýtenia dodajú telu aj dostatok vlákniny. Aby vám nespôsobovali problémy s nafukovaním, treba ich po prvom zovretí vody zliať a potom variť až v druhej vode.

Vajcia.

Najmä ak vás čaká náročnejší deň, mali by ste ich vymeniť za cereálie, z ktorých rýchlo vyhladnete. Vajíčko vám dodá viac energie, bielkovín a ďalších zdravých látok. Udrží vás dlhšie sýtych a budete vedieť podávať aj lepšie fyzické výkony. Už jedno varené vajíčko na raňajky pre vás urobí viac ako ľahký ovocný šalát.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Zemiaky

Je nutné, aby ste ich vedeli správne pripraviť a taktiež aby ste ich nejedli vo veľkom množstve. Najzdravšia príprava je varením v šupke, pretože vtedy sa v nich udrží najviac vitamínov. Na zasýtenie vám postačí porcia okolo 200 gramov.

Banány

Spomedzi všetkého ovocia vás zasýtia najlepšie. Skúste ich kombinovať aj s jogurtom alebo acidofilným mliekom, čím si vytvoríte zdravé občerstvenie.

Avokádo

Vyrobte si z neho nátierku alebo pokiaľ máte ešte tvrdší plod, nakrájajte ho na kúsky a pridajte do šalátu. Avokádo obsahuje zdravé tuky, ktoré zasýtia rovnako ako zemiakové lupienky, no pre zdravie sú prospešnejšie.

Čili

Pomôže lepšie stráviť jedlo, vďaka čomu sa budete cítiť sýtejšie. Taktiež zrýchľuje metabolizmus, takže sa nemusíte báť ani malého porušenia diéty, pretože kalórie pôjdu napriek tomu ľahko dole.

Kyslé uhorky

Dávajú pre mozog signál, že sú sýtejšie ako čerstvá zelenina. Niekedy ich teda môžete uprednostniť pred zdravšou alternatívou a oklamať tak svoj žalúdok. Taktiež si ich môžete dať aj ako malé občerstvenie na olovrant.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY