Chudnutie POTRAVINY po ktorých sa NECHUDNE.

04.10.2017 09:15

Dajte si pozor na to, v akých potravinách sa nachádzajú vami konzumované kalórie.

Kalórie z rôznych druhov potravín ovplyvňujú organizmus a teda aj chudnutie rôznymi spôsobmi.

Pri chudnutí by ste sa mali naučiť konzumovať potraviny s nízkym glykemickým indexom, ktorý ovplyvňuje rýchlosť vstrebávania kalórií organizmom.

Keď chcete schudnúť, musíte obmedziť spotrebu zlých tukov, nezabudnite však jesť dobré tuky. Keď chcete schudnúť a odstrániť svoje tuky, musíte namiesto tukov jesť bielkoviny. Pre zdravotne nezávadné chudnutie musíte jesť aj tuky, hlavne rastlinné. Jedálne lístky a recepty na chudnutie bez tukov a bielkovín vám opäť prinesú sklamanie a aj zhoršenie metabolizmu.

Schudnúť 20 kg čo najrýchlejšie, teda za mesiac nie je možné. Nejesť a len piť vodu nevydržíte dlhšie ako týždeň. Váš organizmus doslova skolabuje, môže to mať veľmi nepríjemné zdravotné dôsledky.

Schudnúť 20 kg môžete už len tým, že denne obmedzíte konzumáciu niektorých vašich obľúbených jedál a potravín. Zbavíte sa tak nadbytku zbytočných a prázdnych kalórií. Keď dokážete denne zjesť o 300 až 400 kalórií menej, môže vám to pomôcť ku strate približne 2 kíl za mesiac, a teda 20 kg za 10 mesiacov.

Schudnúť 20 kg primeranou a zásadnou zmenou jedálneho lístka dokážete za 3 až 4 mesiace. Takéto chudnutie je pre organizmus najvhodnejšie, neprináša stres, chudnete bez hladovania a čo je pre vás najdôležitejšie, nekončí sa jojo efektom.

Príliš veľa kalórií v strave a priberanie sú spojené s častou a nadmernou konzumáciou vysoko kalorických, hlavne tučných a sladkých jedál a potravín. Nebezpečné je, že mnohé sú považované za zdravé jedlá.

Principiálne menej kalórií majú potraviny s vysokým obsahom vlákniny.

Inak organizmus využije a spaľuje kalórie nachádzajúce sa v tuku, inak kalórie z kuraciny, inak kalórie zo sladkostí a inak kalórie zo zeleniny alebo ovocia.

Uvedomte si, že na potraviny s vysokým obsahom bielkovín, napríklad v kuracine, potrebuje telo na strávenie - spracovanie takmer dvadsaťkrát toľko energie ako na strávenie tukov v slanine či klobáse.

Rýchle chudnutie väčšinou znamená aj neskoršie rýchle priberanie. Základným nedostatkom rýchleho chudnutia je nevhodné stravovanie a zhoršenie metabolizmus. Po rýchlom schudnutí sa človek väčšinou vracia k predchádzajúcemu spôsobu stravovania, zhodené kilá sa rýchlo vracajú. Po rýchlom a stresujúcom chudnutí si organizmus dokáže zhoršiť metabolizmus až na polovicu normálneho výkonu.

Kalórie, to je slovo, ktoré máta každého, kto sa snaží schudnúť.

Na spracovanie – strávenie sladkostí vaše telo nepotrebuje takmer žiadnu energiu, nadbytočné kalórie z nich sa ukladajú do tukových zásob.

Viac energie na strávenie si vyžadujú potraviny s vysokým obsahom vlákniny.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Cukor nájdeme v mnohých potravinách, výnimkou nie sú ani kolové nápoje. Priateľské posedenia sú často spojené s pitím Coca-Coly alebo Pepsi-Coly. Budete prekvapení, pol litra coca-coly obsahuje až 200 kalórií a 50 g sacharidov. Pepsi je na tom obdobne, pol litra obsahuje 240 kalórií a takmer 60 g sacharidov. Na to aby ste ich spálili potrebujete cvičiť až pol hodinu na stacionárnom bicykli.

Chudnúť drastickým obmedzením príjmu kalórií je najhorší spôsob ako schudnúť. Takto strácate nielen tuk, ale aj svaly, ktoré sú pri chudnutí dôležité. Svaly sú spaľovačmi energie, čím ich máte menej, tým menej spálite kalórií.

Základom diéty na chudnutie je vydať viac energie ako prijmete, telo začne potom míňať energiu uloženú v tukových zásobách.

Pri chudnutí nezačnite otrocky počítať kalórie a prevažovať na gramy každé jedlo. Je to nielen časovo zničujúce, ale často vám to na vaše počudovanie môže zabrániť schudnúť.

Pri raňajkách bežne využívaný biely rožok alebo chlieb má síce približne rovnaké množstvo kalórií ako celozrnný rožok, ale je ďaleko väčším nepriateľom chudnutia. Príčinou je fakt, že vaše telo na strávenie bieleho rožka potrebuje ďaleko menej energie ako na strávenie celozrnného rožka.

Varenie a všeobecne časovo dlhá tepelná úprava jedál robí jedlo ľahšie stráviteľným, čím sa znižuje energia, ktorú spotrebuje vaše telo na jeho spracovanie. Naučte sa pripravovať jedlo s kratšou tepelnou úpravou

Hrozbou pre vás sú aj jedlá z rýchleho občerstvenia, ktoré si nevyžadujú takmer žiadne kalórie na to, aby ich vaše telo strávilo.

Ktoré potraviny sú pre chudnutie kaloricky nebezpečné, obsahujú skryté kalórie.

Ponuka ako multi celozrnné produkty, sedem druhov obilnín, to všetko môže byť zdravé, ale aj v skutočnosti obsahovať veľa kalórií. Mnoho chlebov označovaných ako viaczrnné sú zvyčajne vyrobené z rafinovaných obilnín, takže vám neprinesú dostatočný nutričný prínos celého zrna.

Ako zistíte, či ide o zdravú potravinu? Pozorne si prečítajte nutričné označenie. Ak je prvá v zozname zložiek múka, ide o rafinovaný typ zvyčajne bielej pšeničnej múky, ktorá vám nedodá 100%-nú kvalitu celozrnného pečiva.

Šaláty.
Nepočítajte s tým, že všetko, čo má v ponuke slovo "šalát", musí byť aj zdravé. Pripravené šaláty z tuniaka, kuracie šaláty, šaláty s krevetami sú často len skryté tuky a kalórie z dôvodu vysokého obsahu majonézy. Aj keď veľa záleží na veľkosti dávky a prísad, taký tuniakový sendvič môže obsahovať až 700 kalórií a 40 gramov tuku!

Energetické tyčinky.
Energetické tyčinky sú ideálne pred náročným tréningom. Pozor však. Mnoho tyčiniek je naplnených sirupom s vysokým obsahom fruktózy, kukuricou, pridaným cukrom a tepny upchávajúcimi nasýtenými tukmi. Navyše, niektoré tyčinky môžu obsahovať viac ako 350 kalórií. Je dobrý nápad nadopovať sa zmesou vysoko kvalitných sacharidov a bielkovín pred dlhším tréningom alebo výletom, ale nie do kancelárie, kde celý deň iba sedíte.

Smoothies.
Väčšina z nich sa skladá hlavne z ovocia a nízkotučného mlieka. Ide však o iný problém, o nepomerne veľkú porciu, ktorú si zvykneme pripravovať, alebo nám ju v baroch servírujú v obrovských sklenených pohároch.

Mnohé smoothies sa podávajú v kombinácii s prídavkom cukru, zmrzliny alebo šumienok, čo znamená, že majú vysoko kalorický obsah. Niektoré koktaily môžu obsahovať až 500 kalórií. Smoothies môže byť skvelý spôsob, ako začať deň, nedávajte si ho ale večer pri posedení. Tie vypité kalórie už nespálite a všetko sa vám uloží do tuku.

Potraviny s označením "bez tuku".
Bez tuku neznamená bez kalórií. Len preto, že potraviny neobsahujú žiadny tuk, nemusí ísť o produkty zdravej výživy. Samozrejme, existuje veľa zdravého jedla bez tuku (väčšina ovocia a zeleniny), ale vždy si skontrolujte nutričné označenie pri nákupe balených potravín. Namiesto tuku môžu obsahovať viac sacharidov, sodíka, menej vlákniny a vitamínov.

Rýchle občerstvenie.

Aj pridané tuky z rýchleho občerstvenia spôsobujú tlak na stenách tepien, čo býva hlavným rizikom infarktu. Už dnes majú dve tretiny všetkých tínedžerov aspoň jeden rizikový faktor pre srdcové ochorenie v dôsledku zlej výživy a obezity, vysokej hladiny cholesterolu a nedostatku pohybu.
Nadbytok soli v ponuke rýchleho občerstvenia.
Vysoká hladina soli je bežná v jedlách z rýchleho občerstvenia. Ani jedno jedlo nemá optimálne hodnoty, ktoré sa odporúčajú ako denný limit pre príjem soli, ktorý je od 1500 mg do 2300 mg. Mnoho z ich typických potravín ako hranolky a hamburgery, obsahujú soľ a konzervačné látky, ktoré majú negatívny vplyv na zdravie a sú v obrovskom množstve.
Vyprážané jedlá rýchleho občerstvenia.

Veľa z ponuky rýchleho občerstvenia je vyprážané jedlo, plné nasýtených tukov a cholesterolu. Rýchle občerstvenie práve prispieva k vysokej hladine cholesterolu v našej krvi. Táto zmena hladín cholesterolu výrazne zvyšuje riziko pre rad zdravotných problémov, ako je srdcový infarkt alebo zlyhanie srdca. Dokonca aj šaláty v reštauráciách s rýchlym občerstvením môžu mať vysokú hladinu tuku kvôli syrom a kúskom slaniny.

Presládzané jedlá rýchleho občerstvenia. 
Potraviny rýchleho občerstvenia obsahujú aj vysoké hladiny cukru. Cukor sa pridáva do mnohých druhov rýchleho občerstvenia, aby posilnil chute a spokojnosť zákazníka. Vysoké hladiny cukru v potravinách môžu viesť k poškodeniu celkového zdravotného stavu, spôsobujú obezitu a prispievajú k rozvoju ochorenia, ako je diabetes a mŕtvica.
Veľké porcie rýchleho občerstvenia.
Väčšina fastfood položiek má vysokú kalorickú úroveň aj preto, že ide o veľké porcie. Niektoré jedlá obsahujú viac kalórií na jednu porciu, než to, čo je povolené v zdravom stravovaní za deň.
Výber zdravých potravín
Tvorba a výber zdravých potravín vám môže doslova predĺžiť život a pridať vám na dlhovekosti. Rýchle občerstvenie sme tým teda nemysleli. Prispieva totiž k riziku mnohých degeneratívnych ochorení a život naopak skracuje. Domáce varené jedlo je oveľa zdravšie ako rýchle občerstvenie. Ak chcete pracovať na svojom zdravom tele, obmedzte príjem „rýchlej stravy“ na minimum. A žiadne výhovorky, že nestíhate robiť doma desiaty a obedy. Pred vlastným zdravím a postavou neutečiete.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY