Archív článkov

Prvá správa

29.11.2009 14:41
Dnes bol spustený náš nový blog. Prosím sledujte ho, budeme sa snažiť prinášať vždy aktuálne informácie. Čítať správy tohto blogu je možné aj cez RSS kanál.

Príčiny a dôsledky nadváhy

29.11.2009 15:08
      Príčiny vzniku nadváhy a obezity   Nadváha vzniká interakciou genetických a vonkajších faktorov. Samozrejme existujú určité obdobia, ktoré sú pre rozvoj nadváhy veľmi významné – u žien hlavne obdobie tehotenstva a obdobie po ňom, ďalej obdobie prechodu, u dievčat...

Prečo vlastne priberáme

29.11.2009 15:43
Metabolizmus a naše stravovanie. Normálne by človeka niečo také, ako nejaký metabolizmus nemalo prečo zaujímať. Látková premena beží spravidla bez účasti nášho vedomia a vedomej vôle. Niečo zjeme a ono sa to v tele "premení" na energiu, stavebné látky, alebo odpad. Metabolizmus nás začína...

Zdravé stravovanie a zloženie stravy

29.11.2009 15:48
ZDRAVÉ STRAVOVANIE A  VÝŽIVA               Pod pojmom životospráva si každý predstavíme niečo iné. Dnes na začiatku 21. storočia poznáme toľko rôznych prístupov a alternatív k životospráve, že by sme ich nemohli...

Tragédia opakovaných diét a hladovania

30.11.2009 16:56
Normálne by človeka niečo také, ako nejaký metabolizmus nemalo prečo zaujímať. Látková premena beží spravidla bez účasti nášho vedomia a vedomej vôle. Niečo zjeme a ono sa to v tele "premení" na energiu, stavebné látky, alebo odpad. Metabolizmus nás začína zaujímať až vtedy, keď niečo nie je v...

Metabolizmus úzko súvisí s našou postavou

30.11.2009 17:03
Pravidelná strava metabolizmus zrýchli Akonáhle človek začne pravidelne jesť - samozrejme primerane malé dávky a správne zloženie živín - organizmus to vyhodnotí tak, že už asi nastala doba hojnosti. Začne vypínať úsporný režim. Už neukladá každý voľný gram potravy na energiu vo forme tuku. Je...

Naštarovanie metabolizmu

30.11.2009 17:06
Trápi Vás zlý metabolizmus, spaľovanie kalórií? Vďaka opakovaným pokusom o schudnutie a skúšaním rôznych zaručených diét dochádza k zmenám Vášho metabolizmu. Telo sa naučí šetrnosti a spaľuje stále menej „kalórií“ a pomalšie. Tento problém sa týka ľudí, ktorí za svoj život viackrát schudli a znova...

Chrípka začína útočiť

01.12.2009 07:26
Chrípka je infekčné ochorenie vyvolané vírusom. Klinicky prebieha ako akútne zápalové ochorenie horných dýchacích ciest. Jej nástup je obvykle náhly, z plného zdravia. Často začína zimnicou, bolesťami hlavy, teplota stúpa na 39 - 40 ºC. Chorý má bolesti svalov a kĺbov, suchý, dráždivý kašeľ,...

Vysoký krvný tlak - problém modernej doby

01.12.2009 07:32
Čo by ste mali v každom prípade vedieť Najprv niekoľko faktov. Vysoký krvný tlak (hypertenzia) patrí medzi najčastejšie príčiny invalidity a úmrtia. Až 40% všetkých úmrtí ľudí mladších ako 65 rokov je spôsobených následkami vysokého krvného tlaku. Veľkým problémom je to, že veľa ľudí o svojej...

Aké výsledky Vám prinesie redukčná diéta

01.12.2009 20:02
Je vedecky dokázané, že nízkokalorická diéta spomalí váš metabolizmus a spôsobí zlyhanie vo vašej snahe schudnúť. Presne tak! To je vedecký fakt, že sa tomu nevyhnete, ak chcete držať redukčnú diétu v snahe schudnúť. Chvíľu o tom premýšľajte …. držali ste niekedy redukčnú diétu a všetko išlo...
Záznamy: 1 - 10 zo 4186
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

CHUDNUTIE, AKO SCHUDNÚŤ - Novinky, články

Zdravé stravovanie a zdravie skryté v orechoch

21.12.2009 05:46
Jedzte orechy, budete zdraví  Medzi vďačných "upravovateľov" zdravotného stavu patria orechy. Do ich jedenia sa nemusíme nútiť, lebo sú chutné. Stačí ich denne mať na pracovnom stole alebo večer pri sledovaní televízie nahradiť čipsy a pukance niektorým z množstva ich druhov – je to doslova...

CESNAK Vám prinesie veľa úžitkov

19.12.2009 06:39
Cesnak - páchne, ale je zdravý   Nemajte predsudky a zjedzte denne jeden až dva strúčiky cesnaku, v chrípkovom období tri až štyri. Ak množstvo preženiete, organizmus sa ohlási sám.  Ľudia už dávno zistili, že má zázračné antibakteriálne účinky, znižuje tlak, podporuje chuť do jedla či...

Potravinová pyramída - návod na zdravé stravovanie

18.12.2009 11:03
  Systém potravinovej pyramídy rozdeľuje jednotlivé zložky potravy do samostatných skupín podľa ich vlastností, rôznosti obsahu živín a tým aj do určitej frekvencie v akej tieto potraviny konzumovať. Jej hlavné heslo však znie: Všetko, ale v správnej miere. Podľa čoho je určená? Cicavce ako...

Prechádzka v prírode Vám pomôže

15.12.2009 21:49
Tak, a už som po vianočnej večeri. Kapor, šalát, vianočná polievka, zákusky, vínko, vaječný koňak, a k tomu kvantum iných pochutín sa pomaličky trávi v našom tele a myšlienka na akékoľvek cvičenie vyznieva ako nepodarený vtip. Alebo nie? Čo poviete na malú prechádzku? Po vianočnom...

Čo nám prináša príprava jedál z majonézy

14.12.2009 08:16
Z čoho sa skladá Majonézu možno stručne charakterizovať ako zmes vytvorenú z rastlinného oleja a vodnej fázy, v ktorej vaječné žĺtky plnia funkciu emulgátora. Majonéza môže byť ochutená ďalšími pochutinami spravidla podľa regionálnych zvyklostí a chutí – napr. bylinkami, koreninami, soľou,...

ZELENINA A STRUKOVINY, koľko majú kalórií, cholesterolu, tukov, sacharidov, bielkovín a vlákniny

12.12.2009 19:54
Keď hcete zistiť koľko kalórií, cholesterolu, tukov, sacharidov, bielkovín a vlákniny v niektorých druhoch zeleniny a aký majú glykemický index, tak si pozrite (klinite na) nasledovný prehľad :  ZELENINA, STRUKOVINY, HUBY.doc (177,5 kB) Viac o stravovaní sa dozviete na ...

Chutné a nechutné jedlo, zdravé či nevhodné.

12.12.2009 08:06
O jedle, ktoré nám akosi nejde dolu krkom vravíme, že je nemastné – neslané. Práve tuk a soľ dodávajú jedlu tú „správnu“ chuť, ktorá lahodí našim chuťovým pohárikom. No o zdravej výžive v tomto prípade radšej nehovorme. Nahraďte nezdravé zdravým Pravdou však je, že nič nie nenahraditeľné....

Rady na prípravu jedál zo zemiakov

11.12.2009 05:29
 Ø      Nové zemiaky kupujeme len v takom množstve, ktoré spotrebujeme, aby sme ich zbytočne neskladovali. Ø      Zemiaky sa musia skladovať v chladnej, suchej, no predovšetkým tmavej miestnosti. Pôsobením svetla môžu zozelenieť...

Celulitída

11.12.2009 05:00
  Pomarančová koža trápi cez 90 % žien. Zvýšené riziko je počas tehotenstva, ale postihuje aj dievčatá v puberte a ženy v prechode. Celulitída je bežný proces, hlavne u žien, kedy sa zásoby „uväznených“ tukov obtiažne uvoľňujú z podkožia, tým sa rozvíjajú a napodobňujú obezitu. Veľmi často sa...

Aj pre Vás sú švédske stoly postrachom štíhlej línie?

10.12.2009 19:37
Lákadlám švédskych stolov je naozaj ťažko odolať. Kto by sa už len chcel obmedzovať na dovolenke, oslave, či inej akcii? Podobné úvahy vás môžu stáť nepríjemné prekvapenie po návrate domov. Kruté zistenie, že ste sa za niekoľko dní stihli dosť zaguľatiť a zároveň ste získali väčší apetít na...
Záznamy: 3531 - 3540 zo 3562
<< 352 | 353 | 354 | 355 | 356 >>

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE

REKLAMNÉ ODKAZY