Chudnutie Aj HROZNO môžete jesť, keď chcete SCHUDNÚŤ.

18.10.2016 04:49

Hrozno dodáva nášmu organizmu množstvo antioxidantov. Šťava sa používa pri liečení chorôb, ktoré vznikajú hromadením toxínov v tele. Pôsobí močopudne a žlčopudne, mierne preháňa. Keďže má hrozno močopudný účinok, pomáha z tela vyplavovať škodlivé látky. Znižuje kyslosť žalúdočných štiav.

Čerstvé hrozno obsahuje až 80 percent vody, 20 percent jednoduchého ovocného a hroznového cukru, 1 percento rozpustnej vlákniny a celý rad vzácnych rastlinných látok.

V 100 gramoch čerstvého hrozna zjete okolo 60 kalórií.

Hrozno obsahuje množstvo živín potrebných pre organizmus a v primeranom množstve je vhodné aj na chudnutie. Dajte si však pozor, hrozno má pomerne vysokú  energetickú hodnotu, obsahuje hroznový cukor a preto ho pri chudnutí nemôžete jesť nadmerné množstvo.

Hroznový cukor sa  z tráviaceho traktu rýchlo uvoľňuje do krvi,  je ihneď spotrebovaný -  spálený. Neodporúčame vám jesť hrozno vo večerných hodinách, jedzte ho doobeda, najneskôr do 14-ej hodiny.Z minerálnych látok má v hrozne najvyššie zastúpenie draslík, ktorý pomáha organizmu nielen pri odstraňovaní odpadových látok, riadení srdcového rytmu, ale pomáha nám aj jasne myslieť.

Vlákniny, ktoré sú v šupkách hrozna, podporujú činnosť čriev. Zároveň obsahuje vitamín C, E a vitamíny skupiny B. Hrozno regeneruje vrchnú časť pokožky, zmierňuje stavy pri žlčových a obličkových kameňoch.

Hrozno je určite  jedným z najzdravších druhov ovocia vôbec.

Vláknina v hroznových šupkách podporuje činnosť čriev a zbaví vás zápchy.

Hrozno omladzuje, znižuje cholesterol, chráni cievy.

Všetky sorty hrozna patria k najzdravším druhom ovocia. Hrozno obsahuje napríklad kyselinu listovú, farbivá a minerálne látky a stopové prvky.

Hroznový cukor rýchlo zaženie hlad a okamžite dodá telu energiu, preto pomáha pri únave, vyčerpanosti a strese. Nočný hlad zaženieme 100-200 g hrozna.

Sušené hrozno je obľúbená pochúťka, je však kalorickou bombou. Ak sa snažíte schudnúť, vylúčte ho zo svojho stravovacieho režimu. Najzdravšie a najmenej kalorické je čerstvé hrozno v prirodzenom stave. Čím je plod hrozna zrelší, tým je sladší a zároveň kalorickejší. 

Za sladkosťou hrozna stojí vysoký podiel cukrov, vďaka čomu hrozno funguje ako spoľahlivá a rýchla energetická vzpruha, keď organizmus bojuje s vyčerpanosťou.

Pri chudnutí však určite nenahraďte všetky potraviny ovocím. Takýto jedálny lístok vám ťažko pomôže schudnúť – raňajky a olovrant banány, obed zeleninový šalát, olovrant hrozno, večera sušené ovocie, pomedzi to počas dňa ešte zobkanie hrozna. Pri takomto chudnutí je výborné, že namiesto keksov a čokolád jete ovocie, všetkého však veľa škodí. Ovocie je síce podstatne zdravšie, aj ono však obsahuje kalórie, ktoré môžu v celkovom dennom kalorickom súčte pribrzdiť, či dokonca znemožniť vaše snahy o chudnutie.

Draslík z hrozna pozitívne ovplyvňuje kolobeh vody v tele, stimuluje činnosť obličiek a podporuje chudnutie. Práve vďaka obsahu draslíka je hrozno vhodné na detoxikáciu organizmu.

Bobule hrozna obsahujú aj značné množstvo vápnika, takže dokážu znižovať krvný tlak, pôsobia ako diuretiká a pomáhajú aj pri chudokrvnosti.

Kremík v hrozne je pomocníkom v boji proti celulitíde.

Hrozno môžeme v surovom stave použiť pri príprave šalátov, na spestrenie studených mís či jednohubiek, najmä syrových. Kombinácia rokfortu a bobule hrozna je naozaj vynikajúca. Základným pravidlom, či už pri konzumácii hrozna alebo jeho spracovaní, je mať kvalitné hrozno. Strapce hrozna kupujte čerstvé a neprezreté, v strednej veľkosti, s pevnou šupkou a so šťavnatou a mäsitou dužinou.

Šupky z hrozna nevyhadzujte, obsahujú nestráviteľnú vlákninu, pektíny, farbivá a triesloviny, ktoré podporujú trávenie.

Už 30 gramová denná dávka hrozna dokáže zrýchliť trávenie. Jadierka nevypľúvajte, okrem trieslovín sa v nich nachádzajú kvalitné tuky.

Hrozienka nie sú iba pochúťka. Majú vysoký obsah cukrov, preto sú vhodné pre turistov a športovcov. Pre deti sú zdravou maškrtou, pretože obsahujú ľahko stráviteľné cukry, vitamíny a minerálne látky. Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú na dno koláča, ale udržia sa na povrchu.

Chcete sa naučiť jesť menej a nehladovať, získať jedálne lístky a recepty na chudnutie?

Chcete schudnúť bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania? 

VYUŽITE LACNÉ CHUDNUTIE ZMENOU STRAVOVANIA počas i po CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY