Chudnutie Ako jesť BANÁN pri DIÉTE.

09.11.2017 10:01

Stáva sa nám, že pri viacerýchz príležitostiach sa každý rok snažíme rýchlo schudnúť, aby sme sa nemuseli hanbiť za záhyby, ktoré nám pod oblečením, vykúkajú na svet. Skúšate jesť preto veľa ovocia a zeleniny? Pozor na banán! Určite sa budete čudovať, koľko cukru a energie niektoré druhy ovocia obsahujú. Viete, že napríklad taký banán vám môže pekne skomplikovať chudnutie?

Banán nám pomáha pri rôznych zdravotných problémoch
Sladké a chutné, také sú banány. Skoro každý ich má rád a právom sú jednými z najobľúbenejších tropických ovocí. Ich účinok na zdravie je priam neopísateľný. Menej zrelé pomáhajú pri zápche, viac zrelé pri hnačke a všetky podporujú dobrú náladu. Účinky banánov, vďaka upokojujúcim vplyvom, sú zaznamenané aj pri bolestiach hlavy. Banány bojujú takisto proti depresii, vďaka vitamínu B tlmia nervový systém a dokonca taký banánový kokteil zaberá, aj keď máte „opicu“ alebo banán v akejkoľvek forme účinne pomáha, ak sa pokúšate prestať fajčiť. Vitamíny a minerálne látky, ktoré obsahuje, pomáhajú telu spamätať sa z účinkov pôsobenia nikotínu. Aj napriek všetkým týmto jeho skvelým vlastnostiam, skomplikovať proces chudnutia. Prečo?

Prečo banán nepomáha pri chudnutí?
Ak sa pýtate, prečo je teda banán, aj napriek všetkým jeho blahodarným účinkom, nevhodný na chudnutie, odpoveďou je jeho vysoký obsah cukrov. Banán obsahuje glukózu, aj fruktózu, čo sú síce cukry prírodné a nie rafinované, ale pri spojení s ostatnými látkami, napríklad vitamínom B, sú obrovskou zásobou energie. Výskumy zistili, že dva banány majú toľko energie, ktorú spálite až za 90 minút namáhavej činnosti. Jeden stredne veľký a dozretý banán obsahuje toľko kalórií ako 5 čajových lyžičiek cukru. Hrôza. Nezabudnite na to.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Aké vlastnosti má banán, ako Vám pomôže.
Nikdy nedávajte banán do chladničky!!!
Banán obsahuje tri prírodné cukry - cukrózu, fruktózu a glukózu kombinovanú s vlákninou. A banán dáva okamžitú podpornú a substančnú dávku energie. Je vhodný pre športovcov a pri namáhavej práci.

Depresia: Podľa posledných výskumov vykonaných medzi ľuďmi trpiacimi na depresiu veľká časť z nich sa cíti výrazne lepšie po požití banánu. To je preto, lebo banán obsahuje tryptophan, druh proteínu  ktorý telo premení na serotonín, známy ako uvoľňujúci a relaxačný prvok ktorý zlepšuje náladu a celkovo vás robí šťastnejším.

Pro Menštruačné Syndrómy: Vitamín B6, ktorý sa v banáne nachádza vám zreguluje hladinu glukózy v krvi, čo pozitívne zaúčinkuje na vašu náladu..

Anémia : Vysoký obsah železa v banánoch dokáže stimulovať hemoglobín v krvi a pomáha v prípade anémie.

Krvný tlak: Toto jedinečné tropické ovocie má extrémne vysoký obsah Potasia a pritom nízky obsah soli, a to robí banán perfektným nástrojom v boji proti krvnému tlaku.

Mozgová sila: Výskum dokázal, že toto ovocie, obsahujúce potasiu dokáže pomáhať, keď máte problém sústrediť sa na riešenie závažných situácií.

Trávenie: Vysoký obsah vlákniny v strave tvorenej banánmi pomáha upraviť  činnosť tráviaceho traktu do normálu a pomáha prekonať problémy bez použitia laxatív.

Opica : Jeden z najrýchlejšie zaberajúcich spôsobov odstránenia poopicových stavov je urobiť si banánovo mliečny  šejk osladený s medom. Banán utíši žalúdok a s pomocou medu vybuduje naspäť zničenú hladinu cukru v tele, zatiaľ čo mlieko utíši a znovu  zavodní váš systém.

Pálenie pri srdci: Banány majú účinok ako prírodný antacid v tele, takže ak máte problémy s pálením pri srdci, zjedzte banán na úľavu pri pálení.

Ranné bolesti: pár súst banánu medzi jedlami pomáha udržať vyváženú hladinu cukru a odstraňuje ranné bolesti.

Komárie bodnutia : Predtým ako siahnete pre krém na ošetrenie bolestivého vpichu po komároch, vyskúšajte potrieť bolestivé miesta vnútrajškom z banánovej šupky. Veľké množstvo ľudí zistilo, že banán je neuveriteľne účinný pri znížení pálenia a podráždenosti pokožky.

Nervy: Banány majú vysoký obsah B vitamínov, čo tíši nervový systém.

Žalúdočné vredy: Banán je používaný ako diétne jedlo pri zažívacích problémoch pre svoju hladkú textúru a jemnosť. Je to jediné surové ovocie, ktoré môže byť požívané bez bolestí i v chronických prípadoch. Banán taktiež dokáže neutralizovať nadmernú kyselinu a znižuje podráždenie tým že jemne vystelie steny žalúdka.

Kontrola teploty: Veľa iných kultúr uznáva banán ako chladiace ovocie, ktoré dokáže znížiť  telesnú  i emociálnu teplotu očakávajúcich mamičiek. Napríklad v Thajsku, tehotné ženy požívajú banány aby zaistili že ich bábätko sa narodí s dobrou teplotou.

Fajčenie a požívanie tabaku: Banány dokážu pomôcť ľuďom ktorí sa pokúšajú prestať fajčiť. Vitamíny B6, B12 obsiahnuté v banánoch ako i potasium a magnézium pomáhajú telu  prebrať sa z nikotínového dlhu.

Stres: Potasium je životne dôležitý minerál pomáhajúci normalizovať srdcový rytmus, napomáha distribúcii kyslíka do mozgu a reguluje vašu telesnú hladinu vody. Keď sme v strese náš metabolický pomer sa zvyšuje a tak znižuje našu hladinu potasia. Toto môže byť vyvážené naspäť s pomocou potasia, obsiahnutého v banánoch.

Infarkt: Jedenie banánov ako súčasť pravidelnej stravy môže znížiť riziko infarktu až o 40%!

Bradavice: Táto jednoduchá prírodná alternatíva potvrdzuje, že ak sa chcete zbaviť bradavice, zoberte kus banánovej šupy a priložte na bradavicu so žltou stranou von. Zľahka pripevnite šupku na jej miesto s lekárskou páskou !

Takže, banán je skutočne prírodný prostriedok na veľa chorôb. Ak  porovnáte banán s jablkom, má v sebe štvornásobne viac proteínov, dvojnásobne viac uhľohydrátov, tri krát viac fosforu, päť krát viac vitamínu A a železa, a dvojnásobok iných vitamínov a minerálov.  Jeho  bohatosť na potasium ho robí ovocím z najvyššou známou hodnotou.  

A na záver : chcete mať vaše topánky rýchlo lesklé?  Zoberte vnútornú stranu banánu, priamo s ním  pretri svoje topánky a nakoniec zľahka prebehnite so suchou látkou. Neuveriteľné ovocie, však !!! 

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY