Chudnutie Čo pomôže na TUČNÉ BRUCHO, ako sa ho zbaviť.

06.06.2017 14:26

Ako sa dá schudnúť na bruchu a čo najlepšie si ho vytvarovať.

Tvar a veľkosť brucha najviac ovplyvňuje postavu človeka.

Veľké a niekedy až ovísajúce brucho nie je výnimočným znakom dnešnej populácie.

Bohužiaľ oblasť brucha patrí medzi najčastejšie oblasti ukladania nadbytku kalórií do tukových buniek.

Práve pohľad do zrkadla a scvrkávajúce sa oblečenie býva tým hlavným impulzom na chudnutie. Skôr ako sa pustíte do zmenšovania brucha, musíte si uvedomiť, že to nie až tak jednoduché a určite nie rýchle.

Chudnutie brucha nie je jednoduché – ako na to.

Oblasť bokov, brucha a zadku patrí medzi najčastejšie oblasti ukladania prebytočných tukových buniek hlavne u žien. Chudnutie brucha je najčastejším cieľom, tak žien aj mužov, ktorí túžia po zlepšení svojej postavy. Samostatné spaľovanie tuku, ako napríklad spomínané chudnutie brucha, je veľmi lákavou snahou, je to však nemožné. Odbúravanie podkožných zásob tuku dosiahneme energetickým deficitom, t.j. vyšším energetickým výdajom ako príjmom, a to súčasne na všetkých telesných partiách. Chudnutie brucha teda možno dosiahnuť len v rámci celkového chudnutia.

S menším bruchom budete zdravší.

Na chudnutie brucha by ste mali pristupovať komplexne.

Na jednej strane je nutná  vhodná strava – výživa organizmu, teda zmenšiť kalorický príjem a na strane druhej je potrebná zvýšená pohybová aktivita, teda zvýšiť kalorický výdaj.

Cieľom by pre vás nemali byť v prvom rade estetické výsledky , teda menšie brucho, ale hlavne zdravotné dôsledky.

Na chudnutie v brušných partiách nám dobre poslúžia dve pomôcky - na jednej strane je to vhodná strava – výživa organizmu, teda regulovaný energetický príjem a na strane druhej požadovaná pohybová aktivita, teda energetický výdaj. Rozdiel medzi menovanými nástrojmi nazývame energetická bilancia, ktorá je rozhoduje o tom akým smerom sa naša telesná váha mení.
Hlavnou úlohou výživy je dodať telu všetky živiny, ktoré naše telo potrebuje k životu. Ak chceme pri chudnutí brucha, teda aj celého tela použiť výživu ako účelný a mocný nástroj, musíme sa zamerať na kvalitu a kvantitu toho, čo jeme a pijeme.  Pre správne určenie toho čo je pre naše telo dostačujúce, správne a teda aj zdravé je najlepšie využiť odbornú pomoc nášho odborníka na výživu a stravovanie. Základom je začať zmenou stravovania - zostavenie zdravého jedálneho lístku podľa ktorého sa potom stravujeme. Upozorňujem Vás, že to nie je jednorázová záležitosť. Vhodnejším a trvácnejším postupom  je komplexný program chudnutia, pri ktorom s odborníkom budete pracovať na uvedomení si podstaty Vašej nadváhy a na celkovej zmene Vášho stravovania i životného štýlu.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

 

Pohybová aktivita je druhým nástrojom, ktorý by ste mali  použiť na dosiahnutie cieľa - chudnutie brucha. Avšak aj tu je treba postupovať opatrne a pohybovú aktivitu vykonávať v primeranom rozsahu a intenzite, tak aby nedochádzalo k preťažovaniu organizmu. Cieľom je osvojiť si  vykonávanie pravidelných pohybových aktivít ako súčasti vášho denného režimu, osvojiť si takúto zmenu životného štýlu.

Väčšina ľudí tvrdí, že jednoducho nemá dosť času alebo vôle na pravidelný tréning, racionálnu  diétu a stravovanie s dostatkom živín. Ale niečo môžete urobiť. Odkladanie v zmysle: “Zajtra už naozaj začnem” je niečo, čomu už ani vy neveríte, či áno?

Rady ako sa stravou a cvičením zbaviť veľkého a tučného brucha čo najľahšie.

  • Znížte množstvo jedla, zmenšite veľkosť porcií. Ľudia s nadváhou počas na uspokojenie svojho apetítu väčšinou denne zjedia niekedy až dvakrát viac kalórií, ako skutočne potrebujú. Veľký objem jedla sa samozrejme odrazí na zväčšujúcich sa brušných  partiách a na uskladňovaní nevyužitej energie do tukových zásob hlavne v oblasti brucha. K prejedaniu dochádza hlavne počas obeda a večere. Objednajte si menej, než dokážete zjesť, nezapĺňajte do prasknutia svoje roztiahnuté brucho. Keď ste v reštaurácii alebo v jedálni, zjedzte menej jedla; objednajte si menšiu porciu – hlboko vnútri nás je stále presvedčenie, že musíme zjesť všetko, čo je na tanieri, je to dlhodobo vypestovaný stravovací zlozvyk. Uvedomte si, že tí, ktorí sú prví v jedle, sú prví aj v priberaní.
  • Farebne spestrite svoj tanier. Vedeli ste, že čím pestrejšie bude vaše jedlo, tým bude zdravšie ? Premýšľajte o tom: mrkva, paprika, špenát, paradajky, všetko sú to pestré farby, a všetky sú veľmi zdravé. Udržujte svoj tanier farebne pestrý a ste na dobrej ceste k strate brušného tuku.
  • Vláknina je jednoduchý ale osvedčený pomocník na zmenšenie brucha. Vláknina je dôležitá pre zdravú výživu, metabolizmus, pocit celkovej pohody, nízkokalorické nasýtenie a následne aj obvod pása. Jedzte brokolicu, ovos, pomaranče, tekvicu, orechy a strukoviny, najmä šošovicu a fazuľu. Tieto potraviny si môžete vychutnať v polievkach alebo šalátoch. Vyhýbajte sa bielej múke, bielej ryži, cestovinám, mastným omáčkam a vyprážaným jedlám. Nahraďte aspoň polovicu z hlavného jedla stravou s vysokým obsahom vlákniny. Vymeňte napríklad polovicu cestovín za zeleninový šalát, ktorý obsahuje trochu olivového oleja. · 
  • Nejedzte jedlá z fast foodu – toto je absolútna nevyhnutnosť pre získanie plochého brucha. Fast food je najväčším nepriateľom v boji proti brušnému tuku. Určite je takéto stravovanie pohodlné, ale je nabité kalóriami a tukom, a tie kalórie a tuk zamieria do vašich problémových brušných partií. Vynechajte rýchle občerstvenie, alebo sa aspoň rozhodnite pre zdravšie rýchle občerstvenie ako šaláty (bez vyprážaného kurčaťa) namiesto hranolčekov. Ale ak chcete naozaj schudnúť z brušného tuku, vynechajte rýchle občerstvenie úplne.
  • Úplne vynechajte sladké ochutené vody. Porcia sladenej limonády obsahuje viac kalórií ako veľký banán, je bez žiadnych nutričných hodnôt. Veľa takýchto kalórií pochádza zo sirupu s vysokým obsahom fruktózy z kukurice, ktorú naše telo naozaj nevie ako spracovať, a ktoré najčastejšie končia ako brušný tuk.
  • Cvičenie vám pomôže zmenšiť a vytvarovať brucho. Keď začnete cvičiť nepreháňajte to s intenzitou cvičenia. Ak na to pôjdete zhurta, nasledujúce tri dni budete vyčerpaní a stratíte chuť do ďalšieho cvičenia i do práce. Môžete začať tým, že si pripravíte priestor na cvičenie. Pripravte si izotonický nápoj, stimulačnú hudbu a uterák. Urobte 3 až 5 opakovaní vybraného cvičenia. Nasledujúci deň choďte do práce peši alebo ignorujte výťah.
  • Začnite piť viacej vody, nemá kalórie a nerozťahuje brucho. S každou šálkou kávy vypite pohár vody. Pohár vody si dajte aj pred jedlom. A dva alebo tri medzitým. Prinúťte sa. Ak chcete, aby bola diéta účinná alebo sa snažíte udržať si svoju telesnú váhu, musíte vypiť najmenej dva litre vody denne. Vypite pohár vody každých 15 minút, keď cvičíte.
  • Nehladujte – hlad vám nepomôže spáliť tuk rýchlejšie.  Hladovanie vám nepomôže spáliť brušný tuk. Vynechajte kalórie, najmä prázdne kalórie (cukry) a to všetkými prostriedkami. Hladovanie je nebezpečné, nezdravé, chudnutie takto nebude fungovať.
  • Nikdy nevynechávajte raňajky. Vynechanie raňajok, môže byť jedna z tých vecí, ktoré vytvárajú brušný tuk. Ak nebudete jesť po spánku, vaše telo prejde do režimu hladovania. To je zlá správa pre ubúdanie brušných tukov, pretože sa spomaľuje váš metabolizmus v snahe ušetriť energiu a spáliť menej kalórií. V skutočnosti, veľa diét radí, že najlepšie raňajky sú jedny výdatné raňajky.
  • Zmeňte svoj denný režim. Zamyslite sa nad svojim denným režimom, z práce prídete  unavení, hladní ako vlk, napráskate sa jedlom, potom si pozriete správy, dáte si pivo, či iný nápoj a idete spať. Tak takto sa vaše brucho i celá postava zaguľacuje, Toto určite nie je tá správna cesta ku krajšej postave. Ak si lepšie nezorganizujete svoj denný režim, ste odsúdení k neúspechu, neschudnete, svoje brucho nezmenšíte. Zahrňte cvičenie do svojho programu rovnako ako spánok a zdravé jedlo. Ale s cvičením to nepreháňajte – nebudete schopní cvičiť hneď každý deň, ak ste predtým necvičili.
  • Neprejedajte sa, až po 20 minútach zistíte pocit sýtosti po jedle. Vedeli ste, že bruchu trvá niekoľko minút, kým si uvedomí že je plné ? To je dôvod, prečo je dôležité jesť pomaly a brať si pauzy medzi chodmi. Ináč budete končiť prejedaním.
  • Zmeňte svoj prístup, buďte vytrvalí, verte si. Nový režim od vás nevyžaduje priveľa úsilia, ale prinesie výsledky. Prirodzene, váš cieľ – ploché a vytvarované brucho príde časom – ale budete oveľa menej frustrovaní a unavení.
  • Čiastočne ignorujte váhu. Mnohí si myslia, že zisťovanie čísiel z váhy je odraz chudnutia, ale tak to nie je. Po prvé (pre ženy), vaša váha je náchylná a kolíše s vašimi cyklami. Tiež ako nadobúdame svalovú hmotu a strácame tuk, trochu váhovo priberieme, ale strácame centimetre z tuku, tak čiastočne ignorujte váhu.
  • Čítajte etikety aj na diétnych potravinách. Dokonca aj potraviny určené pre diétne stravovanie. môžu obsahovať nezdravé chemikálie a oveľa viac kalórií ako potrebujeme. Vždy skontrolujete štítky na potravinách a nápojoch, ktoré sa chystáte kúpiť a opäť sa uistite že poznáte veľkosť porcie.

Postup precvičovania brušných partií, ktorý je zameraný na vyformovanie postavy pomocou nenáročných a jednoduchých cvikov, ktoré sa dajú cvičiť prakticky všade.

Aby sa splnil účel cvičenia, je samozrejme potrebné dodržiavať zásady správneho a zdravého stravovania. Ideálne je do stravy zaradiť všetky zložky živín, hlavne bielkoviny, vitamíny, minerály,... Cviky sú vhodné aj pre mužov.

1. cvičenie: stojte s mierne rozkročenými nohami a ruky skrížte za hlavou. Pomaly sa ukláňajte doľava. Postupne zosilnite úklon ťahaním ľavej ruky v lakti. Vydržte v maximálnom úklone 10 až 15 sekúnd. Uvoľnite svalstvo trupu. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 krát.
2. cvičenie: sadnite si na zem s vystretými nohami a ľavú nohu si preložte cez pravú. Pravou rukou sa opierajú o ľavé koleno, ľavou rukou si podopierajte trup. Pomaly obracajte hlavu a trup dozadu a zotrvajte v dosiahnutej polohe 10 až 15 sekúnd. Uvoľnite sa a opakujte cvik na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 krát.
Tieto dve cvičenia boli do tohto programu zaradené skôr na zahriatie svalstva panvovej oblasti ako na aktívny rozvoj sily a formovania postavy. Ďalšie cvičenia už intenzívne pôsobia na formovanie a ich efekt je zosilnený práve predchádzajúcimi dvoma cvikmi.
3. cvičenie: kľaknite si a rukami sa oprite o zem tak, aby kolená i dlane boli od seba vzdialené aspoň na šírku ramien. Pomaly prehýbajte chrbát hore a dole. Cvik zopakujte ešte 10 až 12 krát.
4. cvičenie: kľaknite si do predklonu na pravé koleno, ľavou rukou sa opierajte o zem a pravou rukou ťahajte ľavé koleno k pravému ramenu. Teraz pomaly vystierajte pravé rameno a ľavé koleno až do vodorovnej polohy a v tejto polohe zostaňte 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite sa a nechajte odpočinúť chrbtové a brušné svalstvo. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 až 3 krát.
5. cvičenie: postavte sa s mierne pokrčenými nohami a ruky skrížte za hlavu. Pokrčte zľahka nohy v kolenách a so vzpriamenou chrbticou otáčajte pomaly trupom doľava. Zostaňte v tejto polohe 7 až 10 sekúnd. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Uvoľnite namáhané svalstvo. Každý cvik zopakujte ešte 2 až 3 krát.
6. cvičenie: stojte s rozkročenými nohami, kolená roztiahnite na šírku pliec. Pomaly vyťahujte krížovú chrbticu a vzpriamujte panvu. Chrbticu v ramennej a hrudnej časti tiež pomaly vyťahujte nahor. Cvičenie opakujte ešte 10 až 12 krát.
7. cvičenie: ľahnite si na chrbát a opierajte sa o predlaktie a päty. Zadok zostáva na zemi. Postupne dvíhajte panvu, až kým sa nenapnete v bokoch. V tejto polohe zostaňte podľa možnosti 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite namáhané svalstvo. Cvičenie zopakujte ešte 6 až 7 krát.
8. cvičenie: čupnite si, roztiahnite kolená a vystrite chrbticu, ako len môžete. Stiahnite bradu a vystierajte bedrové a krčné svalstvo. V tejto polohe vydržte 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite chrbtové svalstvo. Cvičenie opakujte 6 až 7 krát.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY