Chudnutie Prečo DIÉTNE PREDJEDLO pomôže schudnúť a nehladovať.

20.09.2017 14:52

Pri diéte na chudnutie postupne znižujeme množstvo kalórií na 80 - 70% množstva, ktoré by mal chudnúci človek dostávať pri normálnej váhe. Zníženie kalorického príjmu o 50% už znamená šok pre organizmus. Znižovanie musí byť v každom prípade postupné a nemá spôsobovať rýchle zníženie váhy.

Mesačný pokles váhy pri chudnutí nemá presahovať 5 až 6 kg.

Polievka môže byť pre vás pomocníkom pri vyváženej strave, jej prostredníctvom môžete prirodzenou cestou telu dodávať potrebné živiny zo zeleniny a najmä strukovín – dobrá šošovicová alebo fazuľová polievka chutí a zasýti.

Diétnym nezmyslom je pri chudnutí tukožrútska kapustová polievka na chudnutie.

Aby bola polievka pri chudnutí tá správna cesta na chudnutie, zabudnite aj na bujóny. Pripravte si domáci vývar a vyhnete sa tak umelým dochucovadlám, ktoré iba zadržiavajú vodu v tele. Vyvárajte rôzne chudé druhy mäsa. Najlepšou voľbou je kuracina alebo divina. Ak mäso nie je pre vás obľúbenou voľbou, nachystajte si poriadny zeleninový vývar. Aby vás zeleninová polievka zasýtila o niečo viac, pridajte do hrnca napríklad aj celozrnné cestoviny.

Keď chcete schudnúť, tak redukčná diéta by v žiadnom prípade nemala byť hladovkou. Schudnúť 10 kíl na tukoch za 2 týždne sa jednoducho nedá. Tuky, ktoré ste na seba naberali celý rok, musíte zhadzovať postupne.

Keď chcete schudnúť, tak na začiatku by ste sa mali naučiť jesť pravidelne a menej.

Keď sa snažíte zjesť menej jedla, tak pri zmenšovaní porcie hlavného jedla si pomôžete tím, že svoje obedňajšie jedlo začnete vhodným predjedlom, polievkou alebo zeleninovým šalátom.   

Zdravá a chutná polievka plná zeleniny a byliniek je nenahraditeľným pomocníkom, ktorý vám pomôže schudnúť. V letných horúčavách vás osvieži, zaplní žalúdok a zásobí vás aj živinami. Polievka pred hlavným jedlom povzbudzuje sliznicu žalúdka, čo vedie k lepšiemu tráveniu stravy. Zvyšuje tvorbu žalúdočných štiav, preto je pre dobre fungujúce trávenie dôležitá.

Redšie polievkové zeleninové vývary vás zdravo zasýtia, zlepšia váš denný pitný režim a dodajú telu vlákninu, vitamíny a stopové prvky. Hustými polievkami by ste pri chudnutí pre ich vysokú kalorickú hodnotu mali nahradiť hlavný obedňajší chod a nepodávať ich ako predjedlo.

Drastická redukčná diéta s minimom kalórií v strave prináša neželaný výsledok, výrazne spomalí váš metabolizmus, neschudnete a neskôr ohrozí vaše ďalšie pokusy o chudnutie. Vaše telo si upravuje metabolizmus na uchovávanie tukov a začína spaľovať bielkoviny vo svalstve ako reakciu na náhly pokles v príjme kalórií.

Schudnúť rýchlo a ľahko, tak ako to ponúka nejedna reklama, sa určite nedá.

Ľudský organizmus je rozumné zariadenie, ktoré bez paliva v podobe vhodnej stravy nefunguje. Palivom sú kalórie a živiny, na ktorých je postavená funkčnosť ľudského organizmu.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Mnohým sa pri snahe znížiť pri chudnutí denný kalorický príjem, nedarí zmenšiť porciu hlavného obedňajšieho jedla bez toho aby hladovali. Obed je hlavným jedlom dňa a mal by tvoriť zhruba 40% z celodennej optimálnej dávky kalórií i živín.

Z hľadiska výživového zloženia je tanier polievky plnohodnotným jedlom. Obsahuje vodu, tuhú stravu, aj potrebné živiny. A ak si ju správne pripravíte, môže byť pre vás prvým krokom ku schudnutiu. Vynechajte múku, smotanu a vaječné cestoviny a základ polievkovej diéty máte vyriešený.

Vyhnite sa polievkám na krémovom základe, obsahujú veľa kalórií a nasýtených tukov.

Polievku si však pričasto nevyberajte len ako základné jedlo, ktoré vám pomôže schudnúť. Nejedzte ju od rána do večera,  vaše telo potrebuje na svoje správne fungovanie množstvo živín, a tie len z polievky nezískate.

Tekutú stravu vo forme polievok jedzte nielen na obed ale i na večeru. Pokojne vyskúšajte recepty na polievky, ktoré ste doteraz nerobili a skúste nové chute. Hlavné je, že budete polievky zahusťovať a dochucovať racionálne. Tuky tak nebudú pribúdať, ale ubúdať.

Pikantná cibuľová polievka: Orestujte dve nakrájané cibule. Pridajte lyžičku hnedého cukru a keď sa roztopí, zalejte pol litrom kuracieho vývaru. Pridajte narezanú čili papričku a nechajte 10 minút povariť. Pridajte lyžičku paradajkového pretlaku, štipku mletého muškátového orieška, soľ a nechajte prevariť.
Polievka s príchuťou orechov: Opražte nakrájané zemiaky, pridajte nadrobno nakrájanú cukinu a dva pretlačené strúčiky cesnaku. Krátko poduste a zalejte štvrť litrom vývaru. Nechajte variť. Na záver pridajte za hrsť mletých orechov a nechajte zovrieť.

Diétne predjedlá a šaláty na chudnutie.

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina ponúka výživné a nízkokalorické predjedlo. Môže ísť o chuťovky z cibule, červenej a zelenej papriky, listového šalátu, šampiňónov, z paradajok a cukety s nízkym obsahom tuku, plus cesnak a bylinková marináda.

Špenátový šalát
Najlepšie predjedlá majú mať len málo kalórií, aby obmedzili množstvo prijatej potravy počas celého dňa. Šaláty zo špenátu alebo inej listovej zeleniny sú veľmi dobré. Po nich budete jesť zhruba  o 10% menšie porcie ďalšieho jedla. Šálka čerstvého špenátu s polievkovou lyžicou olivového oleja má len 150 kalórií.

Hovädzie špízy
Keď máte chuť na výdatnejšie predjedlo, skúste hovädzie špízy. V ázijských reštauráciách ich väčšinou podávajú s omáčkou z búrskych orieškov. Doma si môžete mäso ugrilovať s cibuľkou, cesnakom, sójovou omáčkou. Porcia má asi 330 kalórií, 5 g tuku, a 803 mg sodíka.
Plnené huby
Hubové čiapočky plnené syrom a strúhankou majú menej ako 50 kalórií na jednu porciu. To znamená, že ich môžete zjesť pol tucta a stále má vaše predjedlo pod 300 kalórií, spolu s 19 g tuku, a 720 mg sodíka.

Vystríhajte sa cheeseburgerou a akýchkoľvek burgerov
Aj keď cheeseburger býva malý, je veľmi kalorický. V klasickej reštaurácii vám ho vyrobia z troch mini fašírok so syrom a omáčkou, obsahuje 1.270 kalórií, 81 g tuku, a 2270 mg sodíka!
Smotanové zemiaky v šupke sú chutnou kalorickou bombou
Zemiaky v šupke plnené syrom, mäsom a kyslou smotanou sú pohroma. Sú lákavé, ale plné nasýtených tukov. Stačia len tri veľké zemiaky a máte v sebe 1000 kalórií, 100 g tuku, a 1900 mg sodíka.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY