Chudnutie NEJESŤ určite neznamená SCHUDNÚŤ.

04.02.2017 05:32

Držím diétu už dva týždne, takmer nič nejem, nalievam sa vodou a zasa sa mi nedarí schudnúť ani jedno kilečko. Zo svojho diétneho jedálneho lístka ste vynechali všetko nezdravé - sladké, slané a korenené jedlá a potraviny a váha sa nehýbe dole? Jedávate len pár hltov až keď doslova zamdlievate od hladu a s váhou sa nič nedeje?

Klasickou chybou chudnutia je, keď prestanete večerať.  Ak nemáte neprekonateľné nervy, doslova nepredstaviteľnú výdrž odolávať hladu a nechodíte spať o ôsmej večer, potom radšej podobné nezmysly neskúšajte. Najmä ak o sebe viete, že rýchlo vyhladnete. Práve hlad spôsobí, že o siedmej budete nervózny, o ôsmej začnete poškuľovať po všetkom kalorickom a o pol desiatej skončíte po lupienkoch a troch krajcoch chleba s klobásou alebo slaninou.

Hladovanie nie je cestou k zdravej štíhlej postave bez skúšania ďalších diét. Vo chvíli keď uvalíte na svoje telo tento prísny režim, prepne sa váš organizmus do šetriaceho metabolického režimu. Nedostatok kvalitnej stravy sa snaží vyriešiť tým, že sa zbavuje všetkého, čo potrebuje veľa energie. V našom organizme sú takýmto energetickým spotrebiteľom svaly. Ste chudší, ale nie o tuky.

Ak ste po drastickej hladovke zbadali istý úbytok na váhe, jednalo sa hlavne o stratu tekutín a svalovej hmoty. Vaše telo si totiž vzácny tuk, ako zdroj energie, sporí na horšie časy. Keďže ťažké časy pri hladovke nastávajú, telo siaha do tukových zásob až na konci chudnutia.

Začali ste chudnúť, prestali ste jesť a začali ste sa nalievať len tekutinami? Dajte si pozor, podľahli ste najčastejšiemu omylu chudnutia. Takto chudnutie nefunguje a po krátkom čase prináša veľké sklamanie. Na správne, zdravé a hlavne dlhodobé chudnutie nesmiete hladovať, práve naopak, musíte sa začať vhodne a kaloricky úmerne stravovať.

Aj pri chudnutí si doprajte sýtu ale zdravú večeru. Mala by však byť ľahšia, aby ju telo rýchlejšie spálilo a vy ste dobre spali, a nemala by byť presýtená tukmi. Dobre vám spraví zeleninový šalát so syrom, šunkové rolky s paprikou, cuketové alebo baklažánové cestoviny, cottage cheese s krajcom čierneho chleba a vareným vajíčkom, ryba, kuracie prsia s bylinkami.

Prečo sa mnohým ľuďom s nadváhou nedarí schudnúť, ktorých stravovacích chýb sa pri výbere spôsobu chudnutia dopúšťajú najčastejšie.
Hladovanie je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako držať diétu bez akejkoľvek prípravy na chudnutie.
Áno, váš mozog  vychádza z jednoduchej kauzality, keď ste jedli tak ste priberali, keď nebudete jesť, tak budete chudnúť. To je síce pravda, ale je to aj cesta k rýchlemu vyčerpaniu, strate motivácie a hlavne k návalom hladu, ktoré vás potom prinútia zjesť všetko, čo uvidíte.

Jedným za najväčších omylov je snaha schudnúť bez akejkoľvek zmeny životosprávy a stravovania. Väčšina z nás si predstavuje, že niekoľko týždňov bude držať diétu, rýchlo získa vysnívanú postavu a potom už opäť budete môcť zjesť vyprážaný rezeň s hranolkami a na záver sladký dezert. Pokiaľ nie ste na zmeny pripravení vo svojej mysli, vaše telo s vami spolupracovať nebude a vy neschudnete.

Úbytok svalstva nie je pre váš organizmus zdravý, tobôž nie prospešný. Práve z tohto dôvodu sa neuvážené hladovanie ako súčasť diéty neodporúča. Telu treba dodať pravidelnú  a vyváženú stravu, ktorá je energeticky nastavená na redukciu hmotnosti, tak aby nedošlo k podvýžive organizmu.

Častou chybou chudnutie je, že celkom vylúčite zo svojej stravy sladkosti. Neznamená to ale, že ich môžete jesť neobmedzene a všetky. Zákusky s krémom si doprajte len výnimočne, pri snahe o zníženie hmotnosti sú nevhodné. V lete vám aj tak viac budú chutiť ľahšie ovocné krémy, sorbety, vodové zmrzliny a jogurtové mrazené krémy. Skúste si odvyknúť od hryzenia čokoládových tyčiniek a spravte si zo sladkosti skôr odmenu.

Nevhodná strava a hladovanie vedie k žalúdočným problémom, k narušeniu črevnej mikroflóry, k oslabovaniu imunitného systému, k problémom s pokožkou, nechtami i vlasmi a je cestou k mnohým chronickým ochoreniam. Zvážte preto, či vám hladovka stojí za poškodené zdravie v budúcnosti.

Spolu s efektívnym a postupným znižovaním hmotnosti pomocou úpravy jedálneho lístka na chudnutie by ste mali začať pravidelne  cvičiť. Takto nestratíte svalovú hmotu, naopak ju budete budovať a tým viacej spaľovať neželaných tukov, vaše telo bude prijímať dostatok živín a vy nebudete cítiť žiadny hlad. Tri razy do týždňa adekvátny pohyb a postava bude nielen štíhlejšia, ale aj pevnejšia. Nie je totiž najťažšie cvičiť, ale prekonať sa a začať.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY