Chudnutie Prečo je zdravý SPÁNOK potrebný pre CHUDNUTIE.

28.02.2018 10:35

Spánok je dôležitý pre chudnutie. Dostatok spánku prispieva aj k udržaniu optimálnej hmotnosti a je prevenciou proti priberaniu. Možno ste už zistili, že ak sa dobre nevyspíte, nasledujúci deň zjete toho viac, hlavne kalorických dobrôt.

Ako sa dá schudnúť počas spánku.
Nie je to žiaden výmysel, aj počas spánku môžete chudnúť. Naučte sa využívať procesy, ktoré v našom tele v noci prebiehajú. Takéto chudnutie je založené na konzumovaní jedál s vyšším obsahom sacharidov len v dopoludňajších hodinách, pričom na obed alebo minimálne na večeru si doprajete bielkovinové jedlá. Takáto diéta počíta s troma hlavnými jedlami (teda raňajky, obed a večera) a medzi nimi možno piť iba čistú vodu alebo čaj bez cukru.

V spánku dochádza pôsobením rastového hormónu k spaľovaniu energie. Ak si však doprajeme jedlá bohaté na sacharidy pred spaním, zvýši sa hladina inzulínu, a to naruší proces spaľovania energie, respektíve ho oddiali. Tri jedlá za deň bez zobkania medzi týmito hlavnými jedlami sa odporúčajú takisto z dôvodu, aby zbytočne nedochádzalo k vylučovaniu inzulínu a aby bolo spaľovanie kalórií intenzívnejšie.

Vplyv dĺžky spánku na naše chúťky majú na svedomí najmä dva hormóny - leptín a ghrelín. Keď málo spíme, dochádza k zníženiu hladiny leptínu a zvýšeniu hladiny ghrelínu, ktorý v nás vyvoláva častejšiu chuť na jedlo. Ak si chcete udržať optimálnu váhu, nemali by ste spať menej ako 8 hodín.

Ak však využijete procesy, ktoré v našom tele počas spánku prebiehajú, môžete sa dokonca zbaviť nadbytočných kilogramov. Na tomto princípe je založených niekoľko diét. Ich základom je konzumovanie jedál s vyšším obsahom sacharidov len v dopoludňajších hodinách. Na obed alebo večeru by ste mali jesť bielkovinové jedlá. Denné menu takýchto diét pozostáva z troch jedál, medzi ktorými by ste mali piť iba vodu alebo nesladený čaj. Medzi hlavnými jedlami nejedzte nič, aby zbytočne nedochádzalo k vylučovaniu inzulínu a aby sa spaľovanie kalórií zintenzívnilo.

Ak chcete chudnutiu pomôcť, pite pred spaním detoxikačné nápoje, ktoré zvyšujú obranyschopnosť organizmu, očisťujú telo a eliminujú toxíny počas spánku. Rovnaký efekt dosiahnete aj pitím probiotických nápojov.

Čo by ste pred spaním nemali robiť ak chcete schudnúť.

Ak chcete schudnúť, všeobecne platí pravidlo - po siedmej hodine nevečerať. Samozrejme, každému sa niekedy večer stane, že ho prepadne hlad. V tomto prípade vám radíme staviť na ľahké a rýchlo stráviteľné jedlá. Hladovanie totižto nemá význam, pretože spôsobuje nespavosť.

Večer dajte prednosť potravinám, ktoré navodzujú spánok a ktoré obsahujú jednoduché cukry, vitamíny, vápnik a horčík. Je to napríklad mlieko, bylinný čaj, ryby, strukoviny, sušené ovocie, oriešky a zelenina. Preto, keď chcete schudnúť, musíte pomôcť svojmu  telu, aby si vybralo energiu z tukových vrstiev tým, že nebudete jesť aspoň 2 hodiny pred spaním. Na večer je optimálne jesť bielkoviny vo forme netučného mäsa a zeleninu.

Na večeru je priam ideálny grécky šalát so syrom alebo s kúskami chudého mäsa. Po takomto jedle hladinu cukrov, inzulínu a krvných tukov klesne na nízke hodnoty. Ľahká chutná večera spolu s miernym večerným pohybom vytvoria ideálne podmienky na vylučovanie väčšieho množstva rastového hormónu.

Na večerné popíjanie si môžete zvoliť chutný zelený čaj.

Väčšinu sacharidov prijímajte v prvej polovici dňa.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Neoddýchnuté, nevyspaté  telo stimuluje pocit energetického nedostatku, čo nás automaticky láka niečo zjesť a navyše aj hormón, ktorý stimuluje náš apetít, ide smerom hore. To znamená, že jete oveľa viac, ako by ste jedli po osemhodinovom spánku a nepotrebná energia sa ukladá. Ak ráno vstanete po kratšom spánku, rozumne tento deficit vykompenzujte. Začnite čerstvým ovocím, ktoré dodá potrebnú energiu a počas ďalších jedál prijmite dostatok sacharidov a bielkovín, čo vašu neprirodzenú chuť do jedla uspokojí.

Aj keď počas dňa pijete menej tekutín a ste dehydrovaní, automaticky pociťujete energetický deficit a únavu. Práve tieto faktory vás nútia rýchlo niečo zjesť. Dostatočným pitným režimom by ste mali návalom smädu predchádzať a ak sa ohlási hlad vtedy, kedy by ste ho nečakali, dajte si šálku bylinkového čaju. Po jeho vypití sa väčšinou nečakané chute stratia.

Veľmi veľa ľudí je doslova nastavených tak, že jedia, pretože je na to čas. To znamená - odbilo 12 hodín, idem obedovať alebo je  6 hodín večer, tak musím mať večeru. Pravidelné stravovanie je iba prínosom, to je samozrejmé, lenže často sa z neho stáva až zlozvyk. V presný čas totiž ľudia zasadnú k stolu, naložia poriadnu porciu a doslova vyčistia celý tanier. Vždy sa však treba pozerať aj na hlad a nielen iba na hodinky. K pravidelnému obedu si teda sadnite, ale začnite otázkou - ako veľmi som hladný? Podľa toho si naložte porciu a nejedzte automaticky.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY