Chudnutie Ako sa zbaviť ZÁVISLOSTI na SLADKOSTIACH a SLADKÝCH NÁPOJOCH.

14.03.2017 16:02

Tak často používaný biely cukor je pre zdravie a postavu človeka skrytý jed, ktorý škodí organizmu rovnako ako alkohol či cigarety.Pri chudnutí je dôležité si uvedomiť, že tak ako ste si závislosť na sladkom (sladkostiach) vytvorili, tak sa jej dokážete postupne aj zbaviť.

Sacharidy ako jednu zo základných živín potrebuje náš organizmus aj pri chudnutí, avšak ich nadmerné množstvo v jedle vám výrazne zhorší, či dokonca znemožní  chudnutie.

Keď ste sa rozhodli schudnúť, tak väčšina z vás by mala vo svojom jedálnom lístku a pri príprave jedál nahrádzať cukor vhodnými pochutinami, a tých je naozaj dostatok.

Pokiaľ zjete nadmerné množstvo cukru, cukor ktorý vaše telo nestihne spracovať, sa uloží vo forme tuku.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Pre zvládnutie chutí na sladké je dôležité to, čo denne jete, ako sa stravujete. Pokiaľ je vaša strava chudobná na výživné látky, na bielkoviny, vitamíny, minerály, stopové prvky a ďalšie živiny, vaše telo si tieto živiny, ktoré denno-denne potrebuje aby dokázalo správne fungovať, bude si ich neúprosné pýtať. Človek tento nedostatok pocíti vo forme chúťok, väčšinou na sladké. Nie sú to však chúťky na sladké, vaše telo vám dáva signál, že potrebuje výživnú stravu.

Rozhodnutie vzdať sa konzumácie všetkých potravín a nápojov, ktoré vám doteraz svojou sladkou chuťou prinášali príjemné pocity, nie je síce jednoduché, ale ani nemožné.

Ako sa môžete pri chudnutí zbaviť závislosti na cukre a sladkostiach.

§         Doprajte si kvalitný spánok a budete pociťovať menšie chúťky na sladkosti.

Pokiaľ spíte menej ako päť – šesť hodín, vaše telo potrebuje doplniť chýbajúcu energiu zvýšenou túžbou po sladkostiach, ktoré preň predstavujú len rýchly zdroj energie s nedostatočným výživovým zložením. Opakovaný deficit spánku vedie k zvýšenej konzumácii cukru a k prejedaniu sa.

Dostatočný a neprerušovaný spánok je jedným z kľúčových spôsobov, ako sa závislosti na klasickom rafinovanom cukre striasť.

§         Začnite si pripravovať stravu z prírodných surovín, najlepšie doma.

Nedostatok času a častý stres nás častokrát núti siahnuť po predpripravených potravinách, prípadne po krátkom ohriatí potravín pripravených na priamu konzumáciu. Bohužiaľ však zásoby cukru sú v polotovaroch obrovské. Neverili by ste, kde všade cukor nájdete. Cukor nájdete v omáčkach, pečive, pop-corne, celozrnných tyčinkách, dochutených minerálkach, kečupe, jogurtoch a v mnohých iných potravinách.

Ak si stravu začnete pripravovať doma, získate potrebný prehľad o použitých surovinách a ingredienciách a nemusíte sa obávať všakovakých prísad, nezdravých náhrad cukru a iných skrytých kalorických hrozieb.

§         Vymeňte svoju obľúbenú kalorickú bombu za zdravšiu náhradu.

Ak poznáte hlavný zdroj cukru vo vašich stravovacích návykoch, o to lepšie a jednoduchšie sa budete závislosti na sladkom zbavovať. U väčšiny ľudí ide o sladkosti, pečivo, sladené limonády, jogurty a často aj sušené ovocie. Začnite vymieňať tieto cukrom nabité pochutiny za ovocie a už čoskoro zistíte, že čo sa začne diať s vašou postavou.

§         Nezačnite riešiť svoju závislosť na sladkom drasticky a bez rozmyslu.

Vynechaním všetkého sladkého z jedálnička zo dňa na deň sa už vopred odsudzujete na neúspech, keďže organizmus potrebuje dostatočný čas, aby si na nové chute zvykol. Pristúpte k tomu ako napríklad k cvičeniu. Určite viete, že sa neodporúča začať telo ihneď presiľovať, záťaž a počet opakovaní treba zvyšovať postupne. Takto oveľa jednoduchšie prekonáte krízové momenty, ktorých je aj pri zbavovaní sa chúťok na sladké

§         Uvedomte si, že mnohé nápoje skrývajú v sebe neočakávané kalórie.

Málokto z nás si uvedomuje, koľko kalórií nevedomky vypije. Kto začal chudnúť, určite radšej siahne po ovocnej šťave ako po cole. Dajte si však pozor, nejeden džús môže obsahovať viac cukru a kalórií ako sladká cola.

V lete si doprajeme sladké nápoje častejšie. Kto nechodí na pivo, chodí na kofolu, prípadne večer na nejaký kokteil. Všetky tieto nápoje však majú za úlohu uspokojiť ľudské chúťky, a teda obsahujú značnú dávku cukru.

Pol litra kofoly obsahuje až 40 gramov, teda osem lyžičiek cukru. Pre porovnanie, nealkoholické pivo má asi jednu lyžičku cukru.

Obrovskou kalorickou bombou sú teplé nápoje, najmä rôzne ochutené kávové nápoje a aj vianočný punč. Nedávno sa totiž testami zistilo, že punč obsahuje až neuveriteľných  25 lyžičiek cukru.

Prehľad nápojov s obsahom cukru a množstvom kalórií v nich.

1 lyžička cukru=5gramov=20kcal

§         Coca cola 250ml = 100kcal

§         Mojito 250ml = 60kcal

§         Kofola 250ml = 80kcal

§         Džús 250ml = 120kcal

§         Red bull 250ml = 100kcal

§         Ľadový čaj250ml = 130kcal

§         Nealko pivo250ml = 20kcal

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY