Riziká redukčných diét

03.12.2009 06:37

Je vedecky dokázané, že nízkokalorická diéta spomalí váš metabolizmus a spôsobí zlyhanie vo vašej snahe schudnúť. Presne tak! To je vedecký fakt, že sa tomu nevyhnete, ak chcete držať redukčnú diétu v snahe schudnúť.

Chvíľu o tom premýšľajte …. držali ste niekedy redukčnú diétu a všetko išlo nádherne. Schudli ste každý týždeň a potom zrazu sa vám zdá, že už viac nemôžete schudnúť.

K čomu vlastne dochádza je to, že vaše telo upraví metabolizmus na uchovávanie tukov a začne spaľovať svalstvo ako reakcia na náhly pokles v príjme kalórií vo vašej strave. Vzhľadom na to, že svalstvo sa stráca, v tele sa vyrába dusík. V snahe očistiť telo od dusíka bunky uvoľňujú vodu a  môže sa zdať, že naďalej chudnete.

Čoskoro telo spomalí váš metabolizmus až do takej miery, že by sme mohli vidieť, kto trpí hladom, pretože telo šetrí tuk na dni, keď dostane málo kalórií a je to vidieť. Väčšina ľudí je frustrovaných, ak aj naďalej nechudnú a napokon hodia uterák do ringu a prestanú s diétou. A vtedy sa stáva, že hmotnosť sa vráti na pôvodnú a zvyčajne sa telo so super pomalým metabolizmom pomstí balíčkom ďalších kíl navyše kvôli tomuto samostatne nariadenému hladovaniu.

Ako vidíte, v dlhodobom horizonte je to skvelý recept, ak chcete skutočne pribrať. Chvíľu hladujete, takže váš metabolizmus spomaľuje a potom zjete všetky vysoko kalorické potraviny, ktoré ste si tak dlho odopierali a vaše telo bude samozrejme naberať kilá!

Ale vy sa snažíte schudnúť, však? Takže váš metabolizmus musíme zrýchliť. Teraz to dáva zmysel? To je dôvod, prečo sú ľudia, ktorí môžu jesť, čo chcú a nepriberú ani gram.

Ak ste si mysleli, že vždy budete mať metabolizmus, aký máte práve teraz, mýlite sa. Existuje spôsob, ako manipulovať vaším metabolizmom prostredníctvom konzumácie určitých potravín v niektorých okamihoch. Druhy potravín a načasovanie ich konzumácie je kľúčom k zmene vášho metabolizmu a umožňuje vám schudnúť bez hladovania, ak však sami seba nenastavíte na získanie vyššej váhy v dlhodobom horizonte tak, že kedykoľvek skúšate tradičnú redukčnú diétu.

Kto by však chcel držať takéto diéty? Prečo by niekto chcel, aby sa sústredila pozornosť, čas a úsilie na počítanie kalórií? Označovanie niektorých potravín ako “dobré” a iné “zlé” založené na množstve kalórií v nich obsiahnutých …. keď v skutočnosti kalórie sú nevyhnutnou súčasťou vašej diéty!

Takže prestaňte počítať kalórie a začnite znova žiť. Uvedomte si pravdu o redukčných diétach a naučte sa, ako zmeniť váš metabolizmus tak, aby vaše telo pracovalo pre Vás miesto proti vám. Nie je to nič zlého pre vaše telo. Je to jednoducho reakcia na stres, ktorý ste zažili po všetky tie roky, čo držíte diétu. Zmeňte to a majte bez hladovania štíhle, zdravé telo, o ktorom ste vždy snívali.

 

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY