Chudnutie CHUDNÚŤ nemusíte ani bez BANÁNOV.

18.03.2017 12:31

Banány sú jedným z najvýživnejších a najliečivejších plodov.

Banány, podobne ako hrozno, patria k vôbec najsladším druhom ovocia. Ale určite to neznamená, že by ste si ich mali odopierať. Nie je na to najmenší dôvod.

Banány pomáhajú vyrovnávať prekyslenie organizmu, cítime sa po nich fyzicky aj psychicky fit, minerály, horčík a draslík v nich obsiahnuté, majú priaznivý vplyv na krvný tlak.

Banány môžete jesť aj vtedy, keď chcete schudnúť, ale určite to s nimi nepreháňajte.

Po jablkách sú banány najviac konzumovaným ovocím. Dôvodom je, že sa dajú jesť kdekoľvek a bez akejkoľvek pomôcky. Sú dodávané vo vlastnom prirodzenom hygienickom balení (v šupke), ktorá ich ochraňuje pred nečistotou.

BANÁN je v podstate nevhodné ovocie na chudnutie. Dva banány majú toľko energie, že ju spálite až po 90 minútach namáhavej činnosti.

Jeden väčší banán obsahuje 110 kilokalórií, 0,5 gramov tuku, 16 gramov sacharidov, 2 gramy bielkovín a 4 gramy vlákniny.

Jeden banán má o 80 krát menej tukov ako má hamburger. Okrem toho sa v ňom nachádza veľké množstvo vitamínov, ako aj minerálov a stopových prvkov, hlavne draslík, horčík, zinok, mangán a molybdén.

Banány patria medzi najobľúbenejšie a najdostupnejšie ovocie. Ovocie patrí medzi hlavné zložky zdravej a racionálne výživy. Dajte si však pozor. Ak budete jesť výlučne ovocie, a navyše aj dlhodobo, môžu sa vám ovocné cukry zrazu premieňať na tuky.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Vo všeobecnosti platí, že čím sladšie ovocie a čím prezretejšie ovocie , tým je horšie na chudnutie. Hoci má banán viac kalórií na 1 porciu, ako iné druhy ovocia a zeleniny, je to stále pomerne vhodná voľba pre tých, ktorí chcú schudnúť, a to vďaka jeho nižšiemu glykemickému indexu. Ak bude váš jedálniček obsahovať väčšie množstvo potravín s nízkym glykemickým indexom, vaše chudnutie bude jednoduchšie. Netvrdím, že niektoré ovocie máte úplne vylúčiť zo stravy, ale znížte jeho príjem a na druhej strane zvýšte príjem ovocia, ktoré Vám pri chudnutí pomôže.

Banány sú účinné na popraskané pery, rannú únavu a vypadávanie vlasov. Banány tiež podporujú výdatný spánok, majú pozitívny vplyv na naše emócie, zvyšujú odolnosť proti stresu. Banány obsahujú škrob, ktorý pomáha vytvárať pocit sýtosti a zároveň pomáhajú blokovať absorbovanie niektorých sacharidov, ktoré počas dňa zjete.

Oba druhy vlákniny – rozpustná aj nerozpustná – sú v banánoch zastúpené vo významnom množstve.

Banány obsahujú aj malé množstvo serotonínu. Táto látka plní rôzne funkcie: rozšírenie ciev, zmiernenie bolesti miechy a upokojenie nervov.

Banánová diéta má podstatne viacej záporov ako kladov.

Ak sa rozhodnete pre banánovú diétu, znamená to, že do svojho jedálneho lístka dočasne zaradíte viac ako len jeden- dva kúsky banánov denne.

Banánová diéta by mala trvať tri dni, počas ktorých si dáte banán ako doplnok k hlavným chodom a potom samostatne ako olovrant a desiatu.

Okrem banánov je dovolené pri banánovej diéte konzumovať čerstvú zeleninu a doma pripravené zeleninové šaláty, celozrnné pečivo, mäso pripravené na pare a mliečne výrobky.

Kladom banánovej diéty je odkyslenie organizmu. Žalúdok si tak môže oddýchnuť a v priebehu pár dní sa vám upraví trávenie. Aj z tohto dôvodu by ste banánovú diétu nemali kombinovať s inými druhmi ovocia, ktoré väčšinou obsahujú kyslé šťavy.

Pri banánovej diéte by ste mali konzumovať len zrelé, žlté banány a nikdy nie ovocie, ktoré má ešte zelenú, nezrelú farbu šupky.

V žiadnom prípade nejedzte sušené banány, ktorých kalorická hodnota aj obsah cukrov je niekoľko násobne vyššia.

Jedálny lístok banánovej diéty.

Prvý deň
Raňajky: dva plátky celozrnného chleba so syrom cottage cheese a banán
Desiata: biely jogurt s plátkami banánu ochutený lyžičkou medu
Obed: morčacie prsia, uvarené zemiaky, banán
Olovrant: banán
Večera: šalát z mrkvy a kapusty, banán

Druhý deň
Raňajky: ovsené vločky, jogurt a nakrájaný banán
Desiata: kyslomliečny nápoj, banán
Obed: miešaný šalát so zeleninou a celozrnnými cestovinami, banán
Olovrant: banán
Večera: Kuracie mäso so zeleninovou oblohou, banán

Tretí deň
Raňajky: tmavé pečivo s margarínom, paradajkou a paprikou, banán
Desiata: banán
Obed: opečené rybie plátky s citrónom, banán
Olovrant: mliečny koktail namixovaný z nízkotučného mlieka, banánu a orieškov
Večera: miešaný zeleninový šalát, banán

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY