Chudnutie Ako využiť RYBY na chudnutie, RECEPTY na JEDLÁ z RÝB.

14.10.2016 03:04

Častou chybou pri výbere rýb na chudnutie je zamieňanie si rybieho produktu so skutočnou rybou, treska z kelímka a fileta z tresky určite nie je to isté. V prvom prípade ide o zmes majonézy, konzervantov a iných pridaných látok, ktoré s diétou nemajú nič spoločné, v druhom prípade prevažuje skutočné rybie mäso, ktoré si sami pripravíte na požadovaný diétny spôsob.

Ak začnete na chudnutie využívať produkty z rýb, vyhýbajte sa výrobkom v olejovom, paradajkovom či inak ochutenom náleve. Najvhodnejšie sú ryby vo vlastnej šťave, čerstvé alebo mrazené. Z jedálneho lístka nemusíte celkom vyraďovať ani najtučnejšie druhy rýb. Ako sme už povedali, aj tie sú menej kalorické ako iné mäsá a poskytnú vám dostatok potrebných výživový látok pre telo, takže ich len obmedzte.

Pri chudnutí nezabudnite na ryby. Ryby by ste mali jesť dvakrát do týždňa. Vhodné sú hlavne morské ryby - losos, makrela, tuniak. Sú významným zdrojom jódu. V predajniach nájdete množstvo druhov rýb v konzervách, najlepšie sú vo vlastnej šťave. Ryby  majú vhodné zloženie a dobrý pomer tukov. Ich tuk má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, takže sú ideálne ako účinná prevencia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Rybací tuk obsahuje vitamíny A, D, omega-3 mastné kyseliny Morské potvory sú výborným zdrojom jódu. Dôležitá je kuchynská príprava rýb - nevhodné je pripravovať si ryby na masle a vyprážať ich v cestíčku. Výrazne zvyšujete ich energetickú hodnotu. Lepšou voľbou je  pripraviť si rybu na pare, pečením v rúre alebo na niekoľkých kvapkách oleja na panvici.

Pri chudnutí je primeraným množstvom konzumovanie rýb dva razy do týždňa.

Ryby obsahujú dostatok kvalitných bielkovín a nenasýtené kyseliny, preto by ste ich mali konzumovať aspoň jedenkrát do týždňa.

Pri chudnutí sú ryby vhodným jedlom hlavne z dôvodu nižšieho množstva kalórií, v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je ich neporovnateľne menej. Dokonca aj tučnejšie druhy rýb, ako napríklad losos, makrela, tuniak či sleď majú lepšie kalorické a výživové hodnoty ako iné druhy mäsa. Dôležité pre vás je, že vás dokážu plnohodnotne a vyvážene zasýtiť.

Ryby obsahujú aj vitamíny a minerály, napríklad vitamíny A a D, sú výborným zdrojom jódu, stopových prvkov a omega-3 mastných kyselín, ktoré chránia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Vďaka nízkemu obsahu nasýtených tukov sú zdravým, diétnym jedlom.

RECEPTY na chudnutie na JEDLÁ z RÝB.

Pangas so zeleninou v alobale

Suroviny na 1 porciu:

  • 150 g pangasiusa
  • 150 g mrazená zelenina
  • 1 ks šampiňóny
  • trochu citrónová šťava
  • trochu olivový olej
  • štipiek mletá červená paprika

 Postup receptu:

Pangasia mierne osolíme a okoreníme z oboch strán. Potom ho dáme na alobal, kde ho pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Nakoniec ho zasypeme mrazenou zeleninou, ktorú sme popredu trochu nahriali nad parou. Pridáme aj na plátky nakrájaný šampiňón. Pečieme v ohňovzdornej mise, v trúbe asi 15-20 minút.

Pangasius s kuskusom

Suroviny na 2 porcie:

  • 2 ks pangasius filety
  • 1 balíček mrazená zeleninová zmes kukurica, hrášok, mrkva
  • 1 šálka kuskus
  • 1 trochu olej
  • 1 podľa chuti provensálske bylinky
  • 1 podľa chuti grilovacie korenie
  • 1 podľa chuti cesnak sušený
  • 1 trochu maslo

Postup receptu:

V hrnci povaríme mrazenú zeleninu, zalejeme ju vodou a pridáme trochu masla. Varíme približne 15 min, do mäkka, poprípade zalejeme vodou ak sa voda vyparí. Mrazené filety obalíme v múke, posypeme sušeným cesnakom (podľa chuti) a ešte grilovacie korenie dáme navrch (podľa chuti). Toto urobíme z oboch strán. Na rozpálenú panvicu dáme olej a potom na panvicu dáme filety s trochou vody. Filety neotáčame, a navrchu ich pokoreníme provensalským korením. Varíme 15min, ku koncu zalejeme šťavou, ktorá ostala zo zeleniny a ešte chvíľu povarte. Na panvicu dáme trochu oleja a rozpálime panvicu, pridáme šálku kuskusu a pražíme 3-5min, nakoniec zalejem horúcou vodou a miešame a varíme 2-4 min. Všetko dáme na tanier.

Ryba pečená so zeleninou

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 kg pangasius
  • 2 PL maslo
  • 1 KL bylinková soľ
  • 1 KL korenie na ryby
  • 300 g mrazená zeleninová zmes

 Postup receptu:

Rybu očistíme, pokrájame na menšie kusy. Posypeme zeleninou a koreninami. Na každý kúsok ryby dáma kúsok masla. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 C cca na 40 minút. Podávame s ryžou.

Pečená ryba s cuketou a zemiakmi

Suroviny na 5 porcií:

  • 300 g treska
  • 500 g zemiaky
  • 3 ks cukina
  • provensálske korenie
  • čierne korenie
  • kari korenie
  • olej

Postup receptu:

Prichystáme si suroviny. Načistíme, nakrájame na kocky. Okoreníme, polejeme trochou oleja, premiešame a dáme piecť zhruba na 45minút na 200stupňoch.

Rybacie kelové závitky

Suroviny na 6 porcií:

  • 200 g ryby
  • 1 ks kel
  • 200 g mrkva
  • 1 KL bylinková soľ
  • 100 g zeleninová zmes podľa chuti
  • 100 g maslo

Postup receptu:

Rybu pokrájame na malé kúsky, zeleninu na drobno. Kel sparíme vo vriacej vode a oddelíme listy. Na každý kelový list položíme kúsok ryby, pridáme zeleninu a posypeme bylinkovou soľou príp. korením na rybu. Uzatvoríme špajľou a narobíme si aj zvyšné závitky. Poukladáme ich do zapekacej nádoby, poukladáme navrch maslo a zapekáme pri 180 C cca 30 minút. Podávame ako ľahkú večeru , napr aj s varenými zemiakmi alebo si zemiaky zapečieme rovno so závitkami.

Ryba pečená na zelenej fazuľke a špenáte

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 kg ryba
  • 200 g fazuľka zelená
  • 300 g mrazený špenát
  • 2 ks cesnak
  • podľa chuti soľ
  • 5 ks zemiaky
  • 2 PL olej
  • 1 KL korenie na ryby

 Postup receptu:

Na dno pekáča poukladáme zemiaky, zelenú fazuľku a špenát. Premiešame, ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a navrch poukladáme rybu posypanú korením na ryby. Pečieme pri 180C cca 40 min, prikryté v alobale.

Rybie filety so zemiakmi

Suroviny:

  • 800 g zemiaky
  • 4 PL olej
  • 4 ks rybie filety
  • 1 ks citrón
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 5 ks paradajka
  • 1 zväzok pažítka

 Postup receptu:       

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zemiaky ošúpeme, opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Nakrájame na tenké plátky a rovnomerne ich poukladáme na vymastený plech, pokvapkáme olejom a pečieme dozlatista v rúre asi 30 minút. Rybie filety opláchneme, osušíme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pokvapkáme citrónom a varíme v hrnci asi 10 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením. Paradajky umyjeme, nakrájame na tenké plátky, uložíme na 4 taniere, osolíme a posypeme nakrájanou pažítkou. Navrch uložíme rybie filety a prikryjeme opečenými zemiakmi. Ozdobíme pažítkou a servírujeme.

Tuniakový šalát

 Suroviny na 4 porcie:

  • 2 konzervy tuniak
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks fenikel
  • 3 ks farebná paprika
  • 4 ks uvarené vajce natvrdo

Dresing:

  • 4 PL olivový olej
  • 4 PL vínny ocot
  • 1/2 cl práškový cukor
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL kôpor

Postup receptu:

  • 1.Tuniaka scedíme, fenikel a papriky nakrájame na tenké pásiky, očistenú cibuľu na kolieska. Všetko dáme do šalátovej misy.
  • 2.Uvarené vajcia nakrájame na osminky a pridáme k zelenine. Olej a ocot dobre vymiešame, ochutíme cukrom, korením, soľou a nalejeme na šalát. Opatrne premiešame a šalát posypeme nakrájaným kôprom.
  • 3.Ak chcete ponúknuť šalát ako hlavné jedlo, primiešajte doň uvarenú ryžu a miesto dresingu pridajte len pár kvapiek balzamového octu.

Krabí zeleninový šalát

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 ks ľadový šalát
  • 250 g cherry paradajky
  • 1 ks šalátová uhorka
  • 1 zväzok reďkovka
  • 1/2 balíčka krabie tyčinky
  • 400 g biely jogurt

 Postup receptu:

  • 1.Paradajky umyjeme a nakrájame na trojuholníky.
  • 2.Uhorku dôkladne umyjeme a odkrojíme z nej kúsok, aby sme sa presvedčili, že nie je horká. Ak je horká, odkrojíme oba konce, ktoré o uhorku trieme, kým z nej nevytlačíme horkú tekutinu. Opláchneme a nakrájame na kolieska, potom na trojuholníčky.
  • 3.Reďkovky zbavíme koncov a dôkladne umyjeme. Nakrájame ich na malé kocky.
  • 4.Šalát po listoch rozoberieme, každý list umyjeme a natrháme na malé kúsky.
  • 5.Zeleninu potom zmiešame spolu.
  • 6.Do šalátu vmiešame aj nakrájané krabie tyčinky.
  • 7.Do šalátu potom pridáme jogurt a dobre premiešame.
  • 8.Dáme do chladničky asi na hodinu odležať. Podávať môžeme s celozrnným pečivom alebo samotné.

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a sardinkami

Suroviny na 2 porcie:

  • 250 g cestoviny
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 konzerva lúpané paradajky
  • 1 konzerva sardinky
  • bazalka
  • trochu cukor
  • trochu soľ

Postup receptu:

  • 1.Pripravíme si suroviny a dáme variť cestoviny.
  • 2.Nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme.
  • 3.Pridáme lúpané paradajky, jemne ocukríme a osolíme. Pridáme bazalku, ak máme, najlepšie čerstvú.
  • 4.Pridáme konzervu sardiniek. Premiešame, pomaly privedieme do varu, odstavíme a podávame.

Šalát s pečenou treskou

Suroviny na 4 porcie:

§         1 ks uhorka šalátová

§         4 ks paradajka

§         2 ks červená cibuľa

§         hlávkový šalát

§         150 g čierne olivy

§         3 PL vínny ocot

§         6 PL olivový olej

§         soľ

§         mleté čierne korenie

§         2 PL petržlenová vňať

§         8 ks morská treska

§         hladká múka

§         2 PL maslo

Postup receptu:

§         Uhorku očistíme, po dĺžke rozpolíme a nakrájame na hrubšie plátky. Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska, šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky.

§         Z octu, oleja, zo soli, z mletého čierneho korenia a petržlenovej vňate vymiešame marinádu. Pridáme nakrájanú uhorku, paradajky, cibule, šalátové listy a olivy.

§         Rybie filety osolíme, okoreníme, obalíme v múke a prebytočnú múku oklepeme. Filety prudko opekáme na masle, z každej strany 2 až 3 minúty. Upečenú rybu upravíme na taniere spolu pripraveným šalátom a podávame.

Ryžový šalát s tuniakom

Suroviny na 4 porcie:

§         250 g ryža

§         1 ks zelená paprika

§         1 ks žltá paprika

§         soľ

§         olivový olej

§         1 PL citrónová šťava

§         1 konzerva tuniak v oleji

§         5 ks paradajka

§         1 ks mrkva

Postup receptu:

§         Opláchnutú ryžu uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom ju prepláchneme studenou vodou, prelejeme olivovým olejom, aby sa nezlepila, a nasypeme do šalátovej misy.

§         Umyté papriky nakrájame na rovnako veľké kúsky. Paradajky rozštvrtíme, odstránime jadierka, osolíme a necháme odkvapkať v sitku. Mrkvu nakrájame na dlhšie tenké rezance.

§         Všetky prísady premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mäsom z tuniaka.

Chcete sa naučiť jesť menej a nehladovať, získať jedálne lístky a recepty na chudnutie?

Chcete schudnúť bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania? 

VYUŽITE LACNÉ CHUDNUTIE ZMENOU STRAVOVANIA počas i po CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

Pri chudnutí nezabudnite na ryby. Ryby by ste mali jesť dvakrát do týždňa. Vhodné sú hlavne morské ryby - losos, makrela, tuniak. Sú významným zdrojom jódu. V predajniach nájdete množstvo druhov rýb v konzervách, najlepšie sú vo vlastnej šťave. Ryby  majú vhodné zloženie a dobrý pomer tukov. Ich tuk má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, takže sú ideálne ako účinná prevencia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Rybací tuk obsahuje vitamíny A, D, omega-3 mastné kyseliny Morské potvory sú výborným zdrojom jódu. Dôležitá je kuchynská príprava rýb - nevhodné je pripravovať si ryby na masle a vyprážať ich v cestíčku. Výrazne zvyšujete ich energetickú hodnotu. Lepšou voľbou je  pripraviť si rybu na pare, pečením v rúre alebo na niekoľkých kvapkách oleja na panvici.

Pri chudnutí je primeraným množstvom konzumovanie rýb dva razy do týždňa.

Ryby obsahujú dostatok kvalitných bielkovín a nenasýtené kyseliny, preto by ste ich mali konzumovať aspoň jedenkrát do týždňa.

Pri chudnutí sú ryby vhodným jedlom hlavne z dôvodu nižšieho množstva kalórií, v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je ich neporovnateľne menej. Dokonca aj tučnejšie druhy rýb, ako napríklad losos, makrela, tuniak či sleď majú lepšie kalorické a výživové hodnoty ako iné druhy mäsa. Dôležité pre vás je, že vás dokážu plnohodnotne a vyvážene zasýtiť.

Častou chybou pri výbere rýb na chudnutie je zamieňanie si rybieho produktu so skutočnou rybou, treska z kelímka a fileta z tresky určite nie je to isté. V prvom prípade ide o zmes majonézy, konzervantov a iných pridaných látok, ktoré s diétou nemajú nič spoločné, v druhom prípade prevažuje skutočné rybie mäso, ktoré si sami pripravíte na požadovaný diétny spôsob.

Ak začnete na chudnutie využívať produkty z rýb, vyhýbajte sa výrobkom v olejovom, paradajkovom či inak ochutenom náleve. Najvhodnejšie sú ryby vo vlastnej šťave, čerstvé alebo mrazené. Z jedálneho lístka nemusíte celkom vyraďovať ani najtučnejšie druhy rýb. Ako sme už povedali, aj tie sú menej kalorické ako iné mäsá a poskytnú vám dostatok potrebných výživový látok pre telo, takže ich len obmedzte.

Ryby obsahujú aj vitamíny a minerály, napríklad vitamíny A a D, sú výborným zdrojom jódu, stopových prvkov a omega-3 mastných kyselín, ktoré chránia pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Vďaka nízkemu obsahu nasýtených tukov sú zdravým, diétnym jedlom.

RECEPTY na chudnutie na JEDLÁ z RÝB.

Pangas so zeleninou v alobale

Suroviny na 1 porciu:

  • 150 g pangasiusa
  • 150 g mrazená zelenina
  • 1 ks šampiňóny
  • trochu citrónová šťava
  • trochu olivový olej
  • štipiek mletá červená paprika

 Postup receptu:

Pangasia mierne osolíme a okoreníme z oboch strán. Potom ho dáme na alobal, kde ho pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Nakoniec ho zasypeme mrazenou zeleninou, ktorú sme popredu trochu nahriali nad parou. Pridáme aj na plátky nakrájaný šampiňón. Pečieme v ohňovzdornej mise, v trúbe asi 15-20 minút.

Pangasius s kuskusom

Suroviny na 2 porcie:

  • 2 ks pangasius filety
  • 1 balíček mrazená zeleninová zmes kukurica, hrášok, mrkva
  • 1 šálka kuskus
  • 1 trochu olej
  • 1 podľa chuti provensálske bylinky
  • 1 podľa chuti grilovacie korenie
  • 1 podľa chuti cesnak sušený
  • 1 trochu maslo

Postup receptu:

V hrnci povaríme mrazenú zeleninu, zalejeme ju vodou a pridáme trochu masla. Varíme približne 15 min, do mäkka, poprípade zalejeme vodou ak sa voda vyparí. Mrazené filety obalíme v múke, posypeme sušeným cesnakom (podľa chuti) a ešte grilovacie korenie dáme navrch (podľa chuti). Toto urobíme z oboch strán. Na rozpálenú panvicu dáme olej a potom na panvicu dáme filety s trochou vody. Filety neotáčame, a navrchu ich pokoreníme provensalským korením. Varíme 15min, ku koncu zalejeme šťavou, ktorá ostala zo zeleniny a ešte chvíľu povarte. Na panvicu dáme trochu oleja a rozpálime panvicu, pridáme šálku kuskusu a pražíme 3-5min, nakoniec zalejem horúcou vodou a miešame a varíme 2-4 min. Všetko dáme na tanier.

Ryba pečená so zeleninou

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 kg pangasius
  • 2 PL maslo
  • 1 KL bylinková soľ
  • 1 KL korenie na ryby
  • 300 g mrazená zeleninová zmes

 Postup receptu:

Rybu očistíme, pokrájame na menšie kusy. Posypeme zeleninou a koreninami. Na každý kúsok ryby dáma kúsok masla. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 C cca na 40 minút. Podávame s ryžou.

Pečená ryba s cuketou a zemiakmi

Suroviny na 5 porcií:

  • 300 g treska
  • 500 g zemiaky
  • 3 ks cukina
  • provensálske korenie
  • čierne korenie
  • kari korenie
  • olej

Postup receptu:

Prichystáme si suroviny. Načistíme, nakrájame na kocky. Okoreníme, polejeme trochou oleja, premiešame a dáme piecť zhruba na 45minút na 200stupňoch.

Rybacie kelové závitky

Suroviny na 6 porcií:

  • 200 g ryby
  • 1 ks kel
  • 200 g mrkva
  • 1 KL bylinková soľ
  • 100 g zeleninová zmes podľa chuti
  • 100 g maslo

Postup receptu:

Rybu pokrájame na malé kúsky, zeleninu na drobno. Kel sparíme vo vriacej vode a oddelíme listy. Na každý kelový list položíme kúsok ryby, pridáme zeleninu a posypeme bylinkovou soľou príp. korením na rybu. Uzatvoríme špajľou a narobíme si aj zvyšné závitky. Poukladáme ich do zapekacej nádoby, poukladáme navrch maslo a zapekáme pri 180 C cca 30 minút. Podávame ako ľahkú večeru , napr aj s varenými zemiakmi alebo si zemiaky zapečieme rovno so závitkami.

Ryba pečená na zelenej fazuľke a špenáte

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 kg ryba
  • 200 g fazuľka zelená
  • 300 g mrazený špenát
  • 2 ks cesnak
  • podľa chuti soľ
  • 5 ks zemiaky
  • 2 PL olej
  • 1 KL korenie na ryby

 Postup receptu:

Na dno pekáča poukladáme zemiaky, zelenú fazuľku a špenát. Premiešame, ochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a navrch poukladáme rybu posypanú korením na ryby. Pečieme pri 180C cca 40 min, prikryté v alobale.

Rybie filety so zemiakmi

Suroviny:

  • 800 g zemiaky
  • 4 PL olej
  • 4 ks rybie filety
  • 1 ks citrón
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 5 ks paradajka
  • 1 zväzok pažítka

 Postup receptu:       

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zemiaky ošúpeme, opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Nakrájame na tenké plátky a rovnomerne ich poukladáme na vymastený plech, pokvapkáme olejom a pečieme dozlatista v rúre asi 30 minút. Rybie filety opláchneme, osušíme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pokvapkáme citrónom a varíme v hrnci asi 10 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením. Paradajky umyjeme, nakrájame na tenké plátky, uložíme na 4 taniere, osolíme a posypeme nakrájanou pažítkou. Navrch uložíme rybie filety a prikryjeme opečenými zemiakmi. Ozdobíme pažítkou a servírujeme.

Tuniakový šalát

 Suroviny na 4 porcie:

  • 2 konzervy tuniak
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks fenikel
  • 3 ks farebná paprika
  • 4 ks uvarené vajce natvrdo

Dresing:

  • 4 PL olivový olej
  • 4 PL vínny ocot
  • 1/2 cl práškový cukor
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL kôpor

Postup receptu:

  • 1.Tuniaka scedíme, fenikel a papriky nakrájame na tenké pásiky, očistenú cibuľu na kolieska. Všetko dáme do šalátovej misy.
  • 2.Uvarené vajcia nakrájame na osminky a pridáme k zelenine. Olej a ocot dobre vymiešame, ochutíme cukrom, korením, soľou a nalejeme na šalát. Opatrne premiešame a šalát posypeme nakrájaným kôprom.
  • 3.Ak chcete ponúknuť šalát ako hlavné jedlo, primiešajte doň uvarenú ryžu a miesto dresingu pridajte len pár kvapiek balzamového octu.

Krabí zeleninový šalát

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 ks ľadový šalát
  • 250 g cherry paradajky
  • 1 ks šalátová uhorka
  • 1 zväzok reďkovka
  • 1/2 balíčka krabie tyčinky
  • 400 g biely jogurt

 Postup receptu:

  • 1.Paradajky umyjeme a nakrájame na trojuholníky.
  • 2.Uhorku dôkladne umyjeme a odkrojíme z nej kúsok, aby sme sa presvedčili, že nie je horká. Ak je horká, odkrojíme oba konce, ktoré o uhorku trieme, kým z nej nevytlačíme horkú tekutinu. Opláchneme a nakrájame na kolieska, potom na trojuholníčky.
  • 3.Reďkovky zbavíme koncov a dôkladne umyjeme. Nakrájame ich na malé kocky.
  • 4.Šalát po listoch rozoberieme, každý list umyjeme a natrháme na malé kúsky.
  • 5.Zeleninu potom zmiešame spolu.
  • 6.Do šalátu vmiešame aj nakrájané krabie tyčinky.
  • 7.Do šalátu potom pridáme jogurt a dobre premiešame.
  • 8.Dáme do chladničky asi na hodinu odležať. Podávať môžeme s celozrnným pečivom alebo samotné.

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a sardinkami

Suroviny na 2 porcie:

  • 250 g cestoviny
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 konzerva lúpané paradajky
  • 1 konzerva sardinky
  • bazalka
  • trochu cukor
  • trochu soľ

Postup receptu:

  • 1.Pripravíme si suroviny a dáme variť cestoviny.
  • 2.Nakrájame cibuľu nadrobno a osmažíme.
  • 3.Pridáme lúpané paradajky, jemne ocukríme a osolíme. Pridáme bazalku, ak máme, najlepšie čerstvú.
  • 4.Pridáme konzervu sardiniek. Premiešame, pomaly privedieme do varu, odstavíme a podávame.

Šalát s pečenou treskou

Suroviny na 4 porcie:

§         1 ks uhorka šalátová

§         4 ks paradajka

§         2 ks červená cibuľa

§         hlávkový šalát

§         150 g čierne olivy

§         3 PL vínny ocot

§         6 PL olivový olej

§         soľ

§         mleté čierne korenie

§         2 PL petržlenová vňať

§         8 ks morská treska

§         hladká múka

§         2 PL maslo

Postup receptu:

§         Uhorku očistíme, po dĺžke rozpolíme a nakrájame na hrubšie plátky. Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska, šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky.

§         Z octu, oleja, zo soli, z mletého čierneho korenia a petržlenovej vňate vymiešame marinádu. Pridáme nakrájanú uhorku, paradajky, cibule, šalátové listy a olivy.

§         Rybie filety osolíme, okoreníme, obalíme v múke a prebytočnú múku oklepeme. Filety prudko opekáme na masle, z každej strany 2 až 3 minúty. Upečenú rybu upravíme na taniere spolu pripraveným šalátom a podávame.

Ryžový šalát s tuniakom

Suroviny na 4 porcie:

§         250 g ryža

§         1 ks zelená paprika

§         1 ks žltá paprika

§         soľ

§         olivový olej

§         1 PL citrónová šťava

§         1 konzerva tuniak v oleji

§         5 ks paradajka

§         1 ks mrkva

Postup receptu:

§         Opláchnutú ryžu uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom ju prepláchneme studenou vodou, prelejeme olivovým olejom, aby sa nezlepila, a nasypeme do šalátovej misy.

§         Umyté papriky nakrájame na rovnako veľké kúsky. Paradajky rozštvrtíme, odstránime jadierka, osolíme a necháme odkvapkať v sitku. Mrkvu nakrájame na dlhšie tenké rezance.

§         Všetky prísady premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mäsom z tuniaka.

Chcete sa naučiť jesť menej a nehladovať, získať jedálne lístky a recepty na chudnutie?

Chcete schudnúť bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania? 

VYUŽITE LACNÉ CHUDNUTIE ZMENOU STRAVOVANIA počas i po CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY