Chudnutie Ako dokážete SCHUDNÚŤ z BRUCHA.

08.02.2016 10:13

Chudnutie brucha je najčastejším cieľom, tak žien aj mužov, ktorí túžia po zlepšení svojej postavy.

Chudnutie brucha musí byť komplexné. Ak k zmene stravy pridáte aj dobré cviky na brucho, tak sa úspech v podobe krajšej postavy čoskoro dostaví.

Základom získania plochého a pevného brušného svalstva je začať jesť zdravo. Dôležité je prijímať dostatok bielkovín, zdravých tukov a sacharidov. Tieto potraviny sú vhodnými zdrojmi živín, ktoré bojujú proti tuku.

Až 70% úspechu chudnutia nielen brucha závisí od zloženia stravy, jedálneho lístka. Takže dokážete schudnúť na bruchu aj bez viachodinového drilu v posilovni.

Rýchle občerstvenie je najhorším nepriateľom v boji proti brušnému tuku. Takáto strava je pohodlná a rýchla, avšak je nabitá kalóriami a tukom, ktoré smerujú hlavne do vašich problémových brušných partií. Vynechajte rýchle občerstvenie, alebo sa aspoň rozhodnite pre zdravšie rýchle občerstvenie ako šaláty (bez vyprážaného kurčaťa) namiesto hranolkov. Ak chcete určite schudnúť z brušných partií, vynechajte rýchle občerstvenie úplne.

Hladovanie vám nepomôže spáliť brušný tuk. Obmedzte kalórie, najmä prázdne kalórie (sladkosti).  Hladovanie je nebezpečné, nezdravé, a aj tak nakoniec z brucha neschudnete.

Bruchu trvá až 20 minút, kým si uvedomíte že ste plní. Je dôležité jesť pomaly, stravu dobre požuť, dať si pauzu medzi chodmi. Ináč budete končiť prejedaním a zväčšujúcim sa bruchom.

Selektívne odbúravanie tuku, ako napríklad spomínané chudnutie brucha, je veľmi lákavou snahou, je to však nemožné. Odbúravanie podkožných zásob tuku dosiahneme len energetickým deficitom, t.j. vyšším energetickým výdajom ako príjmom, a to súčasne na všetkých telesných partiách, bez účelovej možnosti výberu partií, na ktorých sa tukové zásoby odbúrajú samostatne. Chudnutie brucha teda možno dosiahnuť len v rámci celkového chudnutia.

Ako dosiahnuť menšie a vytvarované brucho.  

Na ovplyvnenie toho či naše brucho spolu s celým telom chudne alebo priberá nám dobre poslúžia dva nástroje - na jednej strane je to vhodná strava – výživa organizmu, teda regulovaný energetický príjem a na strane druhej požadovaná pohybová aktivita, teda energetický výdaj. Rozdiel medzi menovanými nástrojmi nazývame energetická bilancia, ktorá je rozhoduje o tom akým smerom sa naša telesná váha mení.
Hlavnou úlohou výživy je dodať telu všetky živiny, ktoré naše telo potrebuje k životu. Ak chceme pri chudnutí brucha, teda aj celého tela použiť výživu ako zmienený mocný nástroj, musíme sa zamerať na kvalitu a kvantitu toho, čo jeme a pijeme (ako pomôcka vám poslúži aj naša tabuľka „prepočet množstva kalórií, ktoré denne skonzumujete“). Pre správne určenie toho čo je pre naše telo dostačujúce, správne a teda aj zdravé je najlepšie využiť odbornú pomoc odborníka na výživu a stravovanie. Základom je začať zmenou stravovania - zostavenie zdravého jedálneho lístku podľa ktorého sa potom stravujeme. Upozorňujem Vás, že to nie je jednorázová záležitosť. Vhodnejším a trvácnejším postupom  je komplexný program chudnutia, pri ktorom s odborníkom budete pracovať na uvedomení si podstaty Vašej nadváhy a na celkovej zmene Vášho stravovania i životného štýlu.

Pohybová aktivita je druhým nástrojom, ktorý by ste mali  použiť na dosiahnutie cieľa - schudnutie brucha. Avšak aj tu je treba postupovať opatrne a pohybovú aktivitu vykonávať v primeranom rozsahu a intenzite, tak aby nedochádzalo k preťažovaniu organizmu. Pre radu akú pohybovú aktivitu, kde, kedy a ako ju vykonávať je opäť najlepšie obrátiť sa na odborníka. Aj tu si opäť môžete vybrať od jednoduchej rady,  až po pravidelné rady, ktorých konečných cieľom je osvojiť si  vykonávanie pravidelných pohybových aktivít ako súčasti vášho denného režimu, osvojiť si takúto zmenu životného štýlu.

Kombinácia oboch vyššie uvedených spôsobov ovplyvňovania výsledku snahy o chudnutie brucha a skúseností odborníkov vám dávajú veľkú šancu na úspech.

Zopár praktických rád a doporučení ako schudnúť z brucha.

  • Tréning s vyšším počtom opakovaní a s väčšou intenzitou je lepší na chudnutie brucha
  • K jedlu si naložte čerstvú zeleninu.
  • Večer jedzte čerstvú zeleninu s nízkym glykemickým indexom
  • Vyhýbajte sa jedlám, ktoré obsahujú zlý pomer tuku a sacharidov napríklad 30% tuku a 50% sacharidov, navyše s vysokým glykemickým index (jedná sa väčšinou o sladkosti)
  • Vylúčte biely cukor, nahraďte ho melasou, brezovým cukrom, javorovým sirupom
  • Skúste si robiť ovocné a zeleninové koktaily, sú zdravé a lepšie než sladké džúsy z obchodov.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! Po zapojení sa do nášho programu na chudnutie môžete získať jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY