Chudnutie Bez vhodného MäSA sa radšej nepokúšajte SCHUDNÚŤ.

16.02.2017 06:42

Prečo vylúčenie mäsa zo stravy nie je dobrým spôsobom ako schudnúť. 
Ak si bez mäsa neviete predstaviť svoje stravovanie a chcete sa ho vzdať
len preto, aby ste schudli, potom máme pre vás dobrú správu – nemusíte sa mäsa vzdávať. Dôležitý je najmä výber správnych druhov a kuchynská úprava mäsa.

Vegetariánstvo je prirodzenejšia a ľahšia strava, ktorá tak nezaťažuje trávenie. Pokiaľ je vegetariánska strava vhodne zložená, je v nej dostatok ovocia a zeleniny, strukoviny, celozrnné obilniny a podobné ľahko stráviteľné a kvalitné jedlá bez zbytočných sladkostí, sladkých nápojov, vyprážaných pokrmov typu syr a hranolky, potom schudnete i zlepšíte si svoje zdravie.

Vyhýbať by ste sa mali najmä rôznym výrobkom z mäsa, ako sú párky, klobásy, salámy a tiež vyprážanému mäsu. Pokiaľ si teda doprajete ryby, hydinu a sem-tam i nejaké iné mäso naprírodno, alebo na iný nízkokalorický spôsob prípravy, môžete sa k štíhlej postave dopracovať rovnako rýchlo ako bez mäsa.

Pri diéte nestačí vylúčiť mäso zo svojho jedálneho lístka, aby ste mohli schudnúť.
Predstava, že ak z jedálneho lístka odstránite mäso a mäsové výrobky, dosiahneme v krátkej dobe ideálnu váhu, je lákavá, nie je to však také jednoduché.

Jednou z častých a pomerne závažných chýb chudnutia je úplné vylúčenie mäsa a výrobkov z mäsa z diétneho režimu chudnutia. Klobás, slaniny, paprikového bôčika či iných tučných mäsových pochúťok by ste sa však mali pri chudnutí vzdať.

Vitamín B12 získate len z mäsa. Tento životu potrebný vitamín sa nachádza len v živočíšnych potravinách ako je pečienka, červené mäso, ryby, vajcia. Je dôležitý, lebo pôsobí na rast buniek, obklopuje nervy a jeho vylúčenie zo stravy má za následok spomalenie rastu.

Pri akejkoľvek diéte na chudnutie by ste mali jesť chudé mäso, pokiaľ bude vhodne upravené a jeho množstvo bude prijateľné.

Počas diéty na chudnutie si jedálny lístok môžete bez problémov spestriť chudým červeným mäsom, zverinou alebo rybami. Dôležité je, aby ste si vybrali mäso s čo najnižším obsahom tuku.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Ako optimálnu náhradu mäsa pri chudnutí, bielkoviny a iné významné zdroje živín  získate zo strukovín. Strukoviny sú vhodné pri chudnutí a odstraňovaní nadváhy. Sója obsahuje najviac bielkovín zo všetkých plodín.

Vegetariánstvo a vitariánstvo ako štýl stravovania a chudnutia má svojich zástancov i odporcov. Dnes už vieme, že bez mäsa sa žiť dá a že takýto štýl stravovania môže mať aj mnohé výhody pre vaše zdravie. Nie je však pravda, že ak sa stanete vegetariánmi, budete automaticky aj štíhli a budete chudnúť.

I keď je vegetariánstvo systémovo dobrým spôsobom, ako schudnúť, bez ďalších vhodných zmien v stravovaní neschudnete. Dokonca sa vám po čase môže stať, že po prechode na bezmäsitú stravu vám začne ručička na váhe stúpať. Dôležité je to, čo jete.

Ak celkom vynecháte mäso zo svojej stravy, ale ak si doprajete veľa sladkostí, sladké biele pečivo, cestoviny s mastnými dressingami, hranolky, vyprážaný syr či smotanové jogurty, vegetariánsku pizzu a rôzne dezerty, vegetariánstvo vašu postavu nezachráni, skôr vám pomôže k priberaniu.

Vitariánstvo a vylúčenie mäsa z jedálneho lístka má svoje kladné i záporné stránky.

Stravovať sa vitariánsky, znamená zásadne zmeniť svoje stravovanie a zabudnúť na väčšinu klasických jedál.

Žiadne mäso, varené, pečené, grilované či sterilizované jedlá. Konzumuje sa len tepelne neupravené ovocie, zelenina, orechy, semená a klíčky.

Tepelnou úpravou (nad 42 °C) dochádza k znehodnocovaniu potravín, pretože sa ničia dôležité enzýmy, minerály a vitamíny. Okrem toho varením, pečením či inou tepelnou úpravou jedlo získava inú chuť i vôňu a to nie je prirodzené. Rovnako nie sú prirodzené ani rôzne dochucovadlá ako oleje, tuky, soľ, či iné prísady používané pri tepelne upravovanej strave.  

Vďaka takémuto životnému štýlu môžete získať skutočne veľa. Nadbytočné kilogramy sa postupne stratia, nadobudnete doslova nové telo, budete mať viacej energie, pocit ľahkosti a vďaka surovej strave sa môžete zbaviť rôznych zdravotných problémov – napr. akné a iné nečistoty na pokožke, posilníte svoj imunitný systém, ľahšie odoláte chrípkam a iným ochoreniam. Nebudete trpieť zápchou a v tele sa vám nebudú množiť rôzne odpady a toxíny.

Pozitívum je aj v tom, že vitariáni sa nemusia trápiť varením, pečením či inými spôsobmi prípravy jedla, čo im šetrí čas.

Avšak ani  vitariánstvo nie je z pohľadu niektorých odborníkov na výživu či lekárov  práve najvhodnejší štýl života. Problém je najmä v obmedzenom výbere potravín a možnom deficite niektorých dôležitých prvkov v našom organizme.
Nevýhodou je zaiste i finančná náročnosť takéhoto stravovania, nakoľko bio-produkty sú stále pomerne drahšie oproti klasickým potravinám a aj iné vitariánske pochúťky ako prirodzene sušené ovocie, rôzne sušienky (vyrobené z bio-surovín a vysušené pri teplote do 42°C) nepatria medzi ľahko dostupný tovar, ale často ich možno zohnať len v špecializovaných internetových predajniach.

Ak chcete vyskúšať, či vám tento štýl života vyhovuje, pokojne sa na to dajte. Pokiaľ pri výlučne vitariánskej strave napokon aj tak nezostanete, určite si aspoň očistíte telo vďaka množstvu čerstvého ovocia a zeleniny i ďalších tzv. živých potravín.

A v prípade, že sa rozhodnete stať skutočným vitariánom, potom si najskôr dobre naštudujte hlavné zásady a pokúste sa získať čo najviac informácií, aby ste si týmto spôsobom života viac neublížili ako pomohli. 

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY