Chudnutie Pri každej DIÉTE je VODA nenahraditeľná.

11.06.2017 10:49

Bez vody neexistuje život.

Chudnutie musíte v každom prípade podporiť pravidelným pitím dostatku vhodných, nesladených tekutín. O blahodarnom vplyve  tekutín na váš organizmus sa presvedčíte už po krátkej dobe. Každý proces, teda aj spracovávanie stravy, sa v našom tele sa odohráva  vo vodnom prostredí. Voda presúva živiny k orgánom, zásobuje nervové cesty, reguluje telesnú teplotu, pomáha vyplavovať toxíny z tela či podporuje správnu funkčnú a reprodukčnú činnosť buniek. 

Takmer tri štvrtiny tela človeka tvoria tekutiny. Pite vodu a dokážete schudnúť. Toto tvrdenie nie je však nie je pravdivé vtedy, ak okrem pitia tekutín zjete extrémne veľa potravín, určite neschudnete. Ale je veľmi pravdepodobné, že pri pravidelnom pití vody každú hodinu budete oveľa sýtejší – odpadne mnoho záchvatov chuti na sladkosti a iné kalorické bomby. Pokiaľ nebudete piť dostatok vody, toxíny sa môžu vo väčšej miere ukladať vo vašom tele, čo zvyšuje riziko rôznych ochorení, priberania a u žien aj celulitídy. A čo je nemenej podstatné, urýchlite starnutie svojho tela.  

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Denne by ste mali počas chudnutia vypiť aspoň 8 pohárov vody – optimálne množstvo je cca 4 dcl na 10 kg vašej hmotnosti. Dve tretiny tekutín vypite doobeda. Doobeda sa telo najlepšie čistí a zbavuje odpadových látok a toxínov. Samozrejme pri určení vhodného množstva a štruktúry tekutín je dôležité zohľadniť aj svoj zdravotný stav.

Dostatočný príjem tekutín pomáha schudnúť, prečo sú tekutiny dôležité.

§         Znižuje chuť do jedla, neprejedáte sa

§         Zrýchľuje metabolizmus

§         Pomáha zabrániť jojo efektu

§         Podporuje hydratáciu organizmu a funkčnosť svalstva

§         Pomáha pri vylučovaní odpadových látok z tela

§         Pomáha pri celkovej detoxikácii – obličiek, pečene a ďalších orgánov

§         Zlepšuje činnosť tela ako celku, takže aj uľahčuje chudnutie

Aké sú neprekonateľné výhody pitia dostatku vody počas chudnutia. 

§         Pitie vody pomôže posilniť váš imunitný systém a psychickú stabilitu.

§         Pitie vody je dobré na spaľovanie tukov. Prísun vody spôsobuje odplavovanie tuku. Keď nie je dostatok vody na túto prácu, pozornosť pečene je odvádzaná od jej oveľa dôležitejšej práce, ktorou je spaľovanie tukov. Tiež budete prirodzene jesť menej, keď budete piť viac vody.

§         Pitie vody zrýchľuje metabolizmus.

§         Pitie vody vám pomôže vyzerať mladšie. Voda odplavuje toxíny z kože. Ak správne hydratujete vašu pokožku, je žiarivá a svaly sú plné. Ak nepijete dostatočné množstvo vody, začnete vyzerať staršie.

§         Voda je dobrá na čistenie a detoxikáciu. Rôzne detoxikačné prípravky bez pitia dostatočného množstva vody nesplnia svoj účel a môžu dokonca spôsobiť viac škody ako úžitku.

§         Pitie vody je dobré na prevenciu viacerých ochorení. Niektoré ochorenia, ako je únava, bolesť hlavy, svalové kŕče a bolesti chrbta sú spôsobené dehydratáciou.

§         Pitie vody je dobré aj pre sexuálny výkon.  

§         Pitie vody znižuje riziko vzniku chorôb akými sú rakovina a infarkt myokardu.

§         Pitie vody pomáha rýchlejšie prekonávať zranenia.

§         Pitie vody dodáva energiu a zvyšuje bdelosť

§         Pitie vody vzpruží kĺby a svaly.

§         Pitie vody vám šetrí peňaženku, tekutiny vám zaplnia žalúdok a vy toho potrebujete menej zjesť.

K úplnej obnove telesných tekutín sú vhodné všetky nealkoholické a bezkofeínové nápoje.
Bylinkové a ovocné čaje sa odporúčajú piť nesladené. Ideálne je striedať ich, nepiť stále dookola ten istý čaj celé dni.
Nealkoholické sladené nápoje – vhodnejšie sú bezbublinkové, ktoré nedráždia žalúdok a netlačia na bránicu. Veľmi obľúbené sú nápoje s podielom ovocnej zložky.
Káva – už mnoho rokov sa vedú spory, či káva je zdravá, alebo škodí. Ak sa pije s mierou, má pozitívne účinky, povzbudzuje centrálny nervový systém. Zdravý človek si pokojne môže dopriať nejakú tú šálku kávy denne. Nezabudnite si k nej však naliať pohár vody alebo minerálky, pretože káva pôsobí ako diuretikum.
Alkohol – piť sa má len s mierou! Napríklad pivo prečisťuje organizmus a podporuje  trávenie, červené víno má preventívny účinok proti rakovine. Pokiaľ máte problém s množstvom alkoholu, ktorý vypijete, radšej ho nepite vôbec, ako ho vypiť priveľa.

Izotonické nápoje – najvhodnejšie zloženie izotonických nápojov predstavuje 0,4 g nátria /liter s obsahom sacharózy od 6 do 8%. Takéto zloženie nápoja umožňuje rýchlu rehydratáciu. Izotonické nápoje light majú znížený obsah sacharidov, čím je znížená ich energetická hodnota.
Nealkoholické nápoje – rôzne limonády ako aj ovocné šťavy sú hypertonické nápoje. Tieto nápoje obsahujú pomerne veľké množstvo sacharidov vyvolávajú sekréciu vody v tenkom čreve, čím miera vstrebávania klesá a to vyvoláva pocit smädu. Často tieto nápoje obsahujú kofeín, ktorý pôsobí diureticky.
Minerálne vody – minerálne vody sú silne hypotonické. Tieto nápoje sa vstrebávajú pomerne dlho, čo je spôsobené veľkým množstvom nátria. Minerálky sú vhodné predovšetkým pre rekreačných športovcov.
Nealkoholické pivo – takéto pivo je ľahko hypotonické. Obsahom nátria a sacharidov je takmer porovnateľné s izotonickými nápojmi light. K pozitívnym účinkom patrí lepšia chuť, ktorá dráždi k pitiu a tým priaznivo ovplyvňuje rehydratáciu. Nevýhodou je diuretický účinok.  

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY