Rady ako sa stravovať pred Vianocami

04.12.2009 05:18

Kalórie začínajú opäť útočiť na naše telo. Už zase začínajú vianočné posedenia a oslavy pred koncom roka. A samozrejme chcete na večierkoch vyzerať ohromujúco v báječných šatách. Chceli by ste sa zmestiť do vašich obľúbených šiat?

Nebojte sa. Ešte je stále čas nepribrať a ah chcete aj schudnúť v čase pred vianočnými večierkami. Musíte to urobiť pre seba – nie pre niekoho iného! Jedná sa o vaše odhodlanie a vašu disciplínu, či budete dodržiavať správne zásady stravovania, diétny plán a rozvrh cvičení.

Tu máte rady:

1. Nemusíte hladovať, aby ste sa zmestili do šiat. Vo vašom žalúdku bude škvŕkať, ak obmedzíte príjem stravy, ale tiež nie je potrebné jesť až do vtedy, kým nie ste naozaj plný. Jedzte, kým ste najedení na 80%, potom sa zastavte a nejedzte viac. Určite nevynechávajte raňajky.

2. Jedzte správne potraviny. Vyhnite sa nezdravej strave. Jedzte ovocie namiesto cukríkov. Mrazené mlieko alebo jogurt miesto zmrzliny. Úplne vynechajte limonády alebo sladené nápoje v prospech vody. Tiež odstráňte kožu z kurčaťa predtým, ako ho budete jesť a jedzte kuracie alebo morčacie prsia. Jedzte veľa bielych rýb.

3. Zaveďte si stravovací denník. Napíšte všetko, čo budete jesť a spočítajte, koľko kalórií skonzumujete každý deň. Vymedzte si cieľ zníženia kalórií nejakým spôsobom, napríklad zníženie príjmu kalórií môžete dosiahnuť prostredníctvom náhrady nezdravých potravín za zdravé a v neposlednom rade sledovaním veľkosti porcií.

 

4. Okrem zníženia vášho príjmu kalórií, vyčleňte si 45 minút každý deň na cvičenie. Vyskúšajte jednoduché cvičenie v domácnosti, chodenie po schodoch alebo znova navštevujte posilňovňu.

 

5. Pite veľa vody. Dôležité je mať na pamäti, že by ste mali vypiť minimálne jeden pohár vody pred a jeden pohár vody po cvičení. Na 10 kg svojej váhy by ste denne mali vypiť 0,3 – 0,4 litra vhodných tekutín (nie sladené)

Držte sa tohto plánu každý deň a mali by ste sa dostať do formy ešte pred Vianocami.

Viac sa dozviete na www.nadvaha-dieta.meu.zoznam.sk

 

 

CHUDNUTIE, AKO SCHUDNÚŤ - Novinky, články

Zdravé stravovanie a zdravie skryté v orechoch

21.12.2009 05:46
Jedzte orechy, budete zdraví  Medzi vďačných "upravovateľov" zdravotného stavu patria orechy. Do ich jedenia sa nemusíme nútiť, lebo sú chutné. Stačí ich denne mať na pracovnom stole alebo večer pri sledovaní televízie nahradiť čipsy a pukance niektorým z množstva ich druhov – je to doslova...

CESNAK Vám prinesie veľa úžitkov

19.12.2009 06:39
Cesnak - páchne, ale je zdravý   Nemajte predsudky a zjedzte denne jeden až dva strúčiky cesnaku, v chrípkovom období tri až štyri. Ak množstvo preženiete, organizmus sa ohlási sám.  Ľudia už dávno zistili, že má zázračné antibakteriálne účinky, znižuje tlak, podporuje chuť do jedla či...

Potravinová pyramída - návod na zdravé stravovanie

18.12.2009 11:03
  Systém potravinovej pyramídy rozdeľuje jednotlivé zložky potravy do samostatných skupín podľa ich vlastností, rôznosti obsahu živín a tým aj do určitej frekvencie v akej tieto potraviny konzumovať. Jej hlavné heslo však znie: Všetko, ale v správnej miere. Podľa čoho je určená? Cicavce ako...

Prechádzka v prírode Vám pomôže

15.12.2009 21:49
Tak, a už som po vianočnej večeri. Kapor, šalát, vianočná polievka, zákusky, vínko, vaječný koňak, a k tomu kvantum iných pochutín sa pomaličky trávi v našom tele a myšlienka na akékoľvek cvičenie vyznieva ako nepodarený vtip. Alebo nie? Čo poviete na malú prechádzku? Po vianočnom...

Čo nám prináša príprava jedál z majonézy

14.12.2009 08:16
Z čoho sa skladá Majonézu možno stručne charakterizovať ako zmes vytvorenú z rastlinného oleja a vodnej fázy, v ktorej vaječné žĺtky plnia funkciu emulgátora. Majonéza môže byť ochutená ďalšími pochutinami spravidla podľa regionálnych zvyklostí a chutí – napr. bylinkami, koreninami, soľou,...

ZELENINA A STRUKOVINY, koľko majú kalórií, cholesterolu, tukov, sacharidov, bielkovín a vlákniny

12.12.2009 19:54
Keď hcete zistiť koľko kalórií, cholesterolu, tukov, sacharidov, bielkovín a vlákniny v niektorých druhoch zeleniny a aký majú glykemický index, tak si pozrite (klinite na) nasledovný prehľad :  ZELENINA, STRUKOVINY, HUBY.doc (177,5 kB) Viac o stravovaní sa dozviete na ...

Chutné a nechutné jedlo, zdravé či nevhodné.

12.12.2009 08:06
O jedle, ktoré nám akosi nejde dolu krkom vravíme, že je nemastné – neslané. Práve tuk a soľ dodávajú jedlu tú „správnu“ chuť, ktorá lahodí našim chuťovým pohárikom. No o zdravej výžive v tomto prípade radšej nehovorme. Nahraďte nezdravé zdravým Pravdou však je, že nič nie nenahraditeľné....

Rady na prípravu jedál zo zemiakov

11.12.2009 05:29
 Ø      Nové zemiaky kupujeme len v takom množstve, ktoré spotrebujeme, aby sme ich zbytočne neskladovali. Ø      Zemiaky sa musia skladovať v chladnej, suchej, no predovšetkým tmavej miestnosti. Pôsobením svetla môžu zozelenieť...

Celulitída

11.12.2009 05:00
  Pomarančová koža trápi cez 90 % žien. Zvýšené riziko je počas tehotenstva, ale postihuje aj dievčatá v puberte a ženy v prechode. Celulitída je bežný proces, hlavne u žien, kedy sa zásoby „uväznených“ tukov obtiažne uvoľňujú z podkožia, tým sa rozvíjajú a napodobňujú obezitu. Veľmi často sa...

Aj pre Vás sú švédske stoly postrachom štíhlej línie?

10.12.2009 19:37
Lákadlám švédskych stolov je naozaj ťažko odolať. Kto by sa už len chcel obmedzovať na dovolenke, oslave, či inej akcii? Podobné úvahy vás môžu stáť nepríjemné prekvapenie po návrate domov. Kruté zistenie, že ste sa za niekoľko dní stihli dosť zaguľatiť a zároveň ste získali väčší apetít na...
Záznamy: 3531 - 3540 zo 3562
<< 352 | 353 | 354 | 355 | 356 >>

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY