Chudnutie Ktoré potraviny JESŤ po skončení CVIČENIA.

08.08.2016 11:21

K spaľovaniu tuku dochádza pri strednej záťaži cvičenia, zhruba po dvadsiatich minútach cvičenia. V prvých minútach záťaže sa ako energia na fyzické aktivity cvičenca využívajú sacharidy, potom sa ako palivo začína využívať aj telesný tuk. Najefektívnejšie spaľovanie tukov je pri zaťažení na 50% až 60% maximálnej aeróbnej kapacity. Nedá sa však povedať, že po dvadsiatej minúte sa telo prepne na pálenie tuku, sú to kontinuálne zmeny. Jednoducho cvičte v strednej intenzite a dostatočne dlho.

Športom a pravidelným pohybom sa rýchlejšie dopracujete k štíhlej postave, dokážete účinnejšie schudnúť. Tým, že športujete upriamujete svoje myslenie k svojmu zámeru schudnúť a tým posilňujete proces chudnutia. Ľudovo povedané keď si zacvičíte niekoľko dní, začnete rozmýšľať o tom, či sa vám oplatí dať si napríklad sladký koláč a zmariť tak za pár sekúnd výsledky svojho snaženia.

Na telesný tuk treba útočiť hlavne rozumnou stravou, nespoliehajte sa, že peknú postavu si len vycvičíte. Nepomôže vám žiadne cvičenie, ak sa budete stravovať chybne. A ak by ste cvičili len z dôvodu chudnutia, po schudnutí by vás to mohlo lákať ukončiť tréningy. A práve po schudnutí je najdôležitejšie, aby ste cvičiť neprestali. Ideálne je cvičiť dlhšie, nie len odporúčaných minimálnych 30 minút denne. Hodina denne je lepšia.

Dôležité je čo pri chudnutí jete. Ideálny čas nasmerovať telo na správne spaľovanie a aj využitie stravy je po ukončení cvičenia.

Bez športu sa schudnúť dá, ale u chudnúceho dochádza aj ku stratám svalstva. Úbytok hmotnosti pri obmedzujúcich diétach a bez športu teda nie je len stratou tuku. Pri chudnutí bez pravidelného pohybu stráca človek asi 75% tuku a zvyšných 25% hmotnosti sú práve svaly. Pri chudnutí so športom a pri správnom stravovaní nedochádza k strate svaloviny.

Ktoré potraviny je dobré jesť po ukončení cvičenia.

Ananás

Je vhodný po dlhšom kardio tréningu. Rýchlo doplní cukor a pomáha predchádzať svalovici. Vie totiž veľmi dobre regenerovať poškodené tkanivá.

Výhodou ananásu je, že pomáha tráviť bielkoviny, ktoré po tréningu skonzumujete, a tak z nich využijete pre svoj organizmus maximum. Neobsahuje veľa kalórií, výborne chutí a správnou distribúciou bielkovín a cukrov dokonale spĺňa vlastnosti jedla, ktoré po tréningu podporuje výsledky cvičenia.

Avokádo

Je plné zdravých tukov, ktoré podporujú vitalitu a nebudete z nich priberať. Avokádo dokáže vďaka vysokému podielu tuku dodať stratenú energiu, ale zároveň nedodá mnoho sacharidov, ktoré by sa začali ukladať do tukových zásob.

Vďaka vitamínom A a E podporuje regeneráciu a spevnenie svalov. Je veľmi dobrým zdrojom rastlinných bielkovín a čo je najlepšie, skvele sa kombinuje napríklad aj s vajíčkami, alebo si môžete spraviť avokádové nápoje a smoothie, čím sa živiny dostanú do tela ešte rýchlejšie.

Vajcia

Na tvrdo alebo na mäkko uvarené vajce je dobrá potravina po tréningu. Je plné komplexných bielkovín a urýchľuje regeneráciu svalov.

Určite nevyhadzujte ani žĺtok, tým by ste sa pripravili o polovičnú dávku bielkovín. Vajce má pritom iba okolo 70 kalórií, takže stále si udržíte pozitívne kalorické hodnoty. Vajce obsahuje Omega-3 mastné kyseliny a pomáha budovať svalovú hmotu.

Kefír

Kefír je po cvičení hotový zázrak. Dodáva aminokyseliny, ktoré sa v ľudskom tele prirodzene nevyskytujú.

Je bohatou zásobárňou bielkovín a obsahuje probiotické baktérie, ktoré upravujú trávenie. Pohár kefíru po cvičení vás zasýti a vďaka vysokému podielu bielkovín a nízkemu obsahu cukrov vám po cvičení zefektívni chudnutie.

Ryby

Sú zdravé, chutné, plné bielkovín, ľahko stráviteľné. Omega-3 mastné kyseliny sú ich veľkou výhodou. Výhodou je aj minimum sacharidov, a preto sa pre maximalizáciu účinku neoplatia konzumovať s pečivom, ale napríklad s miešaným šalátom.

Zelený čaj

Na rozdiel od kávy kofeín v čaji nepôsobí nárazovo. Upokojuje telo, ale zároveň povzbudzuje. Je vhodný po rannom športe, aby ste necítili svalovú únavu. To však nie je jediná výhoda tohto nápoja.

Obsahuje nesmierne silné antioxidanty, ktoré zabraňujú poškodzovaniu svalov a hlavne podporuje ďalšie spaľovanie tukov. Po intenzívnom tréningu sa totiž tuky spaľujú aj v čase, keď ste už odišli z posilňovne. Zelený čaj metabolizáciu tukov len podporí. 

Sója

Má vysoký obsah bielkovín a ženy sa jej nemusia obávať ani kvôli fytoestrogénom. Sója je vynikajúcou večerou po tréningu a je prakticky jedno, čo si z nej pripravíte. Nikdy nezabudnite na pravidlo, že stravu bohatú na bielkoviny je vždy dobé konzumovať v čase od 20 minút do 1 hodiny po tréningu. Telo si z toho pre svoje napredovanie k pekným tvarom vezme omnoho viac ako pred cvičením.

Naučíte sa jesť menej a nehladovať, dostanete aj jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania. 

ABECEDA CHUDNUTIA a STRAVOVANIA pri CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY