Chudnutie HLADOVKU neskúšajte hlavne v LETE.

21.07.2016 03:08

Hlad pôsobí stresujúco na psychiku človeka. Zapríčiňuje stres, depresiu, agresivitu, nespokojnosť, vnútorný nepokoj, prejavy dny, závraty až omdlievanie.
Ak telo nemá energiu na svoju činnosť, siahne na bielkoviny vo svalstve ako na bohatý zdroj energie. Športovať a hladovať pri diéte je veľmi nebezpečné. K nulovej diéte by sa mohli uchýliť len skutočne obézni ľudia. Možno ju použiť len na krátky čas, nanajvýš na dva-tri dni ako očistnú kúru.
Po hladovke dochádza k jojo efektu a veľkému zhoršeniu metabolizmu.  

Diétou spomalený metabolizmus po skončení diéty bude prednostne vytvárať tukové zásoby zo všetkého jedla, ktoré zjete navyše. Okamžitý nárast váhy je zákonitým dôsledkom hladovky.

Mali by ste vedieť, čo sa stane organizmu, keď ho doslova trýznime  nevyváženou diétou. Veľakrát môže pri hladovke dôjsť aj k výraznému zníženiu hmotnosti, ale veľa krát aj k neočakávaným zmenám v organizme, k nadmernej záťaži niektorých orgánov pracujúcich v neprirodzených podmienkach a dokonca aj k trvalému poškodeniu zdravia.

Po hladovke priberiete preto, že sa neviete správne stravovať bez diéty. Vaša strava vás dostala ku kilám navyše, ktorých sa diétou chcete zbaviť. Po diéte sa k nej opäť vrátite. A zas priberiete. Len rýchlejšie, lebo ste si diétou spomalili metabolizmus.

Keby ste vedeli, ako sa správne stravovať, nulová diéta by vám nebola potrebná. Preto Vám neodporúčam, aby ste tento druh diéty vôbec skúšali.

Nulová diéta - hladovka je vlastne vylúčenie všetkej stravy okrem vody. Mineráli, soli a vitamíny sa pridávajú do organizmu v podobe prípravkov. Okrem tukov bohužiaľ vaše  telo odbúra aj veľké množstvo svalovej hmoty, vody a solí.

Hladovka predstavuje extrémnu záťaž pre pečeň, ktorá musí transformovať tuky na ketolátky (vznikajú, keď sa pri látkovej výmene spáli príliš veľa tukov) a zabezpečiť tvorbu všetkej glukózy z bielkovín, pretože hladina krvného cukru nesmie poklesnúť pod 3,3 mmol/1. Pečeň sa musí vyrovnať s prekyslením krvi, ktorá je vyvolaná ketolátkami a nedostatkom minerálov, predovšetkým draslíku, ktorý je nevyhnutným prvkom na energetické premeny.

Nulová diéta predstavuje enormnú záťaž aj pre obličky, ktoré musia odstraňovať produkty rozpadu telesných bielkovín.

Redukčná diéta pri zmysluplnom chudnutí by mala byť účinná, mala by splniť cieľ – schudnúť natrvalo, nemala byť drastická a samozrejme by mala byť bezpečná pre organizmus.  Žiaľ ľudia s nadváhou sú často ochotný pre štíhlejšiu postavu riskovať svoje zdravie. Okrem tukov odbúravate pri drastickej diéte aj veľké množstvo svalovej hmoty.

Kyslé produkty z látkovej premeny pri takejto diéte môžu ohroziť organizmus, hrozí vám ketoacidóza (zhoršenie diabetického stavu), rozvrat minerálového metabolizmu, čo môže v kritických prípadoch spôsobiť bezvedomie až smrť.

Diéta pri ktorej nejete takmer nič, nie je diéta na chudnutie, ale pomalá a organizovaná likvidácia organizmu. Zhoršujete svoje zdravie a  v konečnom dôsledku aj svoju postavu.

Ide vlastne o hladovku, pri ktorej sa nalievate vodou. Úlohou krátkodobého hladovania by malo byť kontrolované mobilizovanie a využitie vlastných zásob energie z tukových buniek. V skutočnosti pri dlhšom i opakovanom hladovaní organizmus začne šetriť energiou získanou zo stravy, maximálne znižuje jej výdaj, a okrem odbúravania tukových zásob organizmus  likviduje aj sám seba. 

Naučíte sa jesť menej a nehladovať, dostanete aj jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania. 

ABECEDA CHUDNUTIA a STRAVOVANIA pri CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY