Chudnutie Aj ŠTÍHLA OBEZITA môže byť nebezpečná.

21.09.2017 13:11

Nadmerný príjem kalórií vedie spolu s nedostatkom pohybu a sedavým spôsobom života k hromadeniu energie vo forme telesného tuku so všetkými zdravotnými a estetickými dôsledkami.

Všeobecne nadváha vzniká súčinnosťou genetických a vonkajších faktorov. Samozrejme existujú určité obdobia, ktoré sú pre rozvoj nadváhy veľmi významné – u žien hlavne obdobie tehotenstva a obdobie po ňom, ďalej obdobie prechodu, u dievčat obdobie dospievania. Významnou príčinou sú opakujúce sa stresové situácie a obdobie, kedy sa znižuje pohybová aktivita – nástup do zamestnania, založenie rodiny, rodinné či pracovné problémy, ukončenie športovej činnosti, odchod do dôchodku a pod.

Nadbytok cukrov a nedostatok pohybu, denný kalorický príjem pod hranicou bazálneho - základného metabolizmu, chudnete zo svalov a nie z tuku – postupne sa dostávate do štádia štíhlej obezity.

Nadváhu máte vtedy, keď máte na sebe viac tuku ako je zdravé. Mať nadváhu nie je ničím výnimočným, najmä  pri opakovanom nezdravom štýle stravovania a sedavom spôsobe života. Obezita ako súčasť viacerých všeobecne známych zmien metabolického syndrómu sa žiaľ stáva fenoménom modernej doby.

Štíhla obezita je menej viditeľná nadváha, v podstate sa jedná o telesnú absenciu svalov a prebytok tuku. Váhu máte v poriadku k výške aj veku, ale zadok je ovisnutý, ruky ako nafúknuté vankúše.

Tukom sú pri štíhlej obezite obrastené aj vnútorné orgány, čo im zabraňuje pracovať správne a kvôli sťaženým podmienkam sa omnoho rýchlejšie opotrebujú.   

Priberanie nemusí mať na svedomí len nezdravé stravovanie a málo pohybu. Priberať človek môže aj pri metabolických poruchách. Nesprávne trávenie má za následok zlé spaľovanie a zvyšovanie zásob tuku.

Čoraz častejšie sa stretávame so štíhlou obezitou. Pod šatami ju nevidíte, ale v plavkách sa už dokonale prejaví. Obézni ľudia nemusia byť len tí, čo sa nezmestia do oblečenia.

Ak sa snažíte schudnúť zázračnou diétou 15 kíl za dva týždne, je viac ako pravdepodobné, že skončíte totálne zničení, v krajnom prípade v nemocnici. Najzdravšie chudnutie trvá toľko ako priberanie. Peknú postavu nezískate za pár dní či týždňov.

Rýchle chudnutie je nebezpečné aj z ďalšieho hľadiska. Telo si ukladá škodliviny, toxíny a látky zo stravy do tukových buniek. Telesný tuk nás tak trochu zachraňuje od priotrávenia sa. Preto je veľmi nebezpečné púšťať sa do drastických diét a rýchlo chudnúť. Do tela sa totiž z tukových buniek vyplavuje všetky toxické látky, čo môže takto chudnúceho človeka doslova zlikvidovať. Maximálne zdravá miera odbúravania tukov by mala byť 4 až 6  kilogramov za mesiac.

Poruchy štítnej žľazy sú typickým príkladom, keď priberanie človek ovplyvní ťažšie. Rovnako niektoré lieky dokážu človeku telo doslova zaplaviť tukom. Ak môžete zdravotné problém vylúčiť, obezita je skutočne len dôsledkom vášho nezáujmu o vaše telo.

Štíhla obezita je dôsledkom nesprávneho stravovania a príčinou osteoporózy. 

Vďaka opakovaným pokusom o chudnutie a skúšaním rôznych zaručených diét, dochádza k zmenám metabolizmu. Telo sa naučí šetriť a spaľuje stále menej kalórií a stále pomalšie. Tento problém sa týka ľudí, ktorí za svoj život viackrát schudli a znova nabrali naspäť veľa kilogramov a zhoršili si tak svoj metabolizmus.

Nadváhu získate hlavne vtedy, keď dlhodobo prijímate viac kalórií ako stihne vaše telo spáliť – priberáte.  Nadbytočná energia (kalórie) sa uloží v tele v podobe tukov. Telo si ju ukladá na horšie časy. Tento nadbytok spôsobí nadváhu, často až obezitu. Obezita je vysokým stupňom nadváhy, ktorý spôsobuje škody nielen na vašom výzore, ale hlavne na zdraví. 

Obezita nie je len ovísajúca pneumatika na bruchu, hojdajúci sa zadok, či dve brady na krku.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY